این مواد غذایی هوش را کاهش می دهند
به گزارش پی سی باران، چند دهه پیش دانشمندان کشف کردند اگر به روغن گیاهی، هیدروژن اضافه نمایند، این روغن جامد می گردد و در دمای اتاق به همان شکل جامد باقی می ماند. متأسفانه این شکل نو چربی که چربی های ترانس نام دارند، در داخل بدن انسان نیز به شکل جامد می مانند و در کل رگ ها از جمله رگ های مغز انباشته می شوند.

طبق تحقیقات، افرادی که چربی های ترانس بیشتری در خون خود دارند، عملکرد فکری فوق العاده ضعیفی دارند و مقدار مغزشان نیز کوچک تر است. بعلاوه یک تحقیق تازه نشان داده است که چربی های ترانس باعث آسیب به حافظه نیز می شوند.
این تنها یکی از دلایل بی شماری است که باعث شده سازمان غذا و داروی آمریکا چربی های ترانس را ممنوع کند. با این حال، چربی های ترانس تنها مواد غذایی نیستند که با کاهش عملکرد مغز و هوش ارتباط دارند. در ادامه به بعضی از این مواد غذایی اشاره خواهیم کرد تا بتوانید مغز خود را جوان و شاداب نگه دارید.
پاپ کرن های ماکروویوی
بسیاری از شرکت ها، بسته های پاپ کرن های ماکروویوی را با perfluorooctanoic acid می پوشانند؛ همان ماده ای که در ظروف تفلون وجود دارد. بعضی تحقیقات نشان دادند که این ماده با نازایی، افزایش وزن و ضعف در یادگیری ارتباط دارد. بعلاوه پاپ کرن هایی که با کره طعم دار می شوند نیز دارای ماده ای شیمیایی به نام diacetyl هستند که لایه سلول هایی که از مغز محافظت می نمایند را می شکند. به جای این پاپ کرن ها از نوع بسته بندی آماده مصرف کنید یا خودتان پاپ کرن درست کنید.
سوداهای حاوی روغن گیاهی برم دار
اروپا و ژاپن استفاده از روغن گیاهی برم دار (BVO) در نوشیدنی های گازدار را ممنوع نموده اند. BVO که در اصل برای کندسازی اشتعال پلاستیک ساخته شده است، برای حفظ طعم در نوشیدنی های گازدار استفاده می شود. اگرچه مقدار کمی BVO مضر نیست؛ اما ممکن است به مرور در سیستم بدن انباشته شده و باعث ایجاد عدم تعادل هورمونی، پیری پوست، فراموشی و اختلالات عصبی شود. به جای این نوشیدنی های گازدار، انواع مختلف چای بنوشید.
ماهی تن
متخصصین قلب پیشنهاد می نمایند حداقل دو بار در هفته ماهی های پرچرب مانند ماهی تن مصرف کنید. به این توصیه عمل کنید؛ اما توجه داشته باشید ماهی های تن به دست آمده از ماهی گنده چشم، ماهی Ahi، ماهی الباکور و ماهی گیدر سرشار از جیوه هستند و مصرف زیاد این فلز سنگین باعث کاهش عملکرد فکر می شود. از انواع دیگر ماهی مانند موتوماهیان، سالمون آزاد یا قزل آلا بهره ببرید که مزایای بسیاری برای مغز دارند؛ اما سرشار از جیوه نیستند.
سس سویا
استفاده مقدار کمی سس سویا روی ماهی ممکن است زیاد ضرر نداشته باشد؛ اما اگر یک قاشق غذاخوری از این ماده غذایی را مصرف کنید، حدود 40 درصد از مقدار پیشنهادی نمک موردنیاز بدن را دریافت خواهید کرد. طبق تحقیقات، بیماری فشارخون بالا که در اثر مصرف بیش ازمقدار نمک و غذاهای حاوی سدیم ایجاد می شود، باعث محدود شدن جریان خون در مغز شده و تأثیر منفی بر روی توانایی تمرکز، مهارت های سازمان دهی و حافظه می گذارد. از سس های کم نمک بهره ببرید تا توانایی تمرکز خود را افزایش دهید.
مافین
یک کیک کوچکی که مافین نام دارد، حدود یک سوم چربی اشباع شده ای که پیشنهاد می شود روزانه مصرف شود و 74 گرم کربوهیدرات دارد. این ماده غذایی علاوه بر افزایش وزن، باعث کاهش توانایی تمرکز شده و در آینده مسائل جدی برای مغز به وجود می آورد. طبق یک تحقیق، مصرف چربی های اشباع شده و کربوهیدرات های فرآوری شده با بروز بیماری آلزایمر ارتباط دارد و بر روی عملکرد فکر تأثیر منفی می گذارد. به جای مافین بلغور جو دوسر بخورید.
منبع: فوت و فن