آنالیز تاثیر استفاده از فناوری نانوحباب در مرغداری ها
به گزارش پی سی باران، به گزارش خبرنگاران به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، استفاده از فناوری نانوحباب در صنعت دام و طیور یکی از جدیدترین کاربردهای نانوحباب ها است که پیش از این تعداد انگشت شماری از شرکت های پیشرو در کشورهای ژاپن، آمریکا وهند آن را مطرح نموده اند.

افزایش سطح اکسیژن محلول در آب مورد استفاده در مرغداری ها طبق ادعای این شرکت ها، باعث کاهش محسوس پاتوژن ها، مواد معدنی و گازهای مضر درون آب می گردد و از طرفی دیگر با افزایش سطح متابولیزم جوجه، منجر به بهبود پارامترهای خونی نظیر تری گلیسیرید، کلسترول کل و لیپو پروتئین کلسترول می گردد.
هم چنین با غنی سازی آب از اکسیژن مازاد به صورت نانوحباب، فراوری انواع گلوبولین های دفاعی نظیر IGG و IGM به طور قابل توجه در بدن جوجه افزایش می یابد.
ما حصل این کار، در اقتصاد مرغداران، در ضریب تبدیل غذایی، درصد تلفات جوجه، مقدار گاز آمونیاک موجود در محیط مرغداری و درصد اسید اورئیک در فضولات طیور نمایان می گردد.
به همین دلیل یک شرکت دانش بنیان به عنوان به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در توسعه فناوری نانوحباب در ایران، این موضوع را به صورت علمی با همکاری موسسه تحقیقات دامی کشور مورد ارزیابی قرار داده است.
پژوهش اجرا شده بر روی 780 عدد جوجه 7 روزه از نژاد آرین انجام شده است. این پژوهش با 13 بار تکرار، در هر مرتبه 60 عدد جوجه را با آب معمولی و آب غنی شده از نانوحباب اکسیژن مورد ارزیابی قرار داده است.
نتایج بدست آمده برای جوجه گوشتی 35 و 42 روزه، افزایش درصد ماندگاری یا به بیان دیگر کاهش تلفات را به ترتیب به مقدار 4.3 و 5.6 درصد نشان می دهد. این مقدار برای ضریب تبدیل جوجه 35 و 45 روزه 4.3 درصد و 6.1 درصد بوده است. تاثیر اعداد ذکر شده برای یک واحد مرغداری میانه به قدری محسوس است که به کارگیری دستگاه نانوحباب ساز را توجیه می نماید.
با در نظر گرفتن صرفا کاهش تلفات حدود 5 درصدی در یک واحد مرغداری 30 هزار جوجه ای ، 3 تن و 750 کیلوگرم گوشت بیشتر در یک دوره بدست خواهد آمد. با در نظر گرفتن 30 هزار تومان برای هر کیلوگرم گوشت مرغ، تنها در یک دوره 112 میلیون و پانصد هزار تومان از این طریق برای مرغدار ارزش افزوده حاصل خواهد شد.
منبع: خبرگزاری مهر