بنفشه؛ یکی دیگر از گل های نوروزی
به گزارش پی سی باران، بنفشه هم از دیگر گل های معمولی است که با نزدیک شدن نوروز جای خود را در خانه های ما باز می نماید. اما راه و روش درست نگهداری از آن را می دایند؟

بنفشه یکی از محبوب ترین گل های یک ساله منطقه ها سردسیری است. در سال های اخیر انواع هیبرید و واریته های جدیدی از بنفشه فراوری شده که رنگ هایی به راستی حیرت انگیز دارند.
کشاورزان و دانشمندان واریته هایی از این گیاه، که بیشتر از گونه های قبلی به سرما مقاوم هستند فراوری نموده اند، اما در فراوری واریته هایی که به گرما مقاوم باشند خیلی پیروز نبوده اند.
تقریبا گلبرگ بیشتر بنفشه ها دو رنگه است و همین آنها را به عنوان گیاهی کوچک بسیار خاص و زیبا می کند. اگرچه ظاهر گیاه ظریف و نازک و نارنجی می کند، اما گیاهی است بسیار مقاوم.
یه خبر خوب دیگر! گل های بنفشه خوردنی هستند و می توانند در سالاد و غذاها به صورت خام یا پخته مصرف شوند!
شرایط رشد
- نور
این گیاه در مکانی با آفتاب کامل تا مقداری سایه به خوبی رشد نموده و گل می دهد. اما اگر آنها را در مکانی با مقداری سایه پرورش دهید، تازه تر می مانند و مدت بیشتری گل می دهند.
- آبیاری
بنفشه به آبیاری منظم احتیاج دارد و در صورتی که آبیاری غیر منظم داشته باشد و یا خشکی بکشد، پژمرده می گردد. آبیاری سر وقت یاری می کند گیاه مدت بیشتری زنده بماند، اما انتظار نداشته باشید بنفشه تان در تمام سال زنده باشد و گل دهد!
- دما
بنفشه به هیچ وجه گرما را دوست ندارد و با گرم شدن دمای هوا آغاز به پژمردن و مردن می کند.
- کود دهی
مانند تمام گیاهان یکساله ای که مدت زیادی گل می دهند، بنفشه تان هم از مقداری تغذیه بدش نمی آید. با این حال گیاه را تغذیه بیش از حد نکنید. کود دهی زیاد باعث می گردد گیاه بلند و کم پشت گردد. بهتر است گیاه را ماهی یک بار با کودهای مخصوص، کود دهی کنید.
دوره گلدهی
بنفشه های معمولی از بهار تا ابتدای تابستان گل دارند و در پاییز هم دوباره گل می دهند. اگر در منطقه ای با آب و هوای گرم زندگی می کنید می توانید بنفشه تان را در طول زمستان هم داشته باشید. بعلاوه واریته های جدیدی فراوری شده اند که می توانند برف سبک را هم تحمل نمایند. بیشتر بنفشه ها ساقه خیلی بلندی ندارند و خیلی بزرگ نمی شوند. اگر گیاه بیش از میزان بلند گردد گل آویزان می گردد و سرش به زیر می افتد.
ماندگاری
اگر اجازه دهید بنفشه تان در طول ماه های گرم سال در باغچه بماند، احتمالا با رسیدن پاییز دوباره برای تان گل می دهد. زمانی که گیاه به مرحله فراوری دانه رسید، آن را از نزدیکی سطح زمین بچینید. با این کار باعث تشویق گیاه به رشد دوباره می شوید. اگر سر گیاه را هرس کنید، آن را به فراوری غنچه های بیشتری وامی دارید.
راهنمای انتخاب یک گل بنفشه خوب
در هنگام خرید، بنفشه هایی را انتخاب کنید که کوتاه و پرپشت هستند و تعداد زیادی غنچه باز نشده دارند.
گیاهانی که تعدادی زیادی گل باز شده دارند را انتخاب نکنید. چرا که این گیاهان بعد از کاشت در باغچه دچار استرس می شوند.
کاشت و تکثیر
تکثیر و کاشت آنها به وسیله دانه شان می تواند کاری سخت باشد. این گیاه برای جوانه زنی به هوای سرد و مکان تاریک احتیاج دارند. اگر می خواهید این کار را انجام دهید بهتر است روی گلدان آنها را با پلاستیکی تیره بپوشانید. اما باید خاک را هر روز چک کنید تا مطمئن شوید در زیر پلاستیک خشک نشده است. زمانی که اولین دانه ها جوانه زدند، باید پلاستیک را از روی گلدان بردارید. جوانه ها معمولا طی 1 تا 2 هفته سر از خاک بیرون می آورند اما 15 هفته طول می کشد تا گیاه گل دهد.
آفات و بیماری ها
در طول ماه های مرطوب و پر باران، نرم تنان (مثلا حلزون ها) می توانند مشکلاتی برای بنفشه هاتان به وجود آورند، به خصوص اگر گیاه را در مکانی با مقداری سایه کاشته باشید. برای مبارزه با این آفات از طعمه های مخصوص آنها بهره ببرید. روش دیگر آن است که گیاهان را با تراکم کمتری بکارید تا رطوبت در لا به لای شاخسارشان کم گردد.
گاهی شته ها به گیاه تان حمله می نمایند. با استفاده از صابون های حشره کش می توانید با شته ها مبارزه کنید. شاید شستن شته ها از روی بنفشه کار درستی نباشد چرا که گیاه کوچک و ظریف است و می تواند آسیب ببیند.
منبع: فوت و فن / thespruce.com