برترین راه پیشگیری از سکته
به گزارش پی سی باران، تهران (پانا) - سکته اتفاقی ناگهانی است که ممکن است بدون هیچ علائم قبلی باشد. برای کنترل، پیشگیری و کمتر کردن احتمال سکته اقداماتی ضروری است انجام گردد.

به گزارش نمناک، هنگامی که سکته اتفاق می افتد، جریان خون به مغز قطع می شود و سلول های مغزی آسیب می بینند و ممکن است فرد بمیرد. برخی از افرادی که قربانی سکته می شوند، مخصوصا آنهایی که توجه ویژه پزشکی به آنها نشده باشد، می توانند آسیب مغزی و یا دیگر مسائل جدی را تجربه نمایند.
این شرایط اورژانسی به صورت ناگهانی اتفاق می افتد و پنجمین عامل مرگ و میر در کشور های بزرگ محسوب می شود. یعنی در هر 40 ثانیه یک نفر سکته می نماید. متاسفانه محاسبات در خصوص سرعت سکته هنوز به میزان کافی دقیق نیست اما سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها به شدت در این مورد به مردم هشدار می دهد.
پیشرفت دانشمندان و متخصصان در جلوگیری از مرگ و میر بر اثر سکته در دهه های اخیر کاهش پیدا نموده است. اغلب 800 هزار نفر هر سال سکته می نمایند و بیش از 140 هزار نفر آن ها می میرند و بسیاری از افرادی که زنده می مانند، با ناتوانی هایی روبرو خواهند شد اما یک نکته مهم در این باره وجود دارد.
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها اعلام نموده است که مرگ و میر ها بر اثر سکته در طیف وسیعی غیر قابل جلوگیری هستند اما تقریباً در 80 درصد موارد می توان جلوی خود سکته را گرفت.
آنها عقیده دارند که با افزایش سطح سلامت قلبی عروقی می توان جلوی بسیاری از این مسائل را گرفت و از سکته پیشگیری کرد اما چگونه؟ در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک در این باره شرح خواهیم داد.
استفاده از آسپرین در صورت احتیاج
مصرف اسپیرین را مد نظر قرار دهید که می تواند خطر ابتلا به سکته را کاهش دهد. متخصصان بعلاوه پیشنهاد می نمایند که اول با پزشک خود صحبت کنید و اگر اجازه داد، آسپیرین مصرف کنید. پزشک در برخی شرایط توصیه می نماید که هر روز آسپرین مصرف کنید.
افراد بین سنین 50 تا 59 سال معمولاً در معرض خطر خونریزی نیستند و احتمال سکته قلبی و مغزی، حدودا 10 درصد در آن ها بیشتر است. به همین علت پزشکان به آن ها توصیه می نمایند که آسپیرین مصرف نمایند اما هنگام ایجاد علایم سکته، هرگز نباید آسپیرین مصرف کرد زیرا شرایط را بدتر می نماید.
مدیریت فشار خون
فشار خون عامل بسیار مهمی است که باید حواستان به آن باشد. فشار خون بالا می تواند به تنهایی عاملی برای سکته افراد باشد. جلوگیری، تشخیص و کنترل فشار خون به وسیله تغییراتی در سبک زندگی و مصرف دارو برای کاهش سکته پیشنهاد می شود.
در کنار مصرف دارو برای کنترل فشار خون بالا، حتماً باید سعی کنید با تغییراتی در سبک زندگی، فشار خون خود را کاهش دهید، ورزش کنید، وعده غذایی سالم بخورید، مصرف سدیم را کم کنید، مصرف الکل و کافئین را قطع کنید، استرس را بکاهید و حتماً فشار خون را در منزل میزان گیری کنید.
کنترل سطح کلسترول
بسیار مهم است که سطح کلسترول خود را تحت میزان گیری داشته باشید، بدن شما احتیاج به کلسترول دارد اما اگر میزان بیش از حد زیادی به آن برسد، رگ های خونی مسدود می شوند و بیماری قلبی ایجاد می شود.
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها در این باره شرح می دهد که بدن ما دو نوع کلسترول به نام LDL و HDL فراوری می نماید که تعداد آن ها مساوی نیست. یکی از آن ها خوب بوده و از بیماری قلبی جلوگیری می نماید اما دیگری بد است و خطر را افزایش می دهد. حتما باید با متخصص خود در خصوص سطح کلسترول و چگونگی پایین نگهداشتن کلسترول بد در صورت بالا بودن، صحبت کنید.
ترک سیگار
در نهایت سیگار یکی از عوامل مهم سکته است و سلامت شما را نشانه می گیرد و با ترک آن می توانید از سکته و مرگ و میر جلوگیری کنید. سیگار نه تنها خطر ابتلا به سرطان، بیماری های ریوی، آسم، دیابت و غیره را افزایش می دهد، بعلاوه خطر ابتلا به فشار خون، حمله قلبی یا سکته را نیز افزایش خواهد داد.
سیگار رگ های خونی را ضخیم می نماید، کلسترول خوب را کاهش می دهد و تری گلیسیرید را بالا می برد و باعث ایجاد پلاک های چربی در رگ های خونی می شود که همه این ها عامل خطر برای سکته هستند؛ حتی اگر به میزان کم هم سیگار بکشید، باز هم 20 الی 30 درصد بیشتر در معرض خطر سکته هستید.
اگر هم اکنون سیگاری هستید، ترک سیگار می تواند خطر سکته را کاهش دهد. اگر سیگار نمی کشید، پاسخ ساده است، پس این خطر کم تر شما را تهدید می نماید.
منبع: خبرگزاری پانا