تبدیل بناهای تاریخی شیلات کیاشهر به موزه

به گزارش پی سی باران، بناهای تاریخی شیلات کیاشهر پس از احیا و بازسازی به موزه تبدیل خواهند شد.

تبدیل بناهای تاریخی شیلات کیاشهر به موزه

ولی جهانی، سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و توریستی استان گیلان، ضمن اعلام خبر تبدیل بناهای تاریخی شیلات به موزهبیان کرد که شیلات بندر کیاشهر با قرارگیری در موقعیتی مناسب و داشتن بناهای تاریخی ثبت شده و با سابقه ای بالغ بر 150 سال این ظرفیت را دارد که علاوه بر معرفی پیشینه صنعت شیلات و ماهیان خاویاری برای اولین بار در کشور، نسبت به ایجاد قطب توریستی و افزایش جاذبه های توریستی در این شهر بندری فعالیت کند.

از نتایج مثبت این اقدام به گفته ایشان جذب توریست، رونق اقتصاد محلی، باروری و شکوفایی فرهنگی در سطح منطقه، افزایش درآمدزایی و ایجاد بستری مناسب برای محققان و پژوهشگران در زمینه دریانوردی، صنعت صیادی و زندگی آبزیان به خصوص ماهیان خاوری خواهد بود.

وی در ادامه گفت:

با همکاری اداره کل میراث فرهنگی ، اداره کل موزه ها سعی بر این دارند تا در بندر کیاشهر و با همکاری سایر نهادها و ارگان های مرتبط، علاوه بر شناخت هر چه بیشتر قابلیت های منطقه به خصوص تاریخچه بناها، ادوات و تجهیزات به جای مانده از صید ماهی و صیادی، نسبت به ایجاد منطقه توریستی به ویژه موزه تخصصی تاریخ شیلات شمال ایران و معرفی صنعت دریانوردی، صیادی و ماهیان خاویاری اقدام نمایند.

جهانی خاطر نشان کرد که طبق ماده 14 آئین نامه اموال فرهنگی، هنری و تاریخی مصوبه شماره 50446/ت25214ه مورخ 81/12/14 نهادهای عمومی و دولتی مجاز خواهند بود در مورد موضوع فعالیت خود تحت نظارت فنی سازمان میراث فرهنگی کشور نسبت به تاسیس موزه تخصصی اقدام نمایند و محل مورد نظر برای اجرای طرح که تحت مالکیت شرکت مادر تخصصی و زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی قراردارد؛ طی رایزنی از سوی سازمان میراث فرهنگی با وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه در دست پیگیری است.

شیلات در بندر کیاشهر سابقه ای 150 ساله دارد که این بندر در شرق گیلان و در 17 کیلومتری شهرستان آستانه اشرفیه و در 50 کیلومتری رشت واقع شده است. سفیدرود پس از پشت سر گذاشتن مسیری طولانی و با دو منشأ یکی شرق که از کوه های طالقان سرچشمه گرفته و دیگری غرب که از کوه های شمال زنجان سرچشمه می گیرد؛ پایان در محلی به دریای خزر واریز می گردد که به آن بندر کیاشهر می گویند.

بندر کیاشهر را این بزرگترین رود شمال کشور به شرق و غرب تقسیم می نماید که عمده ادارات دولتی در شرق کیاشهر واقع شده و جمعیت محلی در غرب آن که اصطلاحا به بالا محله معروف است سکنی دارند.

منبع: کجارو / ایرنا
انتشار: 13 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 13 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 297

به "تبدیل بناهای تاریخی شیلات کیاشهر به موزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تبدیل بناهای تاریخی شیلات کیاشهر به موزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید