تفاوت انواع پیاز در چیست و کدامیک مفیدتر است؟
به گزارش پی سی باران، معمولا در دستور تهیه غذاها، پیاز بدون اشاره به نوع آن استفاده می گردد. بنابراین همه به سراغ دم دست ترین نوع آن یعنی پیاز سفید یا زرد می فرایند. اما آیا این نوع پیاز برای شما برترین انتخاب است؟

ظاهرا تنها یک گونه پیاز وجود دارد که نسبت به سایر پیازها برای سلامت شما مفیدتر است. مطالعه ای که اخیرا صورت گرفته نشان می دهد که پیاز قرمز با دارا بودن بالاترین سطوح آنتی اکسیدان های کوئرستین و آنتوسیانین بیشترین تاثیر را در از بین بردن سلول های سرطانی دارند.
آنتوسیانین عامل ایجاد رنگ در میوه ها و سبزیجات است به همین علت می توان ادعا کرد پیاز قرمز که پررنگ ترین پیاز است بیشترین قدرت را برای مبارزه با سرطان دارد. البته پیاز قرمز تنها پیاز پر فایده نیست. تمام پیازها به لطف تمرکز شدید آنتی اکسیدان های آنتوسیانین و کوئرستین به طور جدی با سرطان مقابله می نمایند. نکته ای که در خصوص پیاز قرمز وجود دارد این است که مقادیر بالای آنتوسیانین تاثیر کوئرستین را نیز افزایش می دهد و رادیکال های آزاد ایجاد می نماید.
درباره خواص پیاز قرمز بیشتر بدانیم
یکی از مهمترین خواص پیاز قرمز، حفظ کلسترول خون در یک شرایط خوب است که در نهایت منجر می گردد تا قلب و بدن سلامت بمانند. در تحقیقاتی که به عمل آمده، مصرف پیاز قرمز در بدن بعد از 8 هفته منجر به کاهش کلسترول بد به مقدار 20 درصد بوده است. در حالی که در همین زمان مقدار تغییر در مقدار کلسترول خوب بدن صفر بوده. بعلاوه موسیر و انواع پیاز (سفید و قرمز) به علت خواص آنتی اکسیدانی خوبی که دارند می توانند تاثیر شگرفی بر کاهش پیشرفت سلول های سرطانی داشته باشند. در تحقیقات به عمل آمده نشان داده شده که مصرف دو بار پیاز در هفته می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را به طور واضح کم کند. اسیدفولیک یا ویتامین B9 یکی از ترکیب های مورد احتیاج مغز و تضمین نماینده سلامت روان و احساس در افراد است. تقریبا نصف پیمانه آب پیاز می تواند 9 درصد از احتیاج روزانه بدن به اسیدفولیک را رفع کند بنابراین عادت به خوردن پیاز به تامین احتیاج بدن به اسیدفولیک یاری می نماید. کمبود اسید فولیک موجب کم خونی می گردد.
خوشبختانه پیاز قرمز را می گردد به راحتی در سبد خرید با پیاز سفید یا زرد جایگزین کرد و با آنتی اکسیدان ها جشن گرفت.
منبع: کتاب کاله