توکیو، شهری برای تمام فصول
به گزارش پی سی باران، توکیو به عنوان مرکز کشور ژاپن، گردشگران بسیاری را از اقصی نقاط دنیا به خاور دور می کشاند. با عکس های اختصاصی خبرنگاران در سفری کوتاه به این شهر همراه باشید.

توکیو مرکز و یکی از کلان شهرهای ژاپن است که در شرق این کشور قرار گرفته است. عقبه و قدمت تاریخی این منطقه و همین طور طبیعت کم نظیر آن، جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی بسیاری را به ارمغان آورده است. از طرفی پیشرفت تصاعدی توکیو نیز این شهر را به قطبی حیاتی در زمینه های گوناگون، از جمله اقتصاد و تکنولوژی، در آسیا و دنیا تبدیل نموده است. جمیع این عوامل این شهر 13 میلیون نفری را به عنوان مقصدی مجذوب نماینده مطرح نموده است.
در ادامه با عکس های اختصاصی خبرنگاران در سفری کوتاه به این منطقه همراه باشید.
پایکوبی در فرهنگ ژاپن از جایگاه ویژه ای برخوردار است. همین امر بهانه ای است کافی برای به دیدن نشستن پایکوبی گیشاهای (Geisha) این کشور. گیشا به کسانی گفته می گردد که با حرکات موزون و پایکوبی های محلی، راوی نمایش های زیبایی هستند.
همان طور که احتمالا می دانید، ژاپن از طبیعت شگرفی برخوردار است؛ از جنگل های انبوه آن بگیرید تا شکوفه های گیلاسش. توکیو نیز به عنوان مرکز این کشور از این قاعده مستثنی نیست. شکوفه های گیلاس یا همان ساکورا که به علت زیبایی بی نظیرش ژاپنی ها را از گذشته های دور برآن داشته که جشنی را به نام هانامی در ژاپن شکل دهند. جمیع این موارد بازدید از پارک های این شهر را توجیه می نماید.
بن سای (Bonsai) نام درختان خاص ژاپن است. بن سای نمادی است از هم نشینی فرهنگ، هنر و باغبانی این منطقه. درختانی زیبا و البته کمی عجیب که هویت مردم ژاپن را بازگو می نمایند. نمایشگاه های بسیاری در رابطه با همین موضوع در توکیو و دیگر شهرهای ژاپن برگزار می گردد.
در ادامه نیز تصویری از یک بن سای کهن را مشاهده می کنید. این درخت با بیش از نیم قرن عمر، گواهی است برای فرهنگ زادگاهش.
کوی (Koi) نام نژادی از ماهیان مخصوص به این منطقه است. این ماهیان که در انواع رنگ های گوناگون وجود دارند، نزد مردم ژاپن بسیار محبوب هستند و حتی در پارک های مرکز نیز راه خود را باز نموده اند.
ازدحام مقوله ای است که در تمامی گوشه و کنار توکیو پیدا است. فرقی نمی نماید این شلوغی در مراکز خرید این شهر باشد یا در کف خیابان های آن، برای ازدحام همواره جا هست!
با تمام ازدحام و شلوغی های توکیو، این نظم است که حال و هوای توکیو را سامان دهی می نماید.
شاید برای خرید، مراکز خرید برترین مکان باشد اما حس و حال بازارهای محلی وصف ناپذیر است. به همین علت بازدید از این بازارها علاوه بر خرید، آشنایی با فرهنگ مردم کوچه و بازار و محلی را در پی خواهد داشت.
خرید کردن در کنار مردم محلی و آگاهی از نحوه زندگی آن ها امری است که در بازارهای شهر تجربه خواهید کرد.
هوزومون (Hozomon) دروازه ای است به مجموعه بودایی های توکیو که به خودی خود بنایی است زیبا و مجذوب نماینده. این بنا برای اولین بار در قرن اول ساخته شد ولی در گذر سال ها و در پی خرابی های گوناگون، چندین بار بازسازی شد.
با گذر از دروازه هوزومون به مجموعه معبد بودایی های توکیو یعنی سنسوژی (Senso-ji) می رسیم. این مجموعه که در قرن 7 ساخته شد، عبادتگاه بوداییان است. معماری بودایی ژاپنی چنان از مدل های چینی پیروی کرد که سبک گمشده دوره تانگ را می توان برای مجتمع های معابدی مانند هوریوجی بازسازی کرد.
جالب است بدانید این مجموعه علاوه بر علاقه مندان و بوداییان محلی، سالانه 30 میلیون جهانگرد را به خود می بیند.
در این مجموعه نیز که به عنوان یکی از جاذبه های توکیو به شمار می رود، ازدحام و شلوغی شهر به چشم می خورد.
با تمام این اوصاف بار دیگر، نظم به عنوان یکی از مشخصه های اصلی این شهر در گیشه های مختلف آن برقرار است.
توکیو خواستگاه ژاپن قدیم و مرکز ژاپن مدرن امروزی است؛ پس بیراه نیست اگر آثار و بناهای این دو زمان را در کنار یکدیگر ببینیم.
آیین ها، مراسم و سنت های مختلفی که در توکیو جاری است هر ببینده ای را از هر گوشه این کره خاکی به خود جذب می نماید.
شکوه، عظمت و قدمت ژاپن در بخش ها و شهرهای مختلف این کشور چشمگیر و پابرجا است. البته ناگفته نماند که با ورود آیین بودا در سال 552 میلادی بسیاری از سنتهای کهن ژاپن، از هم گسیخت و اکثراً هنرهای ژاپنی با هنر چینی در هم آمیخت، به ویژه در معماری این اتفاق چشمگیرتر است.
اعتقادات و رسوم مردم محلی در کنار ذوق و شوق جهانگردان از مشخصه های توکیو است که این شهر را به میزبانی مناسب برای علاقه مندان تبدیل می نماید.
معماری سنتی ژاپن به خوبی در بناهای تاریخی و قدیمی تر توکیو به چشم می خورد. از رنگ های شاد و سرزنده تا ظرافت و دقتی که این بناها را این چنین جلا می بخشند. معماری ژاپن همچون سایر هنرها مثل نقاشی و پیکر تراشی از مدل های چینی پیروی نموده که سبک دوره تانگ را می توان از روی مجموعه های معابدی مانند هوریوجی، کندو یا تودای بی که هنوز پابرجا هستند بازسازی کرد.
فضاهای مجزا و تفکیک شده و همین طور محوطه های اندرونی و بیرونی نیز از دیگر ویژگی های معماری این منطقه در گذشته بوده است. تفکیک طبقات شیروانی برروی هم علت همگون شدن معماری با منطقه زلزله خیز ژاپن است. به این ترتیب ساختمان ها در مقابل لرزه های آنی واژکون نشده و بتواند با جهش حرکت زلزله هم راستا شده و به اصطلاح خاصیت نرم و الاستیسیته داشته باشد.
در سفر به ژاپن برای خرید سوغاتی و یادگاری، تندیس ها، مجسمه ها و عروسک های سنتی این منطقه را به یاد داشته باشید.
با گشت و گذار در قسمت مدرن شهر نیز به کافه گردی و سرگرمی در توکیو بپردازید.
مثل همواره توصیه می کنیم در سفر به هر منطقه غذاها و خوراکی های خاص آن منطقه را تجربه کنید. در سفر به توکیو نیز سعی کنید به رستوران هایی بروید که از غذاهای محلی در منوی خود برخوردار هستند.
توکیو مهد خلاقیت است. پس جای تعجب ندارد اگر در سفر به این شهر با خلاقیت های این چنینی روبرو شدید، فروشگاهی که عکس های مشتریان خود را به ویترین خود می زند.
توکیوی امروزی مصداق شاخص پیشرفت و توسعه شهری است. منطقه ای که با حفظ آثار و هویت تاریخی و طبیعی خود به برترین شکل ممکن رشد نموده و تمامی ویژگی های یک قطب مدرن شهری را در خود جای داده است.
برای آخرین عکس، برج اسکای تری (Skytree) توکیو را داریم که گواهی است برای مدرنیته این شهر. برج مخابراتی که با 634 متر در آسمان این شهر قد علم نموده است. البته امکانات سرگرمیی متعددی نیز در طبقات مختلف این برج برقرار است.
منبع: کجارو / کجارو