راهنمای انتخاب دندانپزشک
به گزارش پی سی باران، یک روز، البته روزی که دندانتان درد نمی کند و شاد و سرحال اید، یک تفریح تازه برای خودتان راه بیندازید: همان طوری که در خیابان راه می روید، به جای آنکه فقط به جلوی پایتان نگاه کنید، کمی سرتان را بالاتر بگیرید و نگاهی به ارتفاعی حدود یک یا دو متر بالای سرتان بیندازید. اگر در یک شهر شلوغ زندگی می کنید و در یک خیابان شلوغ راه

راهنمای انتخاب دندانپزشک
تابلوهای دندانپزشکی چه می گویند؟
یک روز، البته روزی که دندانتان درد نمی نماید و شاد و سرحال اید، یک تفریح نو برای خودتان راه بیندازید: همان طوری که در خیابان راه می روید، به جای آنکه فقط به جلوی پایتان نگاه کنید، کمی سرتان را بالاتر بگیرید و نگاهی به ارتفاعی حدود یک یا دو متر بالای سرتان بیندازید. اگر در یک شهر شلوغ زندگی می کنید و در یک خیابان شلوغ راه می روید، همان بالاها تعداد زیادی تابلو می بینید. تابلوی مغازه ها که صد البته همه جا هست. منظور از تابلوها، همان تابلوهای سفیدی است که پزشکان، نام و تخصص شان را روی آن نوشته اند و به این ترتیب خودشان را به شما معرفی نموده اند. موضوع تفریح نو این است، اگر دندان درد نداشته باشید و بخواهید برای یک معاینه ساده و دوره ای به یک دندانپزشک سر بزنید، کدام تابلو را انتخاب می کنید؟ کدام دندانپزشک را؟ چگونه انتخاب می کنید؟
همه ما بنا به اقتضای طبیعت انسانی مان خودمان را دوست داریم. بدنمان را هم همین طور و اگر جایی از بدن ما احتیاج به ترمیم و درمان داشته باشد، دوست داریم کار این درمان را به پزشکی کاردان و ماهر و مطمئن و صد البته نه چندان گران بسپاریم. انتخاب یک پزشک از میان انبوه پزشکان کار مسئله ای است و این روزها هم که حرف بیماری های عجیب و مخوفی مانند ایدز و هپاتیت B و D و C در میان است، انتخاب یک دندانپزشک مطمئن کار سختی به نظر می آید. برای این کار، در منابع گوناگون دندانپزشکی و اطلاع رسانی پزشکی، راهکارهای متعددی پیشنهاد شده است. یکی از معتبرترین این منابع، انجمن دندانپزشکی آمریکا است که اغلب اطلاعات این مقاله از منابع خبری این انجمن اقتباس شده است.
چگونه در پی یک دندانپزشک خوب بگردیم؟
1) از فامیل، دوست ها و همکارانتان، پیشنهادهای گوناگونی را سراغ بگیرید.2) پزشک خانوادگی شما می تواند به شما دندانپزشکان خوبی را پیشنهاد کند.
3) اگر به شهری دیگر نقل مکان می کنید، می توانید از دندانپزشک تان سراغ یک همکار خوب را در شهر نو بگیرید.
در انتخاب دندانپزشک باید به چه نکاتی دقت کنم؟
از میان پیشنهادهای متعددی که به شما می گردد، یک دندانپزشک برای شما مناسب است. شما با توجه به این نکات می توانید انتخاب یا انتخاب های بهتر را پیدا کنید:آیا روزها و ساعت های ویزیت این دندانپزشک با وقت و کار شما هماهنگ است؟
بهتر است دندانپزشکی را انتخاب کنید که مطب او به منزل یا محل کار شما نزدیک باشد. برخی از درمان های دندانپزشکی احتیاج به چند جلسه رفت و آمد دارد. آیا وقت و انرژی طی راه های طولانی را برای چند جلسه دارید؟ گاهی بعد مسافت سبب می گردد که درمان های دندانپزشکی نیمه کاره بمانند. سری به مطب دندانپزشکی بزنید (شاید برای یک معاینه اولیه) در این دیدار، ریزبین و دقیق باشید. آیا مطب تمیز، مرتب و منظم است؟ (مهم نیست که دکور و اثاثیه مطب شیک و لوکس باشد، تمیزی و نظم اصل مهم و اولیه است.)
آیا هنگام تشکیل پرونده و معاینات اولیه، تاریخچه پزشکی شما پرسیده و در پرونده ثبت شده است؟
بسیاری از مسایل و بیماری های عمومی بدن ممکن است با درمان های دندانپزشکی تداخل داشته باشد و دندانپزشک باید پیش از انجام هر گونه عملیات دندانپزشکی، یک تاریخچه کامل پزشکی از بیمار دریافت و در پرونده او ثبت کند. این تاریخچه شامل بیماری های قبلی و فعلی، داروهای مصرفی و ... است.
آیا در اولین دیدار و معاینه دندانپزشکی درباره روش های بهداشت دهان و دندان و پیشگیری از بیماری های دهان و دندان برای شما شرحی داده شده است؟
دندانپزشکان مسوول و کاردان، اغلب در اولین جلسه معاینه، شرایط بهداشتی دهان و دندان بیمار را آنالیز می نمایند و روش ها و اصول صحیح رعایت بهداشت را به بیمار آموزش می دهند.
آیا درباره مراحل درمانی و هزینه های آن شرح جامع و کاملی به شما داده شده است؟
این شرح ها به شما یاری می نماید که دریابید آیا طی مراحل درمان و هم پرداخت هزینه های آن از عهده شما برمی آید یا خیر؟
دندانپزشکان، عمومی یا متخصص
در کشور ما طی دوره دندانپزشکی عمومی در دانشگاه بین 5/5 تا 5/6 سال طول می کشد و پس از این مدت دانشجویان با اسم دندانپزشک عمومی از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند. دانشجویان طی این دوره با درمان های متفاوت دندانپزشکی آشنا می شوند و پس از فارغ التحصیلی می توانند در تمام زمینه هایی که طی تحصیل آن را آموخته اند و در آن مهارت کافی دارند، فعالیت نمایند. دندانپزشکان عمومی می توانند روی تابلوهای خود، یک یا دو تا از رشته های دندانپزشکی که در آن مهارت بیشتری دارند و یا به کار در این زمینه ها علاقه دارند را ذکر نمایند اما اجازه استفاده از کلمه متخصص یا تخصص را ندارند. به اسم مثال، اگر دندانپزشکی روی تابلوی خود اسم جراح- دندانپزشک را ذکر نموده است، منظور دندانپزشک عمومی است که گروهی از کارهای جراحی دندانپزشکی را هم به انجام می رساند. اما در مقابل، گروهی از دندانپزشکان پس از طی دوران دندانپزشکی عمومی، تحصیل خود را در یکی از رشته های تخصصی دندانپزشکی مانند جراحی فک و دهان، درمان ریشه، ارتودنسی و... ادامه می دهند و مدرک تخصصی خود را دریافت می نمایند. این دندانپزشکان اجازه دارند که در تابلوی مطب خود از اسم متخصص یا تخصص استفاده نمایند.از ایدز می ترسم!
هرچند مطب های دندانپزشکی به یکی از معروف ترین و در عین حال ترسناک ترین مکان ها برای انتقال انواع ویروس ها معروف شده است اما اگر اصول استریلیزاسیون و ضدعفونی سطوح به خوبی و درستی در این محل رعایت گردد، امکان انتقال ویروس ها تقریبا به صفر می رسد. استریلیزاسیون سطوح و وسایل اصولی دارد که اغلب دندانپزشکان و یاری هایشان در مطب ها آنها را به خوبی رعایت می نمایند. اما اگر شما نگران این مساله هستید، می توانید با چشمان کنجکاو خود مسایل زیر را پیگیری کنید و یا حتی حق دارید مستقیم از دندانپزشک تان درباره روش های استریلیزاسیون سوال کنید و یا سری به اتاق استریل و ابزار مخصوص این کار بزنید. به این نکات دقت کنید:آیا محوطه و سطوح مختلف مطب تمیز و عاری از هرگونه لکه است؟
آیا کارکنان مطب سوال های متعدد شما را با خوش رویی و خونسردی پاسخ می دهند؟
آیا دندانپزشک از دستکش و ماسک استفاده می نماید و آیا پیش از پوشیدن دستکش، دست هایش را می شوید؟
آیا تمام وسایل یک بار مصرف مانند دستکش، لیوان، سرساکشن و ... برای هر بیمار تعویض می گردد (در صورت تمایل می توانید بخواهید که ست وسایل یک بار مصرف در حضور شما باز و استفاده گردد).
آیا تمام وسایل فلزی (که چند بار استفاده می شوند) پس از هر بار استفاده به یاری دستگاه های مخصوص مانند فور یا اتوکلاو استریل می شوند
منبع:www.salamat.com
/ع
منبع: راسخون