روستای باهوکلات ؛ راز دایناسورها
به گزارش پی سی باران، استان سیستان و بلوچستان و بندر چابهار از دیدنی ترین منطقه ها ایران است. تنوع جاذبه های طبیعی آن به قدری زیاد و شگفت انگیز است که بازدید از این استان و گشت و گذار در کویرها، کوه ها و دریایش مطمئناً به تجربه ای بکر و فراموش ناشدنی برای هر گردشگری تبدیل خواهد شد؛ از سواحل مکران چابهار گرفته تا تالاب صورتی (لیپار) و تپه های گل افشان و کوه های مریخی. در این شماره از مجله گردشگری خبرنگاران با ما همراه شوید تا یک چشمه دیگر از جاذبه های استان سیستان و بلوچستان و شهر چابهار را برای شما خوانندگان عزیز رو کنیم : روستای باهوکلات ؛ قلمرو تمساح های گاندو.

روستای باهوکلات یا گاندو
روستای باهوکلاتروستای باهوکلات یکی از روستاهای تماشای ایران با طبیعتی بکر و شگفت انگیز است. این روستا در 90 کیلومتری شمال شرق چابهار واقع شده است. از نظر جغرافیایی این روستا بر روی یک تپه و در ارتفاع 40 متری از سطح دریا قرار گرفته است. آب و هوای این روستا در فصول مختلف متفاوت می گردد. در تابستان شما با هوایی گرم روبرو خواهید شد؛ اما در بهار و پاییز آب و هوای معتدل در این منطقه حاکم می گردد؛ از این رو زمان مناسبی برای سفر به این منطقه است.
روستای باهوکلاتجمعیت باهوکلات حدود 25000 نفر است. از لحاظ معماری و بافت نیز این روستا از روستاهای متراکم محسوب می گردد. بیشتر خانه ها یک طبقه هستند. اهالی این روستا به سبک سنتی زندگی می نمایند. دارای پوشش محلی هستند؛ بعلاوه اهمیت ویژه ای برای اعتقادات مذهبی خود قائل هستند.
یکی از جاذبه های طبیعی روستای باهوکلات وجود مزارع موز در این روستا است که علاوه بر اینکه محصول کشاورزی اهالی به شمار میرود، جلوه زیبایی به این روستا بخشیده است. روستای باهوکلات اکوسیستم
گونه های متنوع حیوانی است. از پرندگان زیبا و خوش رنگ شبه قاره هند گرفته تا مرغ ماهی خوار، لاک پشت سبز، راسو، سنجاب، هوبره و دراج از گونه های مجذوب کنندهی هستند که در این روستا یافت می شوند. اما مهم ترین حیوانی که علت بازدید بسیاری از گردشگران از این روستا است تمساح ایرانی با نام گاندو است.
گاندو
گاندوتمساح گاندو یکی از نادرترین و مجذوب کننده ترین نوع تمساح است که زیست گاهش در استان سیستان و بلوچستان و روستای باهوکلات است. این خزنده در آبگیرهای موجود در راستای رودخانه باهوکلات زندگی می نماید. گاندو تمساحی ایرانی است و از بازماندگان دایناسورهایی است که 225 تا 265 میلیون سال قبل در این منطقه می زیسته اند. از لحاظ ظاهری گاندو دارای پوزه ای کوتاه است. این حیوان به خجالتی بودن معروف است و با تماشا انسان در آب فرو می رود. البته تمساح گاندو بسیار خطرناک است و به گردشگران توصیه اکید می گردد حتماً با یک راهنمای باتجربه و محلی به تماشای این حیوان بروند.
روستای باهوکلاتاهالی روستا گاندو را مقدس می شمارند و نه تنها آن را به چشم یک حیوان وحشی نمی بینند بلکه گاندو را مایه افزایش روزی و برکت می دانند.
در سالهای اخیر خشکسالی و کمبود آب از جدی ترین تهدیداتی است که نسل این خزنده نادر را به خطر انداخته است. مردم محلی چنان احترامی برای گاندو قائلند که با توجه به کمبود آب و به تبع آن ناکافی بودن غذای مورد نیازش، این تمساح ها را به آبگیرهای پرآب منتقل می نمایند و غذای مورد نیازشان را تأمین می نمایند.
گاندوها تا وقتی که متوجه خطری از جانب اطراف (انسان) نشوند آزاری نمی رسانند، ولی باید در مواجهه با آن ها احتیاط را رعایت کرد. یکی از شیوه هایی که گردشگران هنگام تماشای گاندو به کار می برند رها کردن مرغ زنده جلوی آن ها است تا گاندوها مرغ را بخورند و از این طریق خطری بازتماشاماینده را تهدید نکند.
تمساح گاندو علاوه بر روستای باهوکلات در اطراف رودخانه کاجو، شهرستان سرباز، چابهار، نیکشهر و سراوان نیز یافت می گردد.
مکان های تماشای اطراف روستای باهوکلات
سواحل مکران چابهار
سواحل مکراناسکله رمین
اسکله صیادی رمینتالاب صورتی (لیپار)
تالاب صورتی (لیپار)اطلاعات بازدید از روستای باهوکلات
برترین زمان سفر به روستای باهوکلات : بهار و پاییز
آدرس روستای باهوکلات : 90 کیلومتری شمال شرق چابهار
دسترسی به روستای باهوکلات : برای رفتن به روستای باهوکلات باید ابتدا از شمال شرق چابهار وارد جاده ایرانشهر شوید. روستا در این جاده و بعد از شهرستان راسک قرار گرفته است.
دوستان عزیز خبرنگاران ی، شما هم میتونید از تجربه سفرهاتون برای ما بگید. جایی مثل این روستا رو میشناسید معرفی کنید؟ مایلید سفری به روستای باهوکلات داشته باشید؟
منبع:سـفـرزون
منبع: دیجیاتور