طرز تهیه اسکندر کباب خانگی با گوشت یا مرغ

به گزارش پی سی باران، در گزارش زیر طرز تهیه اسکندر کباب خانگی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه اسکندر کباب خانگی با گوشت یا مرغ

به گزارش ، در لیست غذا های مشهور ترکیه نام اسکندر کباب در بین سه غذای محبوب ترک هاست. بد نیست بدانید نخستین بار اسکندر کباب در شهر بورسا ترکیه تهیه شد و هنوز هم خوشمزه ترین اسکندر کباب ها در این شهر طبخ و سرو می گردد. در سال 1867 اسکندر مقدونی دستور پخت غذای اسکندر کباب را از شهر انتاکیه که شهری مرزی بین ترکیه و سوریه است به بورسا آورد و از همان زمان تبدیل به غذای بومی این شهر تاریخی در ترکیه شد. روش پخت یکی از بهترین غذا های ترکیه که اتفاقا به مذاق ایرانی ها هم همواره خوش آمده چندان سخت و پیچیده نیست.

گوشت مغز ران گوساله یا گوسفند: 500 گرم (گوشت مورد استفاده برای اسکندر کباب معمولا گوساله است)

نمک، فلفل سیاه و قرمز: به مقدار دلخواه

روغن مایع: به مقدار لازم

ماست چکیده: 5 قاشق غذاخوری

جعفری خرد شده: 3 قاشق غذاخوری

شیر: 1 لیوان فرانسوی دسته دار

پیاز متوسط: 1 عدد

گوجه فرنگی متوسط: 1 عدد

روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری

سرکه: 1 قاشق غذاخوری

سیر: 2 حبه

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

پودر زیره و آویشن: به مقدار دلخواه

گوجه فرنگی متوسط: 3 عدد

رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

کره: 1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

ابتدا گوشت را را به صورت تکه های نازک به اندازه کف دست خرد کنید و ببرید. سس مارینه را آماده کنید. برای درست کردن سس مارینه اسکندر کباب کافی است تمام مواد آن را با هم مخلوط کنید. سپس تکه های گوشت را به مدت چند ساعت در سس مارینه بخوابانید تا گوشت مزه دار گردد. بعد از مزه دار شدن تکه های گوشت را از سس مارینه بیرون بیاورید و در یک تابه مقداری روغن بریزید. تکه های گوشت را در ماهیتابه بچینید. روی گوشت نمک و فلفل بریزید و با حرارت متوسط رو به بالا گوشت را سرخ کنید.

در فاصله ای که گوشت سرخ می گردد سس گوجه اسکندر کباب را هم آماده کنید. در یک قابلمه یا ماهیتابه جداگانه گوجه فرنگی های رنده شده، رب و کره را بریزید و با هم تفت دهید. نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید. سس گوجه که غلیظ شد شعله گاز را خاموش کنید.

بعد از اینکه دو طرف تکه های گوشت سرخ شدند باید غذا را سرو کنید. برای سرو این غذا هم از نان پیتا می توانید بهره ببرید و هم نان بربری. در ظرف مورد نظر برای سرو نان را کف ظرف بگذارید و نیمی از سس گوجه فرنگی را روی نان بریزید. سپس تکه های گوشت را روی نان بگذارید و تکه های گوشت را روی نان بچینید. باقی مانده سس گوجه فرنگی را روی تکه های گوشت بریزید و سپس ماست چکیده را اضافه کنید. روی ماست چکیده هم جعفری خرد شده بریزید.

*برای درست کردن اسکندر کباب از تکه های گوشت مرغ (گوشت سینه) به جای گوشت گوساله و گوسفند هم می توانید بهره ببرید. تمام مراحل کار به همین ترتیب است.

حتما بخوانید معرفی مشهورترین ساندویچ های جهان در روز جهانی ساندویچ؛ ساندویچ چگونه اختراع شد؟

*ترک ها معمولا در کنار اسکندر کباب بلغور پخته هم سرو می نمایند، شما می توانید به جای آن از برنج بهره ببرید.

*طرز تهیه اسکندر کباب با گوشت چرخ نموده هم مرسوم است. به این ترتیب که گوشت چرخ نموده را مثل مایه ماکارونی درست کنید و دیگر به سس مارینا هم نیازی نیست.

*بعضی هم اسکندر کباب با گوشت چرخ نموده را مثل کباب تابه ای خودمان درست می نمایند. یعنی گوشت را با پیاز رنده شده و ادویه به شکل کباب تابه ای در می آورند و با سس گوجه و ماست چکیده و جعفری خرد شده تزیین و میل می نمایند.

*فلفل ترکی کبابی یا سرخ شده و گوجه کبابی هم در بعضی موارد جز مخلفات اسکندر کباب هستند.

*یک روش دیگر درست کردن اسکندر کباب خانگی به روش ترک ها این است که گوشت را به صورت نوار های باریک برش بزنید و در سس مارینا بخوابانید تا مزه دار گردد. سپس به همان ترتیب گوشت را سرخ کنید. سس گوجه را هم آماده کنید. نان را به تکه های کوچک تقسیم کنید و در یک بشقاب عظیم یا دیس بچینید. سپس ماست چکیده را روی نان ها بریزید و تکه های گوشت را هم روی ماست بچینید. روی گوشت سس گوجه و جعفری خرد شده بریزید و میل کنید.

*روی اسکندر کباب کمی سماق هم بپاشید، معرکه می گردد.

منبع: مجله کووش

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 23 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 1567

به "طرز تهیه اسکندر کباب خانگی با گوشت یا مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اسکندر کباب خانگی با گوشت یا مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید