طرز تهیه ترشی ازگیل و شور بسیار خوشمزه در خانه
به گزارش پی سی باران، ازگیل یا کنس سرشار از ویتامین ب و ث است. شما با استفاده از این میوه چه به صورت خام و چه به صورت ترشی می توانید از خواص بی نظیر آن استفاده کنید. شاید تصور کنید که طعم شیرین ازگیل مناسب برای ترشی انداختن نباشد؛ اما پیشنهاد می دهیم این ترشی لذیذ و خوش عطر را حتما امتحان کنید. در این دستورالعمل علاوه بر ترشی ازگیل، طرز تهیه ازگیل شور و آب ازگیل شور را هم در اختیارتان قرار دادیم. آب ازگیل شور یکی از چاشنی های مرسوم و سنتی شب یلداست. همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه ترشی ازگیل
- مواد لازم برای تهیه ترشی ازگیل دو کیلوگرم
- سرکه یک ونیم لیتر
- تمر هندی 100 گرم
- شکر دو قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز یک قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه ترشی ازگیل
مرحله اول
اولین مرحله برای داشتن یک ترشی خوشمزه و مجلسی انتخاب ازگیل های تازه و با کیفیت و در عین حال رسیده است.
مرحله دوم
ازگیل ها را پاک کنید و خوب بشویید. سپس داخل یک دستمال تمیز پارچه ای بپیچید و کاملا خشک کنید.
مرحله سوم
یک قابلمه مناسب انتخاب کنید. سرکه را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
مرحله چهارم
در این فاصله که سرکه در حال جوش آمدن است، هسته های تمر هندی را جدا نموده و به سرکه اضافه کنید. صبر کنید تا چند دقیقه سرکه و تمر هندی روی حرارت بجوشند و تمر هندی کاملا داخل سرکه حل گردد.
مرحله پنجم
بعد از گذشت چند دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید تا تمر هندی و سرکه کمی خنک گردد. سپس آن ها را از داخل صافی رد کنید و دوباره به قابلمه برگردانید.
مرحله ششم
در این مرحله ازگیل ها را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا به مدت چند دقیقه قابلمه روی حرارت باشد تا محلول داخل قابلمه به کمی غلیظ شده و به قوام آید.
مرحله هفتم
شکر را اضافه کنید و اجازه دهید به خوبی داخل سرکه حل گردد. وقتی ترشی به غلظت کافی رسید، آن را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا کاملا خنک گردد.
مرحله هشتم
در آخر میزانی نمک و فلفل به ترشی اضافه نموده و آرام هم بزنید تا ازگیل ها حین هم زدن له نشوند. ترشی را داخل ظرف شیشه ای ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
نکات طرز تهیه
- بهتر است که بین 10 روز تا دو هفته این ترشی را مصرف کنید. بنابراین اگر از هواداران ترشی ازگیل هستید، هر بار به صورت تازه آن را تهیه کنید.
- مطمئن شوید تا ازگیل ها کاملا خشک شده باشند تا ترشی کپک نزند.
- ترشی ازگیل را به دو صورت می توانید تهیه کنید؛ روش اول استفاده از ازگیل درسته است که مجلسی تر به شمار میرود و برای سفره آرایی مناسب تر است. روش دوم استفاده از ازگیل رنده شده است.
- طرز تهیه ترشی ها و شورهای زیادی را قبلا هم برای شما نوشته ایم پس پیشنهاد می کنیم طرز تهیه ترشی لبو، طرز تهیه شور گوجه سبز را هم بخوانید و امتحان کنید.
روش انداختن ازگیل شور و آب کنس
ازگیل های خام را بعد از شست و شو داخل یک ظرف ریخته و ظرف را پر از آب کنید. در ظرف را بسته و یک هفته آن را کنار بگذارید. بعد از یک هفته دو قاشق غذاخوری نمک به ظرف اضافه نموده و دوباره در آن را ببندید و کنار قرار دهید. بعد از چند روز ازگیل ها نرم می شوند. می توانید آن ها را با نمک و گلپر سرو کنید.
منبع: کتاب کاله