فناوری لیدار چیست؟
به گزارش پی سی باران، در تبلت های آیپد پروی جدید پیدایش می کنید، گفته می گردد به آیفون 12 هم خواهد آمد و در چند سال اخیر شاهد ظهورش در موبایل های اندرویدی نیز بوده ایم. لیدار دقیقا چیست و اصلا چرا باید در یک موبایل هوشمند تعبیه گردد؟ در این مقاله به سراغ فناوری مدکور رفته و از کاری که انجام می دهد، روش های تعبیه اش و چرایی اینکه بزودی مثل دوربین در موبایل های هوشمند رواج خواهد یافت می گوییم.

اگر قبلا نام LiDAR را شنیده اید -که مخفف دورسنجی و تشخیص نور - Laser Imaging Detection است- احتمالا به خاطر اتومبیل های خودران بوده است. این یکی از تکنولوژی های کلیدی مورد استفاده در اتومبیل های خودران است تا قادر به تشخیص دنیای پیرامون و جایی که باید بروند باشند.
اما تاریخچه فناوری لیدار به دورانی بسیار پیش تر از ناوبری اتوماتیک در اتومبیل ها بازمی گردد. این تکنولوژی در سال 1960 زاده شد و در ابتدا برای پایش ماهواره ها و اهداف نظامی ساخته شده بود. همین ایده کلی پشت تکنولوژی لیدار امروزی نیز هست: استفاده از نور برای تشخیص محل قرارگیری اشیا.
با اندازه گیری اینکه نور -یا به صورت دقیق تر نور لیزر- با چه سرعتی به یک نقطه برخورد نموده و بازمی گردد، محل دقیق آن نقطه را می توان یافت. نخستین سیستم های لیدار همگی چنین کارکردی داشته اند و همین فناوری حالا راهش را به آخرین تبلت های اپل نیز باز نموده.
در دهه 1980 میلادی بهبودی اساسی در تکنولوژی لیدار به وجود آمد و سیستم های لیزر مادون قرمز به صورت رایج برای نقشه برداری ساختمان ها و پستی و بلندی های زمین به وسیله هواپیما استفاده می شد. همان تکنیک ها امروز هم استفاده می شوند و می توان هرچیزی، از اعماق اقیانوس ها گرفته تا دهکده پنهان مایاها را اندازه گیری کرد.
با ثبت کردن مدت زمان بازگشت نور و همینطور زاویه ای که در آن بازتاب می یابد، اطلاعات لیدار را می توان با اطلاعاتی دیگر ادغام کرد و نقشه های سه بعدی بسیار دقیق ساخت. سیستم های حرفه ای لیدار معمولا با دستگاه های جی پی اس ترکیب می شوند که آن هم امروز در تمام موبایل های هوشمند وجود دارد.
همانطور که اشاره کردیم، لیدار شدیدا برای اتومبیل های خودران کارآمد است. اسکنرهای لیدار در بالای یک وسیله نقلیه قادر به دیدن اشیا به صورت بلادرنگ هستند، حتی اگر شما قادر به دیدن شان نباشید. در نهایت این مشاهدات به چیزی تبدیل می گردد که ابر نقاط نام دارد - یک نقشه سه بعدی از نقاطی در فضا که اتومبیل خودران شما قادر به دوری کردن از آن هاست.
تنظیمات خاصی از لیدار حتی آنقدر حساسیت بالایی دارند که آلودگی را در هوا تشخیص می دهند یا اصلا قادر به پایش جریان ترافیک در فرودگاه ها هستند. آنچه تمام این ها را امکان پذیر می نماید، اتکا بر بالانسی ظریف از جمع آوری دیتا و تحلیل دیتا است که می تواند چارچوبی درست برای تبلت ها و موبایل های هوشمند نیز باشد.
به این ترتیب برمی گردیم به دیوایس های موبایل و اپل که برای اولین بار از کلمه لیدار برای توصیف سنسورهای تشخیص عمق جدید خود استفاده نموده. آیفون ها و آیپدها چند سالیست که سنسورهای عمق سنج دارند (و می توانند پس زمینه تصاویر را در حالت پرتره بلور نمایند
منبع : دیجیاتو
منبع: آی تابناک