معبد هندوهای بندرعباس ، زیباترین معبد جنوب ایران

به گزارش پی سی باران، معبد هندوها در بندرعباس در زمان حکومت محمد حسن خان سعد الملک برای هندی هایی که بین سال های 1300 تا 1344 شمسی در این شهر به کارهای تجاری مشغول بودند ساخته شده و به عنوان یکى از نقاط مهم ارتباط فرهنگى و هنرى میان ایران و هند بوده و مکان کنونی آن در قسمت شمالی خیابان امام است. سبک معماری این معبد الهام گرفته از معابد هندی است.

معبد هندوهای بندرعباس ، زیباترین معبد جنوب ایران

ساختمان اصلی این معبد متشکل از یک اتاق چهارگوش میانی که بر روی آن گنبدی قرار گرفته که سبک معماری باشکوهش آن را از سایر گنبدهای سراسر ایران متفاوت می سازد و در ساخت آن از مصالحی مثل لاشه سنگ، ملات گل و ساروج، سنگ هاى مرجانى، خاک، گچ هاى ضخیم ماده و گچ لویى استفاده شده است.

اتاق معبد و محراب آن در قسمت شمالی قرار دارند و دور اتاق از طاقچه و قاب های کور ساخته شده است و اطراف اتاق نیز چهار راهرو وجود دارد که در گذشته زوار به دور آن زیارت می کردند. داخل راهروها، حجره های کوچکی برای طلبه های مکتب برهمنی ساخته شده بود و داخل تعدادی از آنها نقاشی های مذهبی دیده می گردد که مهم ترین آنها خدای فلوت زن به نام کریشنا است.

در خصوص شهر بندرعباس بیشتر بخوانید

داخل راهروی غربی معبد راه پله هاى مارپیچى وجود دارد که انتهای آن به بام معبد می رسد و چهار طرف آن 72 برجک مخصوص هندویى وجود دارد و در وسط آن نیز میله ای بزرگ قرار گرفته که محور زمین و آسمان را نشان مى دهد. در قسمت شرقی گنبد نیز تالار بزرگی قرار گرفته است که برای اجتماعات مورد استفاده قرار می گرفته و در آن نقاشی های مختلفی به چشم می خورد که هر کدام از آن ها بیانگر اعتقادات مختلف مردم هند است.

معبد هندوها در شهر بندرعباس سال 1377 به وسیله سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در لیست آثار ملی ایران به ثبت می رسد.

منبع: فلای تودی
انتشار: 25 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 1934

به "معبد هندوهای بندرعباس ، زیباترین معبد جنوب ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معبد هندوهای بندرعباس ، زیباترین معبد جنوب ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید