هر آنچه که باید در خصوص طبع زیره ، مصلحات و خواص آن بدانید!

به گزارش پی سی باران، زیره در دو نوع زیره سیاه و زیره سبز وجود دارد. بسیاری از مناطق بومی مثل مدیترانه و جنوب غربی آسیا به وفور از زیره در غذاهای خود استفاده می نمایند. طبع زیره و ترکیبات آن به صورتی است که عطر و طعمی شیرین، تند و گرم به غذا می بخشد.

هر آنچه که باید در خصوص طبع زیره ، مصلحات و خواص آن بدانید!

در این مقاله ابتدا به آنالیز طبع زیره از نظر طب سنتی می پردازیم و سپس خواص فوق العاده و کاربردی آن را برای شما عزیزان بیان می کنیم.

طبع زیره سرد است یا گرم؟

طبع زیره از نظر طب سنتی گرم و خشک است و مصلحات آن عسل، آویشن و کتیرا معرفی شده اند.

مزاجانواع مصلحات
گرم و خشکعسل، آویشن، کتیرا

مهم ترین خواص زیره

1. یاری به هضم راحت غذا

رایج ترین نوع استفاده از زیره به عنوان یک گیاه دارویی، استفاده برای درمان سوء هاضمه است. طبق تحقیقات اجرا شده، زیره هضم غذا را آسان می نماید؛ به طوری که فعالیت آنزیم های گوارشی را افزایش داده و به صورت بالقوه سرعت هضم غذا را افزایش می دهد.

همچنین زیره باعث آزاد شدن ماده صفرا در کبد می گردد. صفرا نیز به هضم چربی ها و برخی مواد غذایی سنگین در روده شما یاری می نماید.

2. زیره یک منبع غنی از آهن

دانه های زیره به طور طبیعی غنی از آهن هستند. یک قاشق چایخوری زیره حاوی 1/4 میلی گرم آهن برای عظیمسالان است.

کمبود آهن یکی از شایع ترین کمبودهای مواد مغذی است که حدود 20 درصد مردم دنیا به این عارضه مبتلا هستند. به ویژه بچه ها برای رشد مناسب، نیاز به آهن زیاد دارند. همچنین خانم ها به عنوان جایگزینی برای خون از دست رفته خود، در دوران قاعدگی به آهن فراوان نیاز دارند.

جالب است بدانید که حتی اگر مقدار کمی از زیره به عنوان چاشنی غذا استفاده گردد، می تواند مقدار قابل توجهی آهن به بدن برساند.

3. کاهش قند خون با مصرف زیره

برخی از ترکیبات زیره به درمان دیابت یاری می نمایند. یک مطالعه بالینی نشان داده است که استفاده از زیره، باعث بهبود یافتن شاخص های اولیه دیابت در افراد دارای اضافه وزن می گردد.

همچنین زیره دارای ترکیباتی است که برخی از اثرات طولانی مدت دیابت را از بین می برد. از جمله این عوارض می توان به آسیب رسیدن به چشم ها، کلیه ها، اعصاب و عروق خونی کوچک اشاره نمود.

4. بهبود سطح کلسترول خون

زیره به کنترل کلسترول خون یاری می نماید. در یک مطالعه اجرا شده، مصرف 75 میلی گرم زیره طی دو وعده در روز به مدت هشت هفته، باعث کاهش تری گلیسیرید ناسالم خون شده است.

5. خواص آنتی اکسیدانی

زیره دارای ترکیبات گیاهی بسیار مفید مانند ترپن ها، فنل ها، فلاونوئیدها و آلکالوئیدها می باشد. بسیاری از این ترکیبات خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که از پوست در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نمایند؛ در نتیجه پوست دچار پیری زودرس نمی گردد. همچنین آنتی اکسیدان ها از اکسیداسیون اسیدهای چرب در شریان های شما که منجر به گرفتگی عروق و بیماری های قلبی می گردد، جلوگیری می نماید.

6. زیره یک چربی سوز عالی

بر اساس مطالعات اجرا شده، مکمل های زیره با غلظت بالا، به کاهش وزن یاری نموده اند. طبق یک تحقیق اجرا شده روی 88 زن که دارای اضافه وزن بوده اند، استفاده از ماست به همراه 3 گرم زیره نسبت به ماست ساده طی یک دوره تعیین، باعث کاهش وزن شده است.

7. جلوگیری از مسمومیت های غذایی

شاید یکی از مهم ترین دلایل استفاده از زیره در برخی غذاها به عنوان چاشنی، جلوگیری از مسمومیت های غذایی باشد. زیره خاصیت ضدمیکروبی قوی دارد و خطر ابتلا به عفونت های ناشی از مواد غذایی را کاهش می دهد. همچنین باعث کاهش رشد انواع باکتری ها و قارچ های عفونی می گردد. هنگام هضم غذا، زیره ماده ای به نام مگالوماسین از خود آزاد می نماید که دارای خاصیت آنتی بیوتیک است.

8. یاری به ترک مواد مخدر

وابستگی به مواد مخدر به خصوص در بین جوانان یک نگرانی عظیم در کشورمان ایران و دیگر کشورهای دنیا است. زیره یکی از داروهای گیاهی بسیار مفید برای احساس عدم وابستگی افراد به مواد مخدراست.

9. خاصیت ضدالتهابی

عصاره زیره باعث از بین رفتن التهاب می گردد. در برخی از بیماری های پوستی و یا بیماری های داخلی، التهاب در ناحیه ای از بدن، یکی از عوارض جانبی بیماری یا داروهای مورد استفاده برای برطرف بیماری است. اما مصرف عصاره زیره به کاهش این التهاب یاری می نماید.

سخن آخر

شما می توانید با استفاده مقدار کمی از زیره در پخت غذاهایتان، از خواصی مانند خاصیت آنتی اکسیدان، برطرف کمبود آهن و کنترل قند خون بهره مند شوید. اما خواصی مانند کاهش وزن و بهبود کلسترول خون نیاز به مصرف زیره به شکل مکمل دارند.

نکته ای که وجود دارد، این است که چون طبع زیره گرم و خشک است، افراد گرم مزاج نباید بیش از حد از آن استفاده نمایند، زیرا دچار سردرد می شوند. در صورت بروز این مشکل می توانید با بوییدن گلاب به مدت چند دقیقه، سردردتان را درمان کنید.

آیا شما نیز در طبخ غذاهایتان از زیره استفاده می کنید؟ در پایین همین صفحه برای ما بنویسید در چه غذاهایی از زیره استفاده می کنید؟ و یا اینکه خواص درمانی که از زیره دیده اید، چه بوده اند؟

در سرانجام، اگر علاقمند به دانستن طبع و خواص سنتی مواد دیگر هستید، پیشنهاد می کنیم به مطالب طبع زردچوبه، مصلحات و خواص آن در طب سنتی و آشنایی با طبع بابونه، مصلحات و خواص درمانی آن نیز سری بزنید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 13 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 13 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 237

به "هر آنچه که باید در خصوص طبع زیره ، مصلحات و خواص آن بدانید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر آنچه که باید در خصوص طبع زیره ، مصلحات و خواص آن بدانید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید