چگونه از پوست پاهایمان مراقبت کنیم؟
به گزارش پی سی باران، خیلی از ما به پاهای مان بی توجهیم و به آنها خوب رسیدگی نمی کنیم و با این حساب، دیگر جای تعجب نیست که از ناراحتی های متعدد پا رنج ببریم. در این مقاله، شما با اصول مراقبت از پوست پا آشنا می شوید.

چگونه از پوست پاهایمان مراقبت کنیم؟
نویسنده: دکتر منصور نصیری کاشانی/متخصص پوست ومو
خیلی از ما به پاهای مان بی توجهیم و به آنها خوب رسیدگی نمی کنیم و با این حساب، دیگر جای تعجب نیست که از ناراحتی های متعدد پا رنج ببریم. در این مقاله، شما با اصول مراقبت از پوست پا آشنا می شوید.
مهم ترین اصل از اصول مراقبت پا، پوشیدن کفش مناسب است اما ظاهرا کمتر کسی به این موضوع توجه می نماید. گزارش های متعدد پزشکی از نقاط مختلف دنیا تعیین می نماید که خیلی از بچه ها کفش هایی را می پوشند که واقعا برای شان تنگ است. یک تحقیق نشان داده است که 40 درصد دختران جوان مورد تحقیق، در سن 10 سالگی پای بد داشته اند. تغییر شکل انگشت عظیم، پینه بستن پا، شاخی شدن پوست پا، میخچه، ناخن فرورفته در زیر پوست و تغییر شکل ناخن ها و به علاوه سردردها و پادردها، همه ناشی از کفش های نامناسب بوده اند.
مطمئنا مراقبت مرتب از پوست پا باید شامل شست وشوی روزانه باشد، مگر اینکه پاهای تان به دلایلی خشک و پوسته پوسته شده باشند. پس از شست وشو، پاها و بین انگشتان تان را به دقت و به طور کامل خشک کنید. بلافاصله تا پاها کاملا خشک نشده اند، کفش نپوشید. قارچ پا و باکتری، محیط گرم و مرطوب را دوست دارند.
پاها غدد عرق زیاد و فعالی دارند و غدد چربی آنها نسبتا کم است و بنابراین خشکی پا ممکن است مشکل ایجاد کند (در کف پا غدد چربی وجود ندارد). مالیدن کِرِم روزانه برای خشکی مفرط پا مفید است. بعلاوه بهتر است از فرآورده های مخصوص پا که اثر خنک نمایندگی و طراوت افزایی دارند، استفاده گردد.
حداقل هفته ای یک بار هنگام استحمام توجه ویژه ای به پاهایتان داشته باشید. پس از آنکه پا از طریق آب گرم نرم شد، به ملایمت، نواحی ضخیم و ناهموار کف و پاشنه را با یک سنگ پا، تمیز و صاف کنید و سپس کِرِم بمالید. اگر اختلال عروق خونی یا بی حسی در پا دارید (به دلیل ناراحتی های عصبی یا دیابت) در استفاده از سنگ پا و افراط در تمیز کردن پا بیشتر احتیاط کنید.
پودر پا از سایش پا پیشگیری نموده و عرق را هم جذب می نماید. پودر پا شبیه تالک معمولی و پودر بدن است. علاوه بر اینکه ترکیب سنگین تری داشته و قدرت جذب آن بیشتر است، حاوی مواد ضدعفونی نماینده و قابض هم هست.
جوراب های تان را هر روز عوض کنید و یک جفت کفش را 2 روز بیشتر به پا نکنید. کفش برای اینکه خشک گردد و مجددا مورد استفاده قرار گیرد، یکی دو روز وقت لازم دارد.
به طور مرتب،ناخن های پای تان را پدیکور کنید و برای ناراحتی های پا مثل زگیل، میخچه و قارچ با متخصص پوست مشورت کنید. درمان خودسرانه ممکن است این ناراحتی ها را تشدید کند.
پوست زبر پاشنه، پینه ای است که به دلیل مالش کفش ایجاد می گردد و در خانم های چاق که کفش بدون پاشنه به پا می نمایند شایع تر است. آسان ترین راه از بین بردن پاشنه زبر، صاف کردن و تمیز کردن آن پس از گرم شدن پا با آب گرم در حمام است. نواحی ناصاف و خشن را به ملایمت با برس نرم یا سنگ پا بسایید و تمیز کنید. این کار باعث از بین رفتن سلول های مرده و پینه پا می گردد. پس از حمام، کِرِم نرم یا پماد به ناحیه بمالید. پوشاندن نواحی کِرِم دار و چرب شده با ورقه پلاستیک یا گذاشتن کفی یاری بیشتری می نماید. اگر پینه زبر خیلی زیاد و مقاوم باشد باید با متخصص پوست مشورت کنید.
سوزش پا ممکن است به علل زیادی ایجاد گردد. در اغلب موارد ناشی از سایش و تعریق پاست. توضیح مکانیسم آن مشکل است اما به نظر می رسد به مجموعه عرق، سایش و ترک که در ورزشکاران سنین دبیرستان پیش می آید، مربوط باشد. بعلاوه اغلب در نقاطی از پا که وزن بدن را تحمل می نمایند قرمزی دیده می گردد. برخی اوقات پینه های ترک دار سفید و بدبو و لجن مانند، کف پا را می پو شانند. این عوارض ناشی از فعالیت میکروارگانیسم ها است. درمان رضایت بخش، بهداشت خوب پا است. پاها را مرتب بشویید. جوراب ها را هر روز عوض کنید یا در صورت امکان، به جای جوراب های زبر و ساقه بلند از جوراب های نرم بهره ببرید. کفش ها را به تناوب تعویض نموده و دقت کنید که میزان باشند زیرا کفش گشاد باعث لغزش، سایش و سوزش پا می گردد. اگر ناراحتی شما با این اقدامات کنترل نشد، باید علل دیگری از جمله انواع ناراحتی های عصبی، دیابت و سایر بیماری های همراه با تغییرات عروقی و عصبی را در نظر گرفت. ممکن است عوامل روانی دلیل ناراحتی بوده یا در ایجاد آن موثر باشد.بدبویی پا عارضه شایع و ناراحت نماینده ای است و اغلب باعث سردی پاها می گردد که ناشی از افزایش فشار عصبی است یا ممکن است نتیجه اختلالات عضوی مثل پرکاری تیرویید و ناراحتی سیستم عصبی باشد. اگر حدس بیماری زمینه ای می زنید با پزشک خانواده خود مشورت کنید. کنترل عرق مفرط در صورتی که به وجود ناراحتی زمینه ای طبی مربوط نباشد توجه همه جانبه ای لازم دارد. کم کردن نگرانی تاثیر بسزایی در این امر دارد. آرام کردن هیجانات، نگرانی را کمتر می نماید. داروهای سیستمیک برای کم کردن فشار عصبی ضروری هستند اما ممکن است مفید واقع نشده، عوارضی هم در پی داشته باشند.
بوی پا به طور موضعی با ضدعرق ها و ضدباکتری ها طبق تجویز متخصص پوست می تواند معالجه گردد. در محل ترک های پا و کبره های سفید و خیس خورده ناشی از عرق زیاد، میکروارگانیسم هایی یافت می شوند که سطوح پینه را ضخیم تر می نمایند. فرو بردن کف پا در آب و استفاده از جریان الکتریکی در آن یک روش مکانیکی است که در کم کردن تعریق پا خیلی موثر است اما اساسا باید تحت نظارت پزشک صورت گیرد. این روش معروف به یونتوفورز است و باید با وسایل و ابزار مخصوص خود انجام گیرد. مراقبت اصولی و بهداشت خوب پا هم مهم است. باید کفشی سبک با کف چرمی بپوشید. بیشتر مردم می دانند که عرق پای آنها با گرمای داخل کفش، مالش سخت و نوع کفش در ارتباط است. کفش هایی بپوشید که پا بتواند داخل آن نفس بکشد. از کفش هایی که با مواد ترکیبی مثل پلاستیک یا وینیل ساخته شده اند، دوری کنید.
منبع:www.salamat.com
منبع: راسخون