آش ماست ، عصرانه پاییزی

به گزارش پی سی باران، خبرنگاران : طرز تهیه آش ماست را در این فیلم مشاهده کنید.

آش ماست ، عصرانه پاییزی

آش ماست برای این فصل ها بسیار مناسب است.

به گزارش خبرنگاران، آش ماست یک غذای محلی خوشمزه است که در شهرهای مختلف کشورمان پخته می گردد و خواص زیادی هم دارد.

در ادامه، فیلمی از آموزش پخت آش ماست منتشر شده است که می توانید در هوای سرد پاییز و زمستان از آن لذت ببرید.

آش ماست شیرازی یکی از انواع آش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که همانطور که از نامش تعیین است اصالتش متعلق به شهر شیراز می باشد. این آش را می توانید به اسم غذای اصلی یا میان وعده سرو کنید.

با میزان موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر آش ماست تهیه کنید. در صورتی که می خواهید میزانی کمتر یا بیشتری آش ماست تهیه کنید کافی است میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید.

مواد لازم آش ماست برای 4 نفر

پیاز 1 عدد

برنج 500 گرم

لپه نصف پیمانه

ماست ترش 1 کیلو

شوید و ترخون 500 گرم

پیاز داغ 6 قاشق سوپخوری

گوشت گردن بدون استخوان 600 گرم

دستور پخت آش ماست

برای تهیه آش ماست شیرازی ابتدا لپه را پاک می کنیم و در کاسه ای از آب می ریزیم و به مدت 5 ساعت اجازه می دهیم تا لپه خیس بخورد و 2 الی 3 بار آب کاسه را تعویض می کنیم تا نفخ لپه ها از بین برود.(می توانید این کار را از شب تا صبح انجام دهید)

همین طور ماست را هم از روز قبل از یخچال بیرون می آوریم و 1 قاشق نمک به آن اضافه می کنیم و مجددا داخل یخچال قرار می دهیم. ابتدا گوشت را در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و پیاز را پوست می گیریم و می شوییم

و از وسط نصف می کنیم و همراه با کمی نمک و فلفل به گوشت اضافه می کنیم و تا روی مواد 7الی 8 لیوان آب می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا گوشت به آرامی با حرارت ملایم پخته گردد.

دقت کنید ما به آب گوشت احتیاج داریم پس حرارت را نباید زیاد کنیم تا آب گوشت بخار گردد. پس از پخت کامل گوشت ،آب آن را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و اجازه می دهیم تا گوشت ها کف قابلمه کاملا خشک شوند و حرارت را خاموش می کنیم

و اجازه می دهیم تا گوشت خنک گردد.لپه را در آبکش می ریزیم و می شوییم و در قابلمه ای می ریزیم و آب گوشت که تقریبا باید 6 پیمانه باشد را به لپه می افزاییم و کمی نمک و فلفل روی آن ها می پاشیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا لپه و کاملا پخته شوند.

سپس ترخون و شوید را تمیز می کنیم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج گردد و در خرد کن می ریزیم و یا روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.به لپه سر می زنیم و از آن لای دندان تست می کنیم

اگر اطرافش پخته بود و کمی گیر داشت، برنج را می شوییم و به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم کاملا بپزد و له گردد.آن وقت کمی نمک روی مواد می پاشیم و سبزی را هم به مواد اضافه می کنیم (رنگ سبزی حفظ گردد)

صبر می کنیم تا 30 دقیقه سبزی کاملا پخته گردد.ماست را هم زودتر از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط سازگار گردد. در این فاصله گوشت را با گوشکوب کاملا له می کنیم.پس از پخت سبزی گوشت کوبیده شده را هم به مواد آش اضافه می کنیم

در این مرحله اجازه می دهیم تا آش غلیظ تر گردد. آش را گه گاه هم می زنیم تا ته نگیرد. پس از گذشت 20 دقیقه آش غلیظ شده و حتی کمی سفت ، زیر شعله را خاموش می کنیم چون تمام مواد کاملا پخته است و ماست را هم می زنیم

و به آش اضافه می کنیم. چون داغ بودن آش ممکن است باعث بریده شدن ماست گردد. ماست را کاملا با آش مخلوط می کنیم و در ظرفی آش ماست آماده شده را می ریزیم و با پیاز داغ تزئین می کنیم.

منبع: رکنا
انتشار: 25 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 2021

به "آش ماست ، عصرانه پاییزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آش ماست ، عصرانه پاییزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید