ترس از دندانپزشکی: چگونه با درد آن مقابله کنیم؟

به گزارش پی سی باران، برای بسیاری از افراد، مراجعه به دندانپزشکی یک تجربه ناخوشایند اما قابل کنترل است. برای دیگران، تنها فکر رفتن به دندانپزشکی اضطراب شدیدی در آنها بوجود می آورد و باعث می گردد که معالجه دندان های خود را به تاخیر بیاندازند یا از آن جلوگیری نمایند. متأسفانه، این رفتار منجر به درد گاه و بیگاه دندان ها، مسائل سلامتی، افزایش اضطراب و رویه های درمان پیچیده تر و پرهزینه تر دندانپزشکی می گردد.

ترس از دندانپزشکی: چگونه با درد آن مقابله کنیم؟

فوبیا یا ترس از دندانپزشکی

هراس از دندانپزشکی، برای بسیاری از افراد کاملا امری عادی است. اما هنگامی که ترس از دندانپزشکی بسیار شدید است و فرد را به تأخیر یا لغو درمان سوق می دهد، ممکن است او شاخص های هراس دندانی یا odontophobia را در خود داشته باشد، که در دفترچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، به عنوان نوعی فوبیا شناخته شده است. دلایل مختلفی برای اضطراب و ترس از دندانپزشکی وجود دارد. برای بعضی، شاید تجربه ناخوشایندی از درمان قبلی خود در دندانپزشکی داشته اند. برای دیگران، آنها از سوزن یا مته دندانپزشکی بسیار وحشت دارند. از آنجا که منشا ترس می تواند از بیمار به بیمار دیگر متفاوت باشد، بسیار مهم است که ترس های خود را شناسایی نموده و این موضوع را با دندانپزشک یا یک متخصص مراقیبت های بهداشتی به اشتراک بگذارید.

اگر اضطراب یا فوبیا را تجربه می کنید، در اینجا چند نکته برای اطمینان از حفظ سلامت دهان و دندان و مراقبت راحت از دندان ها ذکر شده است.

پیشگیری و ارتباط دهان و بدن

برترین راه برای جلوگیری از درد دندان و درمان های پیچیده، مراجعه منظم به دندانپزشک است. دندانپزشک شما نه تنها مسائل را تشخیص داده و به شما در پیشگیری از مسائل آینده یاری می نماید، بلکه به شما در مدیریت سلامت دهان و دندان نیز به عنوان بخشی از سلامت عمومی یاری خواهد نمود. دهان شما دروازه بدن شماست. به عنوان مثال، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به احتمال زیاد دچار پریودنتیت هستند، پریودنتیت نوعی بیماری استخوانی و لثه است که می تواند منجر به افتادن دندان ها گردد. در حقیقت، مطالعات نشان داده است که کنترل دیابت می تواند به کنترل سلامت لثه و استخوان ها، و برعکس، یاری کند.

مدیریت درد

بسیاری از افراد از دندانپزشک می ترسند، چرا که از درد آن می ترسند. روش های مختلفی برای مدیریت آن در طول و بعد از معالجه دندان وجود دارد. معمولاً دندانپزشکان از بی حسی موضعی و تزریق آمپول های بی حسی استفاده می نمایند. بی حسی موضعی، یک ژل بی حسی است که می تواند به سهولت درج سوزن آمپول برای تزریق بی حسی یاری کند. آمپول بی حسی به طور معمول چند دقیقه طول می کشد تا اثر خود را بگذارد و تا چند ساعت باقی می ماند. دندانپزشک شما تنها ناحیه ای که برای ترمیم لازم دارد را بی حس می نماید. علاوه بر این، بسته به نوع درمان، دندانپزشک شما ممکن است یک یا چند مورد از موارد زیر را به شما توصیه کند که درد و تورم بعد از معالجه را به حداقل برسانید: یخ، شستشوی دهان، داروهای بدون نسخه درد (مانند ایبوپروفن یا استامینوفن) یا داروهای تجویزی. پیروی از این دستورالعمل ها برای بهبودی شما بسیار مهم است.

مدیریت اضطراب

بسیار پیشنهاد می گردد که قبل از در نظر گرفتن داروها، ترکیبی از گزینه های زیر را برای کاهش اضطراب از دندانپزشکی بهره ببرید. تمرین های آرامشبخش مانند تنفس عمیق و مراقبه می تواند ضربان قلب شما را با موفقیت کند نموده و فکر شما را آزاد کند. بعلاوه گوش دادن به موسیقی با هدفون یا فشردن یک توپ اسفنجی با دست ها در حین معالجه می تواند استرس شما را کاهش دهد تا بتوانید در طول درمان تنش خود را آزاد کنید. علاوه بر این، بعضی از بیماران با آوردن یک دوست یا یکی از اعضای خانواده به عنوان همراه احساس راحت تری می نمایند. یک رویکرد دیگر، درمان های رفتار شناختی، با هدف تغییر افکار و اعمال منفی است که از آن برای اشکال دیگر فوبیا نیز استفاده می گردد. برای تشخیص اینکه چه گزینه ای برای شما مناسب است، می توانید با دندانپزشک یا یک متخصص بهداشت مشورت کنید.

داروهایی برای کاهش اضطراب دندان

روش های مختلفی وجود دارد که دندانپزشک شما به وسیله داروهای آرام بخش در سطوح مختلف بتواند به کاهش اضطراب شما یاری کند. او ممکن است داروهای ضد اضطراب مانند دیازپام (والیوم) تجویز کند که می توانید یک ساعت قبل از وقت دندانپزشکی خود مصرف کنید. دندانپزشک شما بعلاوه ممکن است آرامشبخش آگاهانه مانند اکسید نیتروژن (یا گاز خنده دار) را توصیه کند، که می تواند به آرامش اعصاب یاری کند. این دارو فقط در طی درمان استفاده می گردد و شما بر عملنمودهای بدن خود کنترل خواهید داشت. و آخرین روش، بیهوشی عمومی، که شما را در خواب عمیق قرار می دهد. این روش برای جراحی های عمیق و دردناک فک یا برای افرادی که نیازهای ویژه یا اضطراب شدید دارند، توصیه می گردد. بسته به سلامت پزشکی شما ممکن است بعضی از این گزینه ها توصیه نشوند، بنابراین حتماً در خصوص شرایط خود و مصرف دارو، از دندانپزشک خود هدایت بگیرید.

منبع: فوت و فن / health.harvard.edu
انتشار: 11 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 11 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 167

به "ترس از دندانپزشکی: چگونه با درد آن مقابله کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترس از دندانپزشکی: چگونه با درد آن مقابله کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید