ترشه کباب، بی نظیرترین مرغ گیلانی
به گزارش پی سی باران، گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی نخستین استان ایران است. 170 غذای محلی در گیلان تهیه و طبخ می گردد.

ترشه کباب یا تورشه کباب یک نوع خورشت است. این غذا با کباب ترش کاملا فرق دارد و با مرغ تهیه می گردد و بسیار خوشمزه است. اصالت این غذا برای شهر گیلان است. این غذای محلی برخلاف دیگر غذاهای محلی گیلانی، نیاز به سبزی یا ادویه های خاصی ندارد و به راحتی همه مواد آن در دسترس است. این غذای خوشمزه را می توانید برای مهمانی ها هم تهیه کنید. شما می توانید در تهیه تورشه کباب از سینه مرغ یا از ران مرغ بهره ببرید که البته بهتر است از ران مرغ استفاده نمایید. امروز در خبرنگاران این غذای گیلانی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه ترشه کباب گیلانی
- ران یا سینه مرغ 2 عدد
- پیاز 2 عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- سیب زمینی 3 عدد
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- آبغوره نصف پیمانه
- چوب دارچین یک تکه
- زعفران دم نموده غلیظ به میزان لازم
- نمک، فلفل سیاه، دارچین، پودر پاپریکا و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه ترشه کباب گیلانی
مرحله اول
برای تهیه این غذا ابتدا باید مرغ را بپزیم. برای پخت مرغ، تکه های مرغ را به نمک و زردچوبه آغشته کنید و به همراه یک پیاز چهار قاچ شده و چوب دارچین و کمی آب بگذارید روی حرارت تا کاملا پخته و نرم شوند. سپس مرغ را داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. آب مرغ را صاف کنید و برای مراحل بعد نگه دارید.
مرحله دوم
در ادامه داخل یک تابه میزانی روغن بریزید تا داغ گردد. سپس تکه های مرغ را سرخ و طلایی کنید و از تابه خارج نمایید. گوجه فرنگی ها را به صورت حلقه ای خرد و داخل روغن با کمی نمک و فلفل سیاه سرخ کنید.
مرحله سوم
در ادامه پیاز دیگر را نگینی خرد کنید و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و خوش رنگ گردد. در این مرحله آب مرغ صاف شده را داخل تابه بریزید و بگذارید تا به جوش بیاید. سپس تکه های مرغ و گوجه را داخل تابه قرار دهید و آبغوره و زعفران را هم اضافه کنید.
مرحله چهارم
اجازه دهید مواد و سس کمی غلیظ شوند. در همین حین سیب زمینی ها را نیز پوست بگیرید و به صورت حلقه ای یا خلالی برش بزنید و داخل روغن داغ به همراه کمی نمک سرخ کنید. بعد از پخت و غلیظ شدن خورشت ترشه کباب، سیب زمینی ها را نیز کنارش قرار دهید و به همراه پلو نوش جان کنید.
اگر به دستور پخت غذا با مرغ علاقه دارید، طرز تهیه پلو مخلوط با قلقلی مرغ را بخوانید.
نکات کلیدی در تهیه ترشه کباب گیلانی
- به دلخواه می توانید از بادمجان سرخ شده نیز در کنار این غذا بهره ببرید.
- به جای آبغوره می توانید از آب نارنج یا آب لیموترش نیز استفاده نمایید.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع غذاهای لذیذ خورشت هویج با آلو بدون گوشت را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا