12 مورد از خوشمزه ترین غذاهای گیلانی که حتما باید امتحان شان کنید
به گزارش پی سی باران، گیلان به قدری زیبا و خوش آب و هوا است که در سفر به شهرهای زیبایش، اشتهای شما حسابی باز می گردد. البته غذاهای گیلانی هم بسیار خوشمزه و فوق العاده هستند و تنوع زیادی دارند. هر سلیقه ای که داشته باشید، در گیلان می توانید غذاهای خوشمزه ای بابِ میل خود را پیدا کنید. از گذشته تا به حال، غذاهای رنگارنگ و لذیذ گیلانی در میان مردم ایران محبوب بوده است. در این نوشته با معروف ترین غذاها و پیش غذاهای استان گیلان آشنا خواهید شد و از شما دعوت می کنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید. مطالعه این نوشته به شما یاری می نماید تا در سفر به گیلان برترین و خوشمزه ترین غذاهای گیلانی را نوشِ جان کنید.

معروف ترین غذاهای گیلانی
ابتدا با چند پیش غذای خوشمزه گیلانی آغاز می کنیم:
1. کال کباب گیلانی، ترکیبی از طعم های بی نظیر
کال کباب، نام یکی از دسرهای خوشمزه گیلان است که هیچ اثری از گوشت در آن نمی بینید! کال کباب با بادمجان، گردو، انار یا آب انار، رب انار و سبزی محلی چوچاق و سیر درست می گردد. این پیش غذای خوشمزه، ترکیبی از رنگ های قرمز، سفید و سبز است. کال کباب ترکیبی عالی از طعم های بی نظیر است که مطمئناً شما را عاشقِ خودش می نماید. کال کباب برای افرادی که وگان هستند یا به هر علتی گوشت نمی خورند، یک پیش غذای عالی و مقوی است.
خواص کال کباب گیلانی
کال کباب، از جمله غذاهای رژیمی است که کالری بسیار کمی دارد و شما را سیر نگه می دارد. به علت وجود انار و رب انار در کال کباب، این دسر خوشمزه فشار خون و قند خون شما را پایین می آورد.
2. زیتون پرورده، یک پیش غذای پرطرفدار
کمتر کسی است که زیتون پرورده را دوست نداشته باشد! در سفره های گیلانی، وجود زیتون پرورده از واجبات است! اگر در رودبار، انواع زیتون های طعم دار را امتحان نکردید، در شهرهای گیلان این کار را انجام دهید و از طعم بی نظیر زیتون پرورده اصل لذت ببرید. زیتون پرورده از زیتون، مغز گردو، آب انار ترش یا رب انار ترش، سیر، گلپر و سبزی های معطر درست می گردد.
خواص زیتون پرورده
زیتون پرورده به خاطر وجود انار و زیتون، یک غذای عالی برای خون سازی در بدن شما است. زیتون پرورده سرشار از آهن است و باعث تامین انرژی بدن شما می گردد. خوردن زیتون پرورده در کنار غذا، یاریتان می نماید که زودتر احساس سیری کنید و جلوی پرخوری را می گیرد. وجود زیتون و رب انار در این پیش غذای خوشمزه، به کاهش فشار خون شما نیز یاری می نماید؛ اما یادتان باشد که در مصرف زیتون پرورده زیاده روی نکنید.
3. ترشِ تره، یک غذای متفاوت و مجذوب نماینده
ترشِ تره، یک غذای ترش مزه و لذیذ در گیلان است که برای درست کردن آن از سبزیجات محلی و خوشمزه مانند گشنیز، جعفری، سیر، اسفناج، برگ چغندر، تره و… استفاده می گردد. آب نارنج و رب انار یا رب آلوچه باعث ترش شدن این خورشت خوشمزه می گردد. ترشِ تره از آن جمله غذاهایی است که بعد از امتحان کردن آن، خیلی زود دوباره هوس خوردنش را خواهید کرد!
خواص ترش تره
ترش تره به علت وجود سبزی ها و آب انار، سرشار از آهن و ویتامین C است. ترش تره از جمله غذاهای رژیمی است که کالری پایینی دارد و حسابی شما را سیر نگه می دارد.
اهل کباب هستید؟ پس باید برای امتحان کردن غذای بعدی، عجله کنید؛ زیرا یک مدل کباب فوق العاده و بسیار خوشمزه است.
4. ترشِ کباب، طعم واقعی کباب
ترشِ کباب یا کبابِ ترش، یک مدل از غذاهای خاص گیلان است که هواداران زیادی دارد. این غذا جزو غذاهای مجلسی گیلانی ها است که برای مهمانان ویژه خود درست می نمایند. کباب ترش گیلانی از فیله گوساله، مغز گردوی چرخ نموده، آب انار ترش، رب آلوچه، پیاز، سیر، انجیر پودرشده و نمک و فلفل درست می گردد. کباب ترش برای افرادی که رژیم کتوژنیک دارند عالی است. اگر رژیم کم کربوهیدرات دارید می توانید کباب ترش را بدون نان و برنج میل کنید.
5. اناربیج، خورشتی از خانواده فسنجان ها
اناربیج، یکی از غذاهای خوشمزه گیلان است. این غذا به خورشت فسنجان شباهت زیادی دارد. برای درست کردن اناربیج از گوشت قرمز یا گوشت مرغ، گردو، بادمجان و سبزی های محلی استفاده می گردد. اناربیج یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی است که آن را با برنج، زیتون پرورده و ماست می خورند.
6. باقالاقاتق، یکی از برترین غذاهای گیلانی
یکی از خوشمزه ترین و سبک ترین غذاهای گیلان، باقالاقاتق است. این غذای خوشمزه از لوبیای کشاورزی، شوید، سیر و تخم مرغ درست می گردد. باقالاقاتق با سیرترشی و برنج کته خورده می گردد. اگر به رستوران های سنتی و روستایی گیلان بروید، می بینید که این خورشت را در ظرف های گَمِج سفالی برای شما سرو می نمایند. باقالاقاتق به پاچه باقلا یا باقالی رشتی نیز معروف است. این غذا ترکیبی عالی از کربوهیدرات، ویتامین ها و پروتئین است و از جمله غذاهای کم کالری محسوب می گردد که ساعت ها شما را سیر نگه می دارد. گیلانی ها، باقالاقاتق را به همراه برنج کته شده، سیر ترشی، زیتون پرورده و ترشی میل می نمایند.
خواص باقلاقاتق
باقلاقاتق، یکی از غذاهای مناسب برای گیاه خواران است. این غذا، رژیمی و کم کالری است و برای وعده شام نیز گزینه مناسبی به شمار میرود. باقلاقاتق، ویتامین های زیادی دارد و سرشار از آهن، ویتامین A و ویتامین B است.
7. آش ترش، یک آش ترش گیلانی
آش ترش، از آش های سنتی گیلان است که از قدیم به عنوان آش ویارانه درست می شد. آش ترش گیلانی، هواداران زیادی دارد و به همراه ماهی شور سرو می گردد.
خواص آش ترش
آش ترش، به علت سبزی هایی مثل اسفناج، چغندر و گوجه سبز، سرشار از آهن و ویتامین ها است و مدت ها شما را سیر نگه می دارد.
8. کاکا، پنکیک گیلانی!
کاکا، نوعی کیک تابه ای یا پنکیک است که از شیرینی های سنتی گیلان به شمار میرود. گیلانی ها، این شیرینی خوشمزه را در فصل پاییز و زمستان درست می نمایند. کاکا، یک عصرانه دلچسب است که به همراه چای سرو می گردد و سرشار از مواد مغذی برای بچه ها و بزرگ ترها است. مزیت کاکا این است که بدون فر هم درست می گردد. کاکا به علت وجود کدو حلوایی، برای خانم های باردار و تازه زایمان نموده بسیار مفید و مغذی است.
9. مرغ شکم پر گیلانی، یک غذای لاکچری
اگر در پی یک غذای مجلسی خوشمزه و لذیذ هستید، مرغ شکم پر گیلانی را امتحان کنید. مرغ، گردو، رب انار و سبزی های معطر از جمله برگ چغندر، خالواش، گشنیز، نعناع از جمله مواد اصلی برای درست کردن مرغ شکم پر هستند. در رستوران می توانید این غذا را سفارش دهید و در کنار اعضای خانواده خود از طعم بی نظیرش لذت ببرید.
10. چغرتمه، یک غذای لذیذ و پرپروتئین
چغرتمه، یک غذای بسیار خوشمزه است که با مرغ، تخم مرغ، پیاز و رب درست می گردد. از نظر مواد غذایی، این خورشت، یک غذای پر از پروتئین محسوب می گردد که هم برای ورزشکاران و هم برای بچه ها در سنین رشد عالی است. چغرتمه با برنج، ماست، ترشی یا سالاد سرو می گردد.
11. کوکوی گوشت، یک شام پرطرفدار
کوکوی گوشت، یک غذای فوق العاده برای علاقه مندان به گوشت است. کوکوی گوشت، یک گزینه خوب برای وعده شام شما است که طعم بسیار خوبی هم دارد. این غذا برای بچه ها و ورزشکاران هم بسیار مقوی است؛ زیرا از گوشت چرخ نموده، مغز گردوی نگینی خردشده، سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ و آرد نخودچی درست می گردد.
12. میرزاقاسمی، غذای معروف گیلانی ها
میرزاقاسمی، یک غذای شمالی خوشمزه است که هم در گیلان و هم در مازندران سرو می گردد. میرزاقاسمی عطر و طعم بسیار خوبی دارد. برای درست کردن میرزاقاسمی، از بادمجان کبابی، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و تخم مرغ استفاده می گردد. اضافه کردن سیر تازه محلی، رمز خوشمزه تر شدن میرزاقاسمی گیلانی ها است. خیلی ها میرزاقاسمی را در کنار غذای اصلی خود میل می نمایند و خیلی ها هم دوست دارند که مثل مردم محلی گیلان میرزاقاسمی را با نان، سیر تازه، برنج و باقالی بخورند.
جمع بندی
در این نوشته با برترین و خوشمزه ترین غذاهای گیلانی آشنا شدید. حالا می دانید که در سفر به شهرهای استان گیلان بهتر است کدام غذاها را امتحان کنید. البته باید گفت که غذاهای خوشمزه گیلان به این فهرست محدود نمی گردد و شما می توانید غذاهای دیگر گیلانی مانند سیر قلیه، غوره مسما، قیمه رشتی، کوکوی رودباری، ترش واش، پنیر برشته و… را در سفر به استان گیلان میل کنید و سفر تفریحی خود را با ماجراجویی غذاها و چشیدن طعم های نو ترکیب کنید. برای ما بنویسید که در سفر به گیلان دوست دارید کدام یک از این غذاها را امتحان کنید و به نظر شما خوشمزه ترین غذای گیلان چیست؟
منبع: tasteatlas
منبع: دیجیکالا مگ