دیابت بارداری چیست؟

به گزارش پی سی باران، این نوع از دیابت تنها در بارداری اتفاق می افتد. اگر شما به دیابت بارداری مبتلا هستید، هنوز می توانید صاحب فرزند سالم شوید؛ فقط کافی است با یاری پزشک خود و با انجام اقدامات ساده در هر روز، مقدار قند خون

دیابت بارداری چیست؟

مترجم: پریسا مرتضوی

منبع:راسخون

این نوع از دیابت تنها در بارداری اتفاق می افتد. اگر شما به دیابت بارداری مبتلا هستید، هنوز می توانید صاحب فرزند سالم شوید؛ فقط کافی است با یاری پزشک خود و با انجام اقدامات ساده در هر روز، میزان قند خون خود را کنترل کنید. دیابت بارداری ممکن است پس از تولد نوزاد از بین برود. این عارضه احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را بعد از زایمان افزایش می دهد ولی لزوماً دیابت بارداری منجر به دیابت نوع 2 نمی گردد.

علت ایجاد دیابت بارداری

در طول بارداری، هورمونی از جفت آزاد می گردد که می تواند قند خون شما را افزایش دهد. در این شرایط پانکراس به میزان کافی انسولین می سازد تا آن را کنترل کند. در غیر این صورت گلوکز خون افزایش یافته و دیابت بارداری ایجاد می گردد.

آیا شما در خطر ابتلا به دیابت بارداری هستید؟

در این شرایط احتمال ابتلای شما به دیابت بارداری افزایش می یابد:

اضافه وزن قبل از بارداری

بالا بودن سطح قند خون در حالی که به دیابت مبتلا نیستید.

سابقۀ دیابت در اقوام درجۀ 1

سابقۀ دیابت بارداری

تشخیص

اگر خطر بالای ابتلا به دیابت بارداری شما را تهدید نمی کند، ضروری است پزشکتان در فاصلۀ هفته های 24 تا 28 بارداری احتمال ابتلا به دیابت را برای شما آنالیز کند. برای انجام آزمایش قند خون، باید یک نوشیدنی شیرین که در اختیار شما قرار می گیرد را یکجا بنوشید تا سطح قند خون شما افزایش یابد. سپس بعد از 1 ساعت میزان قند خون شما میزان گیری خواهد شد تا دیده گردد بدنتان تا چه حد توانسته قند خون را به سطح اولیه برگرداند. اگر نتیجۀ آزمایش نشان داد که میزان قند خون شما 140 میلی متر در دسی لیتر یا بالاتر است، ضروری است که بعد از چند ساعت ناشتایی آزمایش خون دیگری انجام گردد. اگر شما در گروه با خطر بالا برای ابتلا به دیابت بارداری هستید، ولی جواب تست خون شما طبیعی است، ضروری است برای اطمینان از عدم ابتلا به دیابت، در طول بارداری تست های خون بیشتری برای پیگیری انجام دهید.

درمان

برای درمان دیابت بارداری پزشکتان از شما می خواهد:

روزانه قند خون خود را 4 بار یا بیشتر میزان گیری کنید.

برای ارزیابی اجسام کتونی در ادرار، آزمایش ادرار انجام دهید تا نوع کنترل نشدۀ دیابت تشخیص داده گردد.

توصیه های رژیمی را طبق گفته های پزشکتان انجام دهید.

به طور منظم ورزش کنید.

پزشک شما افزایش وزنتان را در طول بارداری ارزیابی نموده و در صورت لزوم، برای کنترل دیابت بارداری، انسولین و سایر داروهای کنترل کنندۀ دیابت را تجویز خواهد نمود.

علایم

دیابت بارداری علامت ایجاد ننموده و احتیاج است که برای تشخیص آن، آزمایش خون انجام گردد. به همین علت است که بسیاری از خانم های مبتلا به دیابت بارداری از تماشا نتیجۀ آزمایش خود شوک زده می شوند. تشخیص به موقع دیابت بارداری اهمیت دارد، چراکه در غیر این صورت می تواند برای مادر و جنین عوارضی را در پی داشته باشد.

علایم دیابت:

افزایش تشنگی

افزایش دفع ادرار

افزایش احساس گرسنگی

تاری دید

بارداری می تواند به خودی خود و بدون وجود دیابت باعث افزایش دفعات دفع ادرار و افزایش گرسنگی گردد. در صورت مشاهدۀ علایم بالا، با پزشک خود مشورت نموده و برای اطمینان، تست قند خون انجام دهید.

منبع: راسخون
انتشار: 23 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 1822

به "دیابت بارداری چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیابت بارداری چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید