روش های نوآورانه به کاهش بروز بیماری میگو ها یاری کرد

به گزارش پی سی باران، به علت صرفه مالی و کیفی روش های سنتی آبزی پروری، اکنون روش های فناورانه فراوری متراکم آبزیان، مورد توجه فعالان این حوزه قرار گرفته است.

روش های نوآورانه به کاهش بروز بیماری میگو ها یاری کرد

به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، به علت صرفه مالی و کیفی روش های سنتی آبزی پروری، اکنون روش های فناورانه فراوری متراکم آبزیان، مورد توجه فعالان این حوزه قرار گرفته است.

پرورش میگو یکی از پرصرفه ترین مشاغل حوزه آبزی پروری است. صنعتی که درحال حاضر با ورود فناوری های تازه، علاوه بر کاهش ریسک مالی این حوزه، به علت عدم احتیاج به تعویض پیاپی آب، اثرات زیست محیطی مطلوبی را در این اکوسیستم به جای می گذارد.

فراوری 3 تن میگو در فضای 800 متری

با گذشت حدود 3 دهه از ورود فناوری پرورش میگو به ایران، هنوز مقدار فراوری در واحد سطح در کشور تغییر چندانی نکرده و از هر هکتار، حدودا 3 تن میگو فراوری می گردد. این درحالی است که در روش های نوین می توان در فضای 800 متر مربعی، حدود 3 تن میگو فراوری کرد.

علاوه بر آن در بیشتر سایت های کشور، بیماری لکه سفید گزارش شده که این موضوع، تعطیلی بعضی سایت ها را در پی داشته است.

کمتر شدن احتیاج به تعویض آب

یکی از روش های نوین و فناورانه در فراوری متراکم میگو که در قالب یک پایلوت با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری اجرا شده، روش بیوفلاک است. در این سیستم، به علت تحت کنترل بودن شرایط فراوری، ریسک بروز بیماری به حداقل می رسد و با کمتر شدن احتیاج به تعویض آب، مقدار آلودگی محیط زیست نیز کاهش می یابد.

در این مدل، دفعیات میگو همراه با غذای خورده نشده به وسیله باکتری های موجود مصرف می گردد و فراوری فلاک می نماید. فلاک های فراوریشده به وسیله میگو به عنوان غذا مصرف می شوند که این کار، بهبود ضریب تبدیل غذایی را در پی دارد.

فراوری تا سه دوره در سال

علاوه بر این، به علت تحت کنترل بودن شرایط محیط پرورشی می توان تا سه دوره در سال فراوری داشت. طرح فراوری متراکم میگو به روش بیوفلاک، به وسیله متخصصان داخلی، برای نخستین بار در کشور و در حاشیه جنوبی استان سیستان و بلوچستان، در حال طراحی و اجرا است.

انتظار می رود با اتمام عملیات اجرایی و آغاز فاز بهره برداری، فناوری های مربوطه، بومی سازی گردد و فراوری متراکم میگو را با حداقل تعویض آب به همراه داشته باشد.

توسعه شرکت ها

اجرای این طرح مزایای مطلوبی به همراه دارد که از جمله آنها می توان به بومی سازی و تجاری سازی روش بیوفلاک در فراوری متراکم میگو و توسعه فناوری و تجاری سازی مزارع هوشمند پرورش میگو اشاره نمود.

با این طرح علاوه بر توسعه کسب وکار پرورش میگو به صورت گلخانه ای در منطقه ها کم برخوردار، کسب و کارهای عرضه آبزیان به صورت تازه، ترویج پیدا می نماید.

این طرح ضمن توسعه شرکت های مشاوره ای برای آموزش و راه اندازی سیستم بیوفلاک، زمینه های توسعه شرکت ها و فراوریکنندگان تجهیزات و ملزومات آبزی پروری را نیز فراهم می نماید.

طرح روش های مدرن و فناورانه فراوری متراکم آبزیان (سخت پوستان) که به وسیله شرکت توسعه کسب وکارهای دریایی بادبان به اجرا رسیده، با حمایت کارگروه تخصصی توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جهت توسعه قرار گرفته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 18 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 18 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 1254

به "روش های نوآورانه به کاهش بروز بیماری میگو ها یاری کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های نوآورانه به کاهش بروز بیماری میگو ها یاری کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید