طرز تهیه ته چین فیروزکوهی اصیل و خوشمزه
به گزارش پی سی باران، ته چین فیروزکوهی که به ته چین گرمساری هم معروف است، یکی از غذاهای محبوب در دماوند و استان گرمسار محسوب می گردد. این غذا با ته چین زعفرانی ایرانی که می شناسیم کاملا فرق دارد. طعم خاص زیره و ترکیب لواشک و گوشت قرمز، مجموعه ای از مزه ها را می سازد که حتما باید امتحان کنید.

مواد لازم برای تهیه ته چین فیروزکوهی
- چغندر سه عدد میانه
- گوشت 350 گرم
- برنج پنج پیمانه
- سیب زمینی دو عدد بزرگ و پنج عدد ریز
- آلو قیسی یا لواشک ترش به میزان لازم
- نمک، فلفل و زیره به میزان لازم
- زعفران به میزان لازم
طرز تهیه ته چین فیروزکوهی
مرحله اول
قبل از هر کاری، گوشت را با نمک، فلفل و زیره طعم دار کنید و برنج را چند ساعت خیس کنید. سپس برنج خیس خورده را در آب بجوشانید و آبکش کنید. برنج آبکشی شده را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
مرحله دوم
کف قابلمه مورد نظرتان را روغن اقتصادی کنید. حالا سیب زمینی های درشت را حلقه حلقه کنید و برای ته دیگه در قابلمه بچینید.
مرحله سوم
نصف برنج را در قابمله بریزید و سطح آن را زیره بپاشید. سپس گوشت های مزه دار شده را روی برنج بچینید. میزانی دنبه یا کره روی گوشت قرار دهید.
مرحله چهارم
نصف دیگر برنج را به قابمله منتقل کنید. به شکلی که سطح تکه های گوشت را کاملا بپوشاند.زیره به جای مانده را هم روی برنج بریزد.
مرحله پنجم
برای خوش طعم شدن ته چین فیروزکوهی، در این مرحله؛ لواشک، قیسی و حلقه های چغندر را روی برنج بچینید. در ادامه سیب زمینی های کوچک را هم اضافه کنید و زعفران را روی برنج بریزید. سپس شعله زیر قابلمه را بسیار کم کنید.
مرحله ششم
پس از گذشت 10 دقیقه، روی در قابلمه دم کنی بگذارید. بعلاوه با یک پارچه پشمی یا ضخیم در قابلمه را بپوشانید تا گرما و بخار خارج نشود مواد کاملا مغز پخت شوند. زمانی که برای پخت ته چین فیروزکوهی لازم دارید، دو ساعت است. در غیر این صورت ممکن است گوشت قرمز خام بماند.
نکته
- می توانید برای تزیین ته چین از زرشک، کشمش، خلال بادام، خلال پسته و غیره بهره ببرید.
- اگر هوادار ته چین هستید، طرز تهیه ته چین مجلسی را هم بخوانید.