طرز تهیه خوراک قفقازی با گوشت چرخ نموده، مرغ و بادمجان
به گزارش پی سی باران، خوراک قفقازی با انواع گوشت و سبزیجات تهیه شده و دارای خواص زیادی می باشد. تنوع سبزیجات استفاده شده در این خوراک بر زیبایی آن افزوده و باعث شده به عنوان یک غذای مجلسی در میهمانی ها صندلی خاصی داشته باشد. در این مقاله با طرز تهیه خوراک قفقازی با گوشت چرخ نموده و مرغ و بادمجان آشنا خواهید شد.

دریافت انرژی روزانه به راحتی به وسیله مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین و ویتامین ها امکان پذیر است که این مواد در گوشت و سبزیجات مختلف وجود دارند. خوراک قفقازی، یکی از غذاهایی است که وجود سبزیجات متنوع در آن باعث شده دارای خواص زیادی باشد. برای آشنایی با لوبیا سبز و خواص بی نظیر آن به مقاله زیر مراجعه کنید:
بیشتر بخوانید: لوبیا سبز و خواص بی نظیر درمانی آن
یکی از سبزیجات مورد استفاده در خوراک قفقازی، کدو سبز است که بسیاری معتقدند باعث چربی سوزی و لاغری می شود. کدو سبز یکی از سبزیجات پرطرفدار در بین بیماران دیابتی است و می توان گفت یکی از سبزیجاتی است که با طبخ و مصرف درست آن، بهترین ماده برای لاغری و تناسب اندام خواهد بود. مصرف کدو به تنهایی باعث فقر غذایی در بدن می شود ولی اگر در کنار غذا مصرف شود، می تواند مانع جذب اضافی مواد چربی و قند شود، بنابراین یک تعدیل نماینده انرژی است و به کاهش وزن یاری می نماید. بنابراین کدو به تنهایی عامل لاغر نماینده نیست.
کدو حاوی مقادیر زیادی پتاسیم و فیبرهای محلول و نامحلول است که موجب بهبود عملکرد کبد و سم زدایی بدن می شود و به علت پر کردن حجم معده و سیری حجمی می تواند منجر به کاهش دریافت انرژی مازاد شود.
خوراک قفقازی را معمولا با گوشت چرخ نموده یا مرغ و انواع سبزیجات تهیه می نمایند و به صورت سرد یا گرم سرو می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه دو نوع خوراک قفقازی با گوشت چرخ نموده؛ و مرغ و بادمجان آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه خوراک قفقازی با گوشت چرخ نموده
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
نخود فرنگی پخته شده | 1 پیمانه متوسط |
ذرت کنسروی | 1 پیمانه متوسط |
فلفل دلمه ای کوچک | 1 عدد |
لوبیا سبز | 500 گرم |
پودر رازیانه | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل، دارچین | به میزان لازم |
آبلیموی تازه | کمی |
سس مایونز | به میزان لازم |
طرز تهیه خوراک قفقازی با گوشت چرخ نموده
- پیاز را سرخ نموده، یک حبه سیر له شده به آن اضافه نموده و با هم تفت دهید.
- گوشت مغز ران یا سردست بدون دنبه را چرخ نموده و به پیاز و سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- در یک ماهیتابه 3 قاشق غذاخوری رب را در نصف قاشق غذاخوری روغن تفت دهید.
- لوبیا سبز را پس از شستن به دو نیم تقسیم نموده و در کمی روغن تفت دهید.
- نخود فرنگی را در کمی روغن تفت دهید.
- لوبیا سبز و نخود فرنگی تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید و سپس کنسرو ذرت را به مواد بیفزایید.
- فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی را نگینی ریز خرد نموده و تفت دهید و سپس به مواد اضافه کنید.
- 2 لیوان آب جوش به مواد اضافه نموده، سپس رب تفت داده شده و چاشنی (نمک، فلفل، پودر رازیانه، دارچین، آبلیموی تازه) را بیفزایید.
- حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید مواد کاملا پخته و جا بیفتد.
- وقتی آب آن تمام شد، به مدت 1 ساعت در یخچال قرار داده و سپس با سس مایونز و سس گوجه تزیین کنید.
- اگر مایلید خوراک را به صورت داغ مصرف کنید به آن سس نزنید.
مواد لازم برای تهیه خوراک قفقازی با مرغ و بادمجان
هویج | 300 گرم |
لوبیا سبز | 300 گرم |
کدو سبز | 1 کیلوگرم |
بادمجان | 500 گرم |
سینه مرغ | 1 عدد |
پیاز | 3 عدد |
گردوی نگینی خرد شده | 1 پیمانه |
ماست چکیده | 1 پیمانه |
سس مایونز | 3 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
محلول زعفران | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه خوراک قفقازی با مرغ و بادمجان
- لوبیا سبز را شسته و به صورت بند انگشتی خرد کنید.
- هویج را به صورت خلالی خرد نموده و همراه با لوبیا سبز خرد شده، با کمی روغن تفت دهید تا بپزند و سبک شوند.
- مرغ را با یک پیاز، کمی نمک و زردچوبه پخته و سپس آن را ریش ریش کنید.
- بادمجان را خلالی خرد نموده و جداگانه سرخ کنید.
- کدو را خلالی خرد نموده و سرخ کنید.
- پیاز را نگینی ریز خرد نموده و آن را سرخ کنید تا طلایی شود، سپس مرغ را به همراه نمک و فلفل سیاه به آن اضافه نموده و با هم تفت دهید.
- هویج و لوبیا سبز تفت داده شده را به مرغ اضافه کنید، کمی هم محلول زعفران به مواد بیفزایید، بدون اینکه آبی به مواد اضافه کنید درب ماهیتابه را بسته و حرارت را ملایم کنید تا مواد بپزند.
- کدو و بادمجان سرخ شده را به مواد اضافه نموده، کمی پیاز داغ به آن بیفزایید و از روی حرارت بردارید تا کمی سرد شوند.
- سیرها را رنده نموده و با و سس مایونز مخلوط کنید.
- در یک ظرف پیرکس، به ترتیب یک لایه سس، مواد، گردوی خرد شده بریزید و لایه ها را تکرار کنید تا ظرف پر شود، سپس روی آن را با گردو و پیاز داغ تزیین کنید.
- ظرف را به مدت 4-3 ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد و سپس سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش کدو حلوایی با انواع چاشنی ها (4 روش)
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.com