طرز تهیه خورش قیمه با قارچ
به گزارش پی سی باران، خورش قیمه با قارچ غذایی گیاهی و مناسب برای افرادی است که از رژیم های غذایی بدون گوشت پیروی می نمایند. با رعایت نکاتی مهم و اصولی در طبخ خورش قیمه با قارچ می توان غذایی خوشمزه و خوش عطر تهیه کرد.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - خورشت قیمه یکی از خورشت های پرطرفدار در میان ایرانیان است که در تهیه آن از لپه، گوشت، پیاز و سیب زمینی استفاده می گردد، ماده رنگ دهنده آن رب گوجه فرنگی و طعم دهنده اصلی آن لیمو عمانی است. افزودن ادویه هایی همچون دارچین، زعفران و گلاب عطر و بوی وسوسه انگیزی به این غذا می دهد که اغلب در اواخر پخت، به خورشت اضافه می شوند تا عطر آن ها حفظ گردد. قیمه نثار و قیمه بادمجان دو نوع خورشت قیمه هستند که از نظر مواد و روش طبخ اندکی با خورشت قیمه معمولی تفاوت دارند. خورش قیمه با قارچ نیز یکی از انواع خورشت قیمه است که در آن به جای گوشت از قارچ استفاده می گردد. این غذا کاملا گیاهی و مناسب افرادی است که از رژیم های غذایی خاصی پیروی می نمایند.
طرز تهیه خورش قیمه با قارچ
مواد لازم | |
پیاز عظیم | 2 عدد |
لپه | 250 گرم |
قارچ | 300 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
عصاره گوشت | 1 لیوان |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
نکته: مزیت اصلی لپه نسبت به سایر حبوبات این است که خیلی زود می پزد، همچنین بدون پوست بودن لپه از نفخ آن می کاهد؛ بنابراین نیازی به خیساندن ندارد، البته افرادی که حساس هستند می توانند لپه را خیس نمایند، آب آن را دور بریزند و سپس در خورشت استفاده نمایند.
دستور تهیه:
- لپه را 3-2 ساعت در آب خیس کنید، سپس آب آن را دور بریزید.
- پیاز را خیلی ریز خرد کنید و با 3-2 قاشق روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم سرخ کنید تا طلایی گردد.
- نیمی از پیاز داغ را از قابلمه خارج نموده و کنار بگذارید، سپس لپه را به پیاز داغ به جامانده در قابلمه اضافه نموده و کمی با هم تفت دهید.
- نمک، زردچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید.
- حدود 3-2 دقیقه رب را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد، سپس عصاره گوشت را اضافه کنید و پس از جوش آمدن، درب قابلمه را ببندید. حرارت را ملایم نموده و صبر کنید تا لپه بپزد.
- قارچ ها را پس از شستن، به صورت ورقه ای خرد کنید و با مقداری روغن روی حرارت متوسط رو به بالا تفت دهید تا آب آن ها کشیده شده و قارچ ها نرم شوند.
- سیب زمینی ها را شسته و به صورت خلالی خرد کنید. سیب زمینی خلالی را در مقداری آب و نمک خیس کنید، پس از 30 دقیقه سیب زمینی ها را در آبکش صاف کنید تا آب آن ها خارج گردد و با دستمال نخی تمیزی خشک کنید. سپس در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
- پس از 1 ساعت، پیاز داغی که کنار گذاشته بودید به لپه اضافه کنید.
- قارچ تفت داده شده را 10 دقیقه خاتمه پخت به خورشت اضافه کنید و در انتهای پخت، دارچین، زعفران دم نموده و گلاب را به خورشت اضافه کنید.
- پس از اینکه خورشت کاملا پخت و جا افتاد، نیمی از سیب زمینی سرخ شده را در آن بریزید و بقیه را برای تزیین روی خورشت کنار بگذارید.
- خورش قیمه با قارچ را در ظرف سرو بکشید، روی آن را با سیب زمینی سرخ شده تزیین نموده و با برنج زعفرانی به همراه ترشی بادمجان، ترشی سیر یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.
ذکر چند نکته مهم در طرز تهیه خورش قیمه با قارچ
- مصرف قارچ برای افراد مبتلا به نقرس و اسید اوریک بالا مضر است و بهتر است از برنامه غذایی این افراد حذف گردد.
- قارچ را روی حرارت نسبتا بالا تفت دهید تا آب نیندازد.
- بهترین روش طبخ قارچ که باعث حفظ بافت آن می گردد، تفت دادن است. پس از تفت دادن قارچ دیگر زمان زیادی برای پختن آن لازم نیست و بهتر است در اواخر پخت، به خورشت اضافه گردد.
- دارچین را در اواخر پخت اضافه کنید که رنگ خورشت تیره نگردد.
- گلاب و زعفران را در اواخر پخت اضافه کنید تا عطر و بوی آن ها حفظ گردد.
- افزودن پیاز داغ در خاتمه پخت به خورشت باعث بهبود عطر و طعم خورشت می گردد.
- برای شستن قارچ، آن ها را یکی یکی بشویید و هرگز در آب خیس نکنید. خیس کردن قارچ در آب باعث نفوذ آب به بافت قارچ شده و موقع حرارت دیدن آب می اندازد.
قارچ یک ماده غذایی باارزش است که وجود ترکیباتی، چون پورین و پریمیدین در آن برای افراد دچار سوختگی شدید و یا سرطان بسیار مفید است. به علاوه مصرف قارچ با مواد غذایی دیگری نظیر حبوبات، اسید های آمینه، ویتامین ها و مواد معدنی آن را تکمیل نموده، بنابراین می توان گفت، خورش قیمه با قارچ از نظر ارزش غذایی کامل است و بهتر است در برنامه غذایی هفتگی قرار گیرد.
منبع: setare.com