طرز تهیه سوفله سیب زمینی؛ به روش فرانسوی ها با نکات کلیدی

به گزارش پی سی باران، سوفله یک لغت فرانسوی به معنای پف کردن یا فوت کردن است اما در زبان آشپزی سوفله به غذاهای شور یا دسرهایی گفته می گردد که از طریق تخم مرغ که ماده اصلی آن بوده ، بافتی پفکی و پوک و لطیف دارند. سوفله همچون گراتن، یک نوع غذای نو برای درست کردن است. سوفله سیب زمینی یکی از انواع رایج سوفله های شور بوده که با وجود مواد اولیه ساده، یک پیش غذای فوق العاده خوشمزه است. برای طر زتهیه سوفله سیب زمینی با خبرنگاران بلاگ همراه شوید.

طرز تهیه سوفله سیب زمینی؛ به روش فرانسوی ها با نکات کلیدی
مواد لازم سوفله سیب زمینی
سیب زمینی 1 عدد (درشت حدود 300 گرم)
تخم مرغ 2 عدد
پنیر موتزارلا رنده شده 80 گرم
کره30 گرم
شیر 4 قاشق غذاخوری
پیازچه خرد شده3 قاشق غذاخوری
پودر سیر 1 قاشق چایخوری
پودر پاپریکا 2 قاشق چایخوری
پودر آویشن1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به اندازه لازم
پودر سوخاریبه اندازه لازم

1- در ابتدا فر را روی دمای 220 درجه سانتیگراد تنظیم می کنیم.

سیب زمینی را آبپز نموده و بعد، زمانی که تقریبا از حرارت افتاد آنرا با رنده درشت رنده می کنیم و پنیر موتزارلا رنده شده را به آن اضافه می کنیم. بهتر است هنگام رنده کردن سیب زمینی همچنان کمی گرم باشد تا حرارت آن پنیر را نرم کند. تمامی ادویه ها را همراه با 1 قاشق چایخوری پودر پاپریکا را به مواد اضافه می کنیم. (یک قاشق چایخوری از پودر پاپریکا را نگه می داریم).

2- مواد را به آرامی باهم مخلوط می کنیم تا زمانی که خوب ترکیب شوند. اصلا نباید مواد را محکم هم بزنیم تا سیب زمینی ها خیلی له نشوند. بعد پیازچه خرد شده را به آن اضافه می کنیم.

زرده و سفیده تخم مرغ را جدا می کنیم و در ظرفی زرده ها را همراه با کمی نمک و 1 دوم قاشق چایخوری پودر پاپریکا هم می زنیم تا زرده ها کامل از هم باز شوند.

3- زرده ها را به مخلوط سیب زمینی اضافه می کنیم و مجددا به آرامی هم می زنیم. کره نرم و همدمای محیط را اضافه می کنیم و تا زمانی که مواد یکدست گردد، آنرا آهسته هم می زنیم. می توانید اگر از کره نرم استفاده نمی کنید، کره و شیر را روی حرارت کمی گرم کنید و زمانی که کره در شیر آب شد آنرا به مواد اضافه کنید. در این صورت فقط احتیاط کنید، شیر نباید بجوشد. همین که گرم گردد و کره آب گردد کافیست.

4- سفیده ها را در کاسه ای به یاری همزن می زنیم تا حجیم شده و پف کند. سفیده را باید تا زمانی که رد پره های همزن روی آن بیافتد هم بزنیم. وقتی سفیده پف کرد، مخلوط سیب زمینی را در دو یا سه مرحله به آن اضافه می کنیم و به آرامی و در یک جهت هم می زنیم. باید حتما دست شما در یک جهت و آهسته حرکت کند تا پف سفیده نخوابد.

5- هم زدن مواد را باید تا جایی که یکدست گردد ادامه دهیم. ولی اگر زیاد هم بزنیم پف سفیده می خوابد. بعد از اینکه مخلوط یکدست شد آنرا کنار می زاریم. بطور معمول برای تهیه سوفله از قالب های رمکین استفاده می گردد که برای آماده سازی قالب ها، کف و دیواره آن ها را به یاری برس و با کره چرب می کنیم. باید همه سطح داخلی آن چرب گردد.

6- بعد از چرب کردن دیواره های داخلی رمکین داخل هرکدام یک قاشق غذاخوری پودر سوخاری می ریزیم و با تکان دادن قالب، سطح داخلی آنرا به پودر سوخاری آغشته می کنیم. بدلیل استفاده از کره و چرب کردن دیواره، پودر سوخاری براحتی به دیواره می چسبد. بعد از اینکه همه جای آنرا با پودر سوخاری پوشاندیم، حتما باید پودر سوخاری اضافی را با ضربه زدن به قالب از آن خارج می کنیم.

7- مواد سوفله را در قالب هایی که آماده کردیم می ریزیم و روی آن ها را پودر پاپریکا می پاشیم. بدلیل اینکه سوفله در داخل فر پف می نماید، حتما یک سانت خاتمهی قالب را خالی می گذاریم تا سر ریز نگردد و بعد رمکین ها را روی قالب یا سینی فر می گذاریم و به مدت 17 الی 25 دقیقه یا تا زمانی که سطح آن برشته و طلایی گردد در فری که از قبل با حرارت 220 درجه گرم نموده ایم قرار می دهیم.

8- بعد از اینکه سطح سوفله ها برشته و طلایی شد، آن ها از فر خارج می کنیم. البته در صورتی که بعد از گذشت این زمان سطح سوفله ها برشته نشده بود می توانید از گزینه گریل فر نیز بهره ببرید.

روی سوفله ها مقداری دم پیازچه خرد شده و در صورت دلخواه فلفل سیاه و پاپریکا می پاشیم و آنها را بصورت گرم سرو می کنیم.

با چند نکته در خصوص طرز تهیه سوفله آشنا شوید.

نکات مهم سوفله سیب زمینی

  1. سوفله ها بطور کلی داخل قالب های رمکین تهیه می شوند. در صورتی که این قالب ها در دسترس نبود از هر قالب سرامیکی دیگر یا قالب های پیرکس مناسب فر، می توانید بهره ببرید. فقط دقت کنید که حتما باید مرحله چرب کردن با کره و آغشته کردن دیواره های داخلی قالب به پودر سوخاری را انجام دهید. و در صورتی که قالب شما سایز بزرگ تری داشت مدت زمان پخت طولانی تر می گردد.
  2. استفاده از مودر سوخاری داخل قالب به این دلیل است که مواد سوفله به دیواره نچسبد و براحتی پف کند و بالا بیاید. هرگز بجای پودر سوخاری از آرد استفاده نکنید. بوی خامی آرد روی سوفله شما تاثیر می گذارد. پس حتما از پودر سوخاری بهره ببرید.

برای حجم دادن یا پفکی کردن سفیده به نکات زیر توجه کنید:

  1. هنگام جدا کردن زرده و سفیده دقت کنید که به هیچ وجه ذره ای از زرده وارد مخلوط سفیده نگردد. بافت زرده چرب است و در صورتی که ذره ای چربی وارد سفیده گردد، خوب پف نمی نماید و حجم نمی گیرد. حتما سری همزن و کاسه تمیز و عاری از هرگونه چربی باشد. تا سفیده براحتی پف کنید. اول با دور کند همرن سفیده را بزنید و زمانی که از لختگی در آمد همزن را روی دور تند بگذارید و تا زمانی که رد پره های همزن روی آن باقی بماند آنرا بزنید.
  2. مخلوط سیب زمینی را حتما در چند مرحله به سفیده اضافه کنید. اگر همه آنرا به سفیده یکباره اضافه کنید، هنگام هم زدن پف سفیده می خوابد و در نتیجه سوفله خوب پف نمی نماید و پفکی نمی گردد. و بعد از هربار اضافه کردن آنرا در یک جهت هم بزنید. یا در جهت عقربه های ساعت یا خلاف جهت عقربه های ساعت.
  3. وقتی قالب را در فر گذاشتید به هیچ وجه درب فر را تا خاتمه مرحله پخت باز نکنید. افت ناگهانی حرات باعث کاهش پف سوفله می گردد.
  4. در آشپزی فرانسوی، برای تهیه سوفله سیب زمینی از پنیر پارمزان رنده شده و پنیر چدار رنده شده استفاده می گردد. که می توان بدلیل دسترسی راحت تر آنرا با پنیر موتزارلا رنده شده جایگزین کرد و اگر پنیر موتزارلا رنده شده در دسترس نبود از پنیر پیتزا بهره ببرید.

امیدوارم این آموزش مفید بوده باشد. برای طرز تهیه غذاهای دیگر به آشپزی سری بزنید.

منبع: اُکالا
انتشار: 13 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 13 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 522

به "طرز تهیه سوفله سیب زمینی؛ به روش فرانسوی ها با نکات کلیدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوفله سیب زمینی؛ به روش فرانسوی ها با نکات کلیدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید