طرز تهیه مربای آلو قرمز (آلو سیاه) به 2 روش

به گزارش پی سی باران، اگر اهل درست کردن در خانه باشید، قطعاً می دانید که مربای آلو قرمز یکی از خوش طعم ترین انواع مربا است که عطر مجذوب کننده آن با هیچ مربای دیگری قابل مقایسه نیست. معمولاً در طرز تهیه مربای آلو قرمز خانگی و خوشمزه از روش های مختلفی استفاده می گردد. شما می توانید این مربا را هم به صورت تکه ای و هم مارمالاد درست کنید. در این مقاله از سرویس در می توانید با طرز تهیه مربای آلو سیاه به چندین روش مختلف آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص دستور تهیه مربای آلو قرمز پاسخ خواهیم داد.

طرز تهیه مربای آلو قرمز (آلو سیاه) به 2 روش

طرز تهیه مربای آلو قرمز خانگی و خوشمزه

مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه

مدت زمان پخت: 40 دقیقه

مواد لازم برای تهیه مربای آلو قرمز

  • آلو قرمز: 2 کیلوگرم
  • شکر: 2 کیلوگرم
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم نموده (اختیاری): 1 قاشق مرباخوری

مراحل طرز تهیه مربای آلو قرمز

درست کردن مربای آلو قرمز در فصل تابستان یکی از برترین روش ها برای نگهداری آلو و چشیدن طعم مجذوب نماینده آن در فصول دیگر سال است. اگر دوست دارید طریقه درست کردن مربای آلو قرمز را به روشی اصولی و حرفه ای یاد بگیرید، پیشنهاد می گردد مراحل طرز تهیه مربای آلو قرمز را در ادامه این بخش دنبال کنید.

مرحله اول؛ جدا کردن پوست آلو قرمز

در اولین مرحله از طرز تهیه مربای آلو قرمز باید آلوهای شسته شده را در ظرف آب جوش بیندازید. چند دقیقه کوتاه و در حد چند جوش صبر کنید. آلوها را در صافی بریزید و سپس پوست آلوها را جدا کنید.

مرحله دوم، ترکیب کردن شکر و آلو قرمز

بعد از این که پوست همه آلوها را جدا کردید، باید شکر را با آلوها ترکیب کنید و برای 1 روز آلوها را در یخچال بگذارید تا آلوها در این فرصت آب بیندازند و برای تهیه مربای آلو قرمز آماده شوند.

مرحله سوم؛ آماده کردن مربای آلو قرمز

بعد از 1 روز ترکیب آلو و شکر را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. در صورت احتیاج و اگر آلوها سفت هستند، مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید شهد مربا بجوشد و به غلظت مناسب برسد. و آلوها خوب بپزند.

مرحله چهارم؛ اضافه کردن آبلیمو به مربای آلو قرمز

بعد از این که مربا غلیظ شد و شهد آن به قوام مورد نظر رسید، آبلیمو را اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید زعفران را نیز به مربای آلو سرخ اضافه کنید. اجازه دهید مربا چند ثانیه بجوشد و بعد شعله گاز را خاموش کنید. در نهایت اجازه دهید مربا خنک گردد و بعد آن را در یک ظرف شیشه ای درب دار خشک و تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای آلبالوی خوشرنگ و براق

طرز تهیه مارمالاد آلو قرمز

مدت زمان آماده سازی: 90 دقیقه

مواد لازم برای تهیه مارمالاد آلو قرمز

  • آلو قرمز درشت و رسیده: 2 کیلوگرم
  • شکر: 2 کیلوگرم
  • آب لیموترش تازه: 3 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مارمالاد آلو قرمز

مارمالاد آلو قرمز درست شبیه به مربای آلو قرمز طعم فوق العاده ای دارد و همراه با نان تست شده یک بی نظیر محسوب می گردد. شما می توانید از این مارمالاد برای لایه های بین و تزیین نیز بهره ببرید. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن مارمالاد خوش رنگ آلو قرمز آشنا شوید.

مرحله اول؛ ترکیب کردن آلوها با شکر

در اولین مرحله از طرز تهیه مارمالاد آلو قرمز باید آلوها را بشویید و به دو تا سه قسمت تقسیم کنید. هسته آلوها را جدا کنید و آن ها را در یک کاسه بزرگ بریزید. سپس آلوهای خرد شده را با شکر ترکیب کنید و یک درب سینی روی کاسه بگذارید و آن را برای 1 شب در دمای اتاق قرار دهید.

مرحله دوم؛ میکس کردن و جوشاندن آلوها

بعد از 1 شبانه روز ترکیب آلو قرمز و شکر را در مخلوط کن بریزید و میکس کنید. سپس آن را در قابلمه بریزید و شعله گاز را با حرارت میانه روشن کنید. تا جوش آمدن آلوها چند بار آن را هم بزنید. اجازه دهید مارمالاد آلو سرخ برای 15 تا 20 دقیقه بجوشد تا به غلظت مناسب برسد.

مرحله سوم؛ آماده کردن مارمالاد آلو قرمز

در طول آماده شدن مارمالاد باید چندین بار آن را هم بزنید تا نسوزد. هر زمان که کف روی مارمالاد کم شد، مارمالاد آغاز به غلیظ شدن می نماید. در این زمان باید شعله گاز را کم کنید و 15 دقیقه دیگر مارمالاد را بجوشانید تا کاملاً آماده گردد و به غلظت مناسب برسد.

غلظت مارمالاد باید به حدی برسد که با برعکس کردن قاشق نریزد. بنابراین هر زمان حس کردید مارمالاد آلو قرمز به قوام رسیده و غلظت مناسبی دارد، می توانید شعله گاز را خاموش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای آلوچه

نکات و فوت و فن های طرز تهیه مربای آلو قرمز

*از آنجایی که آلو قرمز به سرعت با جوشیدن در آب مربا له می گردد، می توانید بعد از این که آلوها کمی پخت، آن ها را از مربا خارج کنید و اجازه دهید شهد مربا به غلظت مناسب برسد. سپس می توانید در دقایق آخر پخت آلوها را اضافه کنید و بعد از افزودن آبلیمو شعله گاز را خاموش کنید.

*هر چقدر از آلوهای سفت تری برای تهیه مربای آلو سیاه بهره ببرید، آلوها دیرتر له می شوند. اگر برای درست کردن این مربا از آلوی رسیده و نرم استفاده می کنید، بهتر است مربا را به صورت مارمالاد تهیه کنید و یا آلوها را بعد از یک جوش از قابلمه بردارید تا کاملاً له نشوند.

*بعضی افراد در دستور تهیه مربای آلو قرمز از مقداری و استفاده می نمایند.

*اگر دوست دارید طعم مربای آلو قرمز کمی ترش گردد، می توانید مقدار شکر را کم کنید.

*معمولاً در طرز تهیه مربای آلو خانگی احتیاجی به اضافه کردن آب نیست، چون آلو آب فروانی دارد و به مقدار آب می اندازد.

*در طرز تهیه مربا و مارمالاد آلو قرمز به هیچ عنوان درب قابلمه را نگذارید، زیرا این کار موجب می گردد رنگ مربا کدر و بد رنگ گردد.

*زیاد کردن شعله گاز در زمان پخت مربای آلو موجب می گردد تا مربا خیلی زود شکرک بزند و خراب گردد. برای باید اجازه دهید شهد مربا به آرامی و با شعله ملایم آماده گردد.

*برای تست غلظت مربای آلو می توانید مقداری از شربت مربا را در یک کاسه بریزید و صبر کنید تا سرد گردد. اگر غلظت آن مثل عسل کشدار بود و به سختی از قاشق ریخت یعنی مربا آماده است. در غیر این صورت بهتر است باز هم شهد مربا را بجوشانید تا غلیظ گردد.

*برای نگهداری مربای آلو حتماً از شیشه های تمیز، خشک و استریل شده بهره ببرید.

*به منظور خوش عطر شدن مربای آلو قرمز می توانید از مقداری در مربا بهره ببرید.

*آبلیمو جلوی کپک زدن مربای آلو را می گیرد. اگر از آلوی نرسیده و ترش برای درست کردن مربای آلو استفاده می کنید، احتیاجی به اضافه کردن آبلیمو نیست.

*در صورت استفاده از آلوی رسیده برای تهیه مربا می توانید از مقداری شکر کمتری بهره ببرید.

*اگر دوست دارید در طرز تهیه مربای آلو سیاه از گلاب بهره ببرید، باید بعد از این که مربا به قوام مورد نظر رسید، گلاب را اضافه کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید.

*برای درست کرد مربای آلو سیاه باید پوست آلو را جدا کنید، وگرنه پوست آلو از آن جدا می گردد و در مربا جلوه بدی پیدا می نماید. برای این کار آلوها را چند دقیقه در آب جوش بریزید و بعد آبکش کنید و با دست پوست آلوها را جدا کنید.

سوالات متداول

چرا در آموزش طرز تهیه مربا با آلو قرمز توصیه می گردد شعله گاز را کم کنید؟

زیاد کردن شعله گاز در زمان پخت مربای آلو موجب می گردد تا مربا خیلی زود شکرک بزند و خراب گردد. برای جلوگیری از این مشکل باید اجازه دهید شهد مربا به آرامی و با شعله ملایم آماده گردد.

در طرز تهیه مربا با آلو سیاه باید از چه نوع آلویی استفاده گردد؟

به عنوان آموزش روش تهیه مربای آلو قرمز باید بدانید که برای تهیه این مربا بهتر است از آلوهای سفت، رسیده و سالم بهره ببرید.

منابع: seriouseats، foodviva

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 1958

به "طرز تهیه مربای آلو قرمز (آلو سیاه) به 2 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای آلو قرمز (آلو سیاه) به 2 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید