طرز تهیه نان پنجره ای خانگی ؛ به سبک قنادهای حرفه ای

به گزارش پی سی باران، یکی از شیرینی های خوشمزه پرطرفدار در بین خانواده های ایرانی نان پنجره ای است. این شیرینی نخستین بار در نروژ پخته شد. شیرینی پنجره ای هنوز هم در بعضی قنادی ها و شیرینی فروشی ها پخت می گردد. به واسطه مواد خاصی که در تهیه این شیرینی به کار می رود، هنگام پخت عطر خوبی سراسر شیرینی فروشی را پر می نماید. بویی که برای بسیاری از شما خاطره انگیز است و یادآور روزهای کودکی، شیرینی فروشی محل و البته ماه رمضان است.

طرز تهیه نان پنجره ای خانگی ؛ به سبک قنادهای حرفه ای

اگر دوست دارید حال و هوای روزهای قدیم را به خانه تان بیاورید، چه بهتر که خودتان طرز تهیه نان پنجره ای را یاد بگیرید. برای تهیه آن به مواد زیادی احتیاج ندارید و با یک خرید کوتاه و با هزینه کم می توانید آغاز کنید. طرز تهیه نان پنجره ای بسیار ساده است و بدون احتیاج به فر و فقط با اندازهی روغن داغ به سرعت آماده می گردد. پس با ما همراه باشید و با تهیه شیرینی پنجره ای نوستالژیک، از روزهای کودکی تان یادی کنید.

مواد لازم برای تهیه نان پنجره ای

  • آرد شیرینی پزی یک پیمانه
  • تخم مرغ سه عدد
  • گلاب یک چهارم پیمانه
  • شیر کم چرب کاله خرید آنلاین یک پیمانه
  • نشاسته دو سوم پیمانه
  • هل آسیاب شده یک قاشق چای خوری
  • وانیل نصف قاشق چای خوری
  • نمک یک چهارم قاشق چای خوری
  • روغن سرخ کردنی به اندازه لازم
  • پودر قند (برای تزئین) به اندازه لازم

طرز تهیه نان پنجره ای

مرحله اول

برای تهیه نان پنجره ای باکیفیت، الک کردن آرد بسیار مهم است. ابتدا به سراغ آرد بروید. یک پیمانه آرد شیرینی پزی را دو تا سه بار الک کنید و به کناری بگذارید. سپس، یک کاسه بزرگ بردارید و یک چهارم پیمانه گلاب و یک پیمانه شیر داخل آن بریزید.

مرحله دوم

در ادامه، دو سوم پیمانه نشاسته را کم کم به مخلوط اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. تخم مرغ ها را یکی یکی بشکنید و به مواد اضافه نموده و هم بزنید تا از حالت لختی خارج شوند.

مرحله سوم

در این مرحله از طرز تهیه نان پنجره ای، نوبت اضافه کردن نصف قاشق چای خوری وانیل است. وانیل بوی بد تخم مرغ را می گیرد. بعد از آن، آرد شیرینی پزی الک شده را همراه با یک چهارم قاشق چای خوری نمک کم کم به موادتان اضافه کنید. در هنگام اضافه کردن آرد، مخلوط را به خوبی هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نگردد.

مرحله چهارم

یک ماهیتابه گود بردارید و اندازهی روغن داخل آن بریزید. اندازه روغن باید در حدی باشد که شیرینی ها کاملا در آن شناور شوند. بعد از آن، قالب مخصوص نان پنجره ای را داخل روغن داغ قرار دهید و حدود 10 ثانیه نگه دارید تا به خوبی داغ گردد.

مرحله پنجم

بعد از آن که قالب در روغن داغ شد، آن را تا کمی از نصف قالب بالاتر داخل مایه شیرینی فرو ببرید. وقتی خوب به مایه شرینی آغشته شد، آن را مستقیما داخل روغن داغ قرار دهید. کمی قالب را در روغن تکان دهید تا شیرینی نان پنجره ای از آن جدا گردد. همین کار را برای باقی مایه شیرینی نان پنجره ای هم تکرار کنید. نباید فراموش کنید که هر چند دقیقه مایه شیرینی را خوب هم بزنید.

مرحله ششم

شیرینی نان پنجره ای را پس از سرخ کردن با یک کفگیر از ماهیتابه خارج کنید و روی یک دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته گردد. صبر کنید تا شیرینی ها کاملا خنک شوند. سپس، آن ها را روی یک سینی یا ورقه کاغذی مخصوص پخت بچینید.

مرحله هفتم

در نهایت، اندازهی پودر قند را همراه با یک قاشق چای خوری هل آسیاب شده روی نان پنجره ای ها الک کنید. با این کار هم ظاهر شیرینی ها زیباتر می گردد و هم طعم بهتری می گیرند. شیرینی نان پنجره ای شما آماده است. نوش جان!

فوت و فن تهیه نان پنجره ای

  • اگر به هنگام اضافه کردن آرد به مواد، گلوله های آرد را در مایه شیرینی مشاهده کردید، بهتر است آن را از صافی رد کنید تا مایه شیرینی شما یکدست گردد.
  • برای تزئین نان پنجره ای می توانید اندازهی آیسینگ تهیه کنید. برای این کار دو پیمانه پودر قند را با یک قاشق چای خوری وانیل مخلوط کنید. سپس کم کم آب اضافه نموده و هم بزنید تا مخلوط به غلظت آیسینگ برسد. آیسینگ آماده شده را روی نان پنجره ای کاملاً خنک بریزید و به شکل دلخواه تزئین کنید.
  • تهیه این نان پنجره ای با شیر بافت آن را درست مثل قنادی های قدیمی ترد و شکننده می نماید. ولی در صورتی که دوست دارید بافت شیرینی کمی نرم تر باشد، می توانید ماست کم چرب را جایگزین شیر کنید.
  • اگر مایه شیرینی نان پنجره ای کمی سفت شد، می توانید اندازهی شیر یا آب را کم کم اضافه نموده و هم بزنید تا به غلظت مناسبی برسد.
  • برای تهیه این شیرینی می توانید از قالب های متفاوت بهره ببرید. بعلاوه می توانید اندازهی رنگ خوراکی داخل مایه شیرینی بریزید و نان پنجره ای را به رنگ دلخواهتان آماده کنید.
منبع: کتاب کاله
انتشار: 19 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 19 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 1350

به "طرز تهیه نان پنجره ای خانگی ؛ به سبک قنادهای حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان پنجره ای خانگی ؛ به سبک قنادهای حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید