طرز تهیه کوفته ریزه (کوفته قلقلی)، غذای خوشمزه ایرانی

به گزارش پی سی باران، کوفته ریزه یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی است که از گوشت چرخ نموده تهیه می گردد. کوفته ریزه را به همراه نان یا برنج کته ای سرو می نمایند. نام دیگر کوفته ریزه، کوفته قلقلی است. کوفته ریزه یک غذای مقوی و پرکالریه به خاطر گوشت و بعلاوه ادویه هایی که در تهیه آن به کار برده می گردد. در ادامه شما را با طرز تهیه کوفته ریزه خوشمزه و مجلسی آشنا خواهیم کرد. برای تماشا غذاهای سنتی می توانید به مجله ما سر بزنید و غذاهای دیگر را درست کنید..

طرز تهیه کوفته ریزه (کوفته قلقلی)، غذای خوشمزه ایرانی

مواد لازم برای درست کردن کوفته ریزه (کوفته قلقلی) :

گوشت چرخ نموده500 گرم
تخم مرغ1 عدد
پیاز2 عدد میانه
آرد نخودچیبه مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
گوجه فرنگی1 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه کوفته ریزه با گوشت چرخ نموده:

  • در مرحله اول پیاز ها را پوست بگیرید و بشویید. سپس یکی از پیاز ها را با رنده ریز رنده کنید. آب آن را دور بریزید و پیاز را در یک کاسه بزرگ و گود بریزید.
  • گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید و خوب آن ها را مخلوط کنید.
  • تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و خوب هم بزنید تا سفیده و زرده آن ها را به خوبی قاطی شوند. سپس آن را به کاسه گوشت چرخ نموده اضافه کنید و هم بزنید.
  • به مقدار لازم نمک، زردچوبه و فلفل را بر روی مواد بریزید و 1 قاشق غذا خوری آرد نخودچی را به صورت کم کم و هنگامی که دارید گوشت چرخ نموده را ورز می دهید به آن اضافه کنید. می توانید یک قاشق دیگر آرد نخودچی را در صورتی که احساس کردید مایه کوفته ریزه بسیار شل است اضافه کنید. البته به این نکته نیز توجه کنید که بیش از حد مایه کوفته ریزه سفت گردد، باعث می گردد که در هنگام سرخ کردن کوفته های شما خشک می گردد. و در صورت سفت شدن مایه کوفته ریزه مقداری آب ولرم به آن اضافه کنید. بنابراین حد وسط را رعایت کنید و مایه کوفته ریزه شما نه زیاد سفت باشد و نه شل باشد.
  • برای آماده کردن کوفته ریزه یک مقدار از آن را با قاشق بردارید و با کف دست به صورت دایره وار بچرخانید تا کوفته گرد تشکیل گردد. سعی کنید میزان کوفته خیلی بزرگ نباشد که مغز آن پخته نگردد و خیلی ریز نباشد، که سریع بسوزد و خشک گردد. کوفته آماده شده را در روغن داغ قرار دهید و بگذارید تا سرخ گردد.
  • برای اینکه کوفته ریزه ها سرخ شوند باید از یک قابلمه با عمق زیاد بهره ببرید و مقدار زیادی روغن در آن بریزید تا کوفته ها در آن غوطه ور شوند. برای این کار روغن را در قابلمه بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا روغن کاملا داغ گردد تا در هنگامی که کوفته ریزه ها را به قابلمه اضافه می کنید، آن ها کاملاً مغز پخت شوند.
  • حالا سس کوفته ریزه را آماده کنید. برای این کار ابتدا گوجه فرنگی ها را کاملاً بشویید و بر روی تخته آشپزخانه با یک چاقوی تیز کاملاً ریز خرد کنید. دیگر پیاز را هم بر روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد کنید. یک تابه را انتخاب کنید درون آن روغن بریزید و بگذارید تا روی اجاق گاز با حرارت میانه تا روغن داغ گردد. پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا مقداری نرم گردد.
  • سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و تیره رنگ گردد. سپس گوجه فرنگی خرد شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا مواد طعم یکدیگر را بگیرند و تفت بخورند. در نهایت یک پیمانه آب به تابه اضافه کنید و بگذارید تا سس آماده گردد.
  • در آخر کوفته های سرخ شده را در سس قرار دهید و با حرارت کم بگذارید تا خوب کوفته ریزه ها طعم دار شوند و بعلاوه آب سس تبخیر گردد و جا بیفتند. بعد از آماده شدن کوفته ریزه می توانید آن را با پلو و یا به همراه نان در کنار سبزی خوردن سرو کنید.
  • اضافه کردن سیر، سبزیجات خرد شده، فلفل دلمهای و قارچ به سس آن کاملا دل بخواهی است و طعم ویژهای به آن می دهد.

این دستور تهیه کوفته ریزه برای چهار نفر و برای ناهار مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبت مواد اولیه را تغییر دهید. برای تماشا غذاهای خوشمزه به مجله اینترنتی خبرنگاران سری بزنید.

منبع: اُکالا
انتشار: 23 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 1839

به "طرز تهیه کوفته ریزه (کوفته قلقلی)، غذای خوشمزه ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوفته ریزه (کوفته قلقلی)، غذای خوشمزه ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید