مواد غذایی که مانع زوال عقل می شوند

به گزارش پی سی باران، تحقیقات نشان می دهند که ملاحظات غذایی ممکن است به محافظت از بدن در برابر زوال عقل و حتی جلوگیری از بیماری های زایل نماینده مغز یاری نمایند.

مواد غذایی که مانع زوال عقل می شوند
بیماری آلزایمر شایع ترین علت دیمانس(زوال عقل) در افراد 65 سال به بالا است. طبق گزارش آموزشگاه (انجمن) آلزایمر بیش از 3/5 میلیون نفر آمریکایی از این بیماری رنج می برند و هر 70 ثانیه یک نفر به آلزایمر مبتلا می گردد! در حالی که گمان می رود آلزایمر یا دیگر اشکال دیمانس از اثرات جانبی اجتناب ناپذیر پیری باشند، اما بعضی تحقیقات نشان می دهند که ملاحظات غذایی ممکن است به محافظت از بدن در برابر زوال عقل و حتی جلوگیری از بیماری های زایل نماینده مغز یاری نمایند.

چون دیمانس با التهاب طولانی مدت رابطه دارد، مواد غذایی که اثرات ضدالتهابی طولانی مدت دارند هنگامی که به رژیم غذایی فرد اضافه می گردند ممکن است اختلالات حاصل از پیری را به تأخیر بیندازند.

شـکـلات تـلـختحقیقات اجرا شده به وسیله محققان نشان داد که فلاوونوئید موجود در کاکائو جریان خون را به طرف مغز افزایش می دهد و ممکن است از بدن در برابر حالاتی که منجر به کاهش جریان خون مغز می گردند (مثل دیمانس و سکته مغزی) محافظت کند. برای استفاده از بیشترین خواص، شکلات با میزان شکر کم و محتوی کاکائوی بالا بخرید.

در هر حال با این که کاکائو غنی از ترکیبات سودمند است، اما میزان چربی های اشباع آن بالا می باشد و در بسیاری از مواقع همراه با مواد پر چربی نظیر خامه در دسرها استفاده می گردد، بنابراین برترین راه این است که شکلات تلخ را به عنوان یک وعده کوچک یک بار در هفته بهره ببرید.

علاوه بر شکلات، فلاوونوئیدها تقریباً در همه میوه ها، سبزیجات، گیاهان و ادویه جات یافت می گردند. یک قانون خوب این است که هر چه میوه یا سبزی رنگی تر باشد میزان فلاوونوئید آن بالاتر است.

سـالـمونطبق مطالعات انجام گرفته، افرادی که به طور میانه 3 وعده غذایی ماهی روغنی در هفته مصرف می کردند، تقریباً 50 درصد کمتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری های آلزایمر و دیمانس قرار گرفتند. این افراد به طور قابل ملاحظه ای میزان اسیدهای چرب امگا-3 خونشان بیشتر از کسانی بود که ماهی کمتری مصرف نموده بودند.

سالمون منبع غنی اسیدهای چرب ضروری امگا-3 و نیز دیگر مواد غذایی مهم مثل ویتامین های D و B12 است که به جلوگیری از بعضی اختلالات عصبی یاری می نمایند. استفاده از حداقل 2 یا 3 وعده ماهی روغنی در هفته به تأمین ترکیبات ضدالتهاب یاری می نماید.ماهی کولی و ساردین نیز منابع خوب اسیدهای چرب امگا-3 هستند.

برای افرادی که ماهی نمی خورند، گردو، دانه کتان و سبزیجات برگ دار تیره رنگ منابع غنی امگا- 3 گیاهی و اسید آلفالینولنیک (ALA) هستند، اما آن ها کمبود اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دکوزاهگزانوئیک (DHA) دارند که دو امگا -3 عمده به حساب می آیند.

با اینکه ALA به صورت اتوماتیک به وسیله بدن به EPA و DHA تبدیل می گردد، اما در واقعیت سرعت این تبدیل بسیار پایین است (تقریباً 1 تا 2 درصد) و اگر جذب امگا-6 شما بالا باشد، این میزان بسیار کاهش می یابد، بنابراین صرفاً اتکا کردن به گردو، دانه کتان و سبزیجات تیره برگ دار ممکن است میزان کافی اسیدهای چرب امگا-3 بدن شما را تأمین نکند.

زردچوبهبه نظر می رسد پلاک های تجمع یافته در مغز به توسعه یافتن زوال سلول های مغزی یاری نمایند و منجر به بیماری آلزایمر شوند.یک مطالعه نشان داد کورکومین موجود در زردچوبه ماده مؤثری است که پلاک های مغزی را از بین می برد.

زردچوبه به عنوان یک غذای ضدالتهاب عالی از قدیم استفاده می شده است و به طور معمول به عنوان یک چاشنی و ادویه در غذاها استفاده می گردد. در کشورهایی که از ادویه کاری (حاوی زردچوبه) به طور متداول استفاده می نمایند میزان کمتری گزارش ابتلا به دیمانس دیده شده است. این ادویه مقرون به صرفه قیمت و فراوان را حداقل یک بار در هفته به غذای خود اضافه کنید تا میزان التهاب کاهش یابد و دیمانس به وجود نیاید.1

سیبامروز برای خوردن یک سیب در روز بیش از یک علت وجود دارد. تحقیقات نشان داده کوئرستین که به میزان فراوان در پوست سیب وجود دارد، از مغز در برابر آسیب های همراه بیماری آلزایمر و دیگر ناهنجاری های عصبی محافظت می نماید.

گردوتحقیقات در خصوص پیری نشان داده که یک رژیم غذایی متعادل حاوی گردو به ارتقای مهارت های عملی و ذهنی در افراد پیرتر یاری می نماید. کارشناسان معتقدند ترکیب پلی فنول ها، اسیدهای چرب امگا-3 و دیگر مواد فعال نماینده زیستی که در گردو وجود دارد، مسئول انجام این اثر مفید است، اما مصرف میزان بیشتر از آن الزاماً خوب نیست. این ممکن است به علت میزان بالای امگا- 6 در گردو باشد.

با اینکه گردو سرشار از اسید آلفالینولنیک است، اما میزان اسید لینولئیک آن که یک اسید چرب ضروری امگا-6 محسوب می گردد بیشتر است. اسید لینولئیک می تواند در بدن به فراوری ترکیبات التهابی بیشتر و فراوری اسیدهای چرب ضدالتهابی امگا- 3 کمتر منجر گردد و این زمانی است که نسبت امگا-6 به امگا-3 از میزان تعادل خارج گردد.

با اینکه مکانیسم دقیق چگونگی عملکرد گردو در ارتقای عملکرد ذهنی ناشناخته است، اما بیشتر پزشکان و متخصصان تغذیه خوردن خشکبار را توصیه می نمایند، بنابراین در خوردن میزان مناسب گردو تعلل نکنید.

چای سبـزچای سبز غنی از نوعی فلاونوئید است که کاتچین خوانده می گردد. مطالعات بسیاری به خواص سلامتی و مفید چای سبز از جمله به توانایی آن در کاهش خطر ابتلا به سرطان و نیز بیماری های عصبی برگشت پذیر دست یافته اند.

مـارچـوبـهدر تحقیقی نشان داده شد در افرادی که کمبود فولات دارند احتمال توسعه دیمانس 5/3 برابر بیشتر است. برای اینکه از دریافت کافی فولات اطمینان حاصل کنید از مارچوبه به عنوان یک افزودنی متناوب در غذای خود بهره ببرید، چون یک فنجان مارچوبه میزانی از احتیاج روزانه شما به فولات را تأمین می نماید.

گیـلاسدانشمندان دریافته اند ترکیبات آنتی اکسیدان و آنتوسیانین ها که به گیلاس رنگ قرمز شفافی می بخشند، خواص ضدالتهابی دارند، اما فاقد هرگونه اثر جانبی احتمالی هستند. داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAID ها) می توانند اثرات معکوسی ایجاد نمایند که بعضی از آن ها عبارتند از خونریزی معده و حمله قلبی، اما گیلاس آن طور که داروهای صنعتی موجب تحریک معده می شوند معده را تحریک نمی نماید و حاوی ترکیباتی است که از به هم چسبیدن پلاکت ها در خون جلوگیری می نمایند.

گیلاس و میوه هایی مانند خانواده توت ها مثل تمشک و توت فرنگی همگی حاوی آنتی اکسیدان ها و مواد ضدالتهاب هستند که به کاهش التهابات مغزی و فشار اکسیداتیو مغز یاری می نمایند. التهابات مغز و فشار اکسیداتیو آن هر دو با دیمانس و آلزایمر همراه هستند.2

سبزیجات سبزسبزیجات سبز حاوی ویتامین هستند که عملکرد مغز را تقویت می نمایند. در مطالعه ای بزرگسالانی که 58 سال تا 99 ساله بودند خوردن کلم پیچ حدود 11 سال جوان تر سن شناختی مرتبط بود. مطالعات دیگر باعث کاهش خطر جنون در افراد مبتلا به اسید فولیک (ویتامین ب9)شده است که در سبزیجات سبز یافت می گردد.

بادامویتامین ایی می تواند فرایند پیشرفت بیماری آلزایمر را کند کند و بادام منبع خوبی از ویتامین ایی، توکوفرول است که بدن آن را جذب و مصرف می نماید.علاوه بر این اسیدهای چرب امگا 3 در بادام حافظه را بهبود می دهند بادام بعلاوه عملکرد سیستم عصبی را پشتیبانی می نماید که به نوبه خود وظایف شناختی را کنترل می نماید هر روز یک اونس از بادام برشته را بخورید تا از آلزایمر جلوگیری گردد گزینه دیگر این است که روزانه 8 تا 10 بادام مرطوب و پوست کنده شده را با معده خالی بخورید.

انگور هندیانگور هندی که به آملا معروف است می تواند به پیش گیری و تاخیر در آلزایمر یاری کند این میوه می تواند با بتاآمیلوئید صفحه عصبی مرتبط با فرایند پیشرفت این بیماری مقابله کند.علاوه بر این، غنی بودن ویتامین ث و دیگر آنتی اکسیدان ها قوی، مغز را تغذیه می نماید و عملکرد ذهنی را بهبود می بخشد.

این یک داروی خوب و نیروبخش است و به بهبود سیستم عصبی مرکزی یاری می نماید.برای تقویت مغز، 1 تا 3 قاشق چای خوری پودر آملا را با یا بدون آب بریزید و دو بار در روز مصرف کنید ؛ هم چنین می توانید این میوه را به صورت خام یا آب میوه بخورید.3

پی نوشت:

1.www.beytoote.com

2.www.isna.ir

3.www.namnak.com

منبع: راسخون
انتشار: 23 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 1844

به "مواد غذایی که مانع زوال عقل می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی که مانع زوال عقل می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید