نگاهی به کاربرد پزشکی آردیسیا
به گزارش پی سی باران، درختچه ای کوتاه که قد آن می تواند تا 10 متر رشد کند. برگ ها به صورت تخم مرغی واژگون، به طول 6-9 سانتی متر با حاشیه صاف می باشند. برگ ها نوک تیز و قاعده گوه ای دارند

نویسندگان: کوهویی لینگ، چوا تانگ کیان، تان چای هون
مترجمان: دکتر حسین حسین زاده، دکتر محسن ایمن شهیدی، دکتر رامین رضایی
نام علمی (خانواده):
(Myrsinaceae) Ardisia elliptica Thumbنام انگلیسی:
Mata Pelenduk/Ayam, Sea-Shore Ardisia, Shoebutton Arisiaنام فارسی:
ندارد. آردیسیامشخصات:
درختچه ای کوتاه که قد آن می تواند تا 10 متر رشد کند. برگ ها به صورت تخم مرغی واژگون، به طول 6-9 سانتی متر با حاشیه صاف می باشند. برگ ها نوک تیز و قاعده گوه ای دارند. ظاهر برگ ها چرمی است. جوشانده برگ ها را مردم مالزی برای دردهای قلبی به کار می برند. قبایل Kadazan Dusun در مالزی از خمیر ساخته شده از برگ های این گیاه برای درمان تبخال و سرخک استفاده می نمایند. میوه های این گیاه در طب سنتی تایوان برای درمان اسهال همراه با تب به کار می رود. گل آذین این گیاه به رنگ صورتی نزدیک به سفید محور می باشد و دارای میوه شفتی کروی است که 1-1/2 سانتی متر قطر دارد، به صورت خوشه رشد می نماید و نارس آن قرمز کم رنگ است.منشأ:
بومی آسیای میانه و بخش استوایی آسیا.ترکیبات شیمیایی:
راپانون، برنئول، α- و β آمیرین، اسید سیرنیژیک، ایزوهامنتین و کوئرستین، برژنین، 5- (Z- هپتادک - ΄4 - انیل) رزورسینول و 5- پنتادسیل رزورسینول.کاربرد در طب سنتی:
جوشانده برگ ها را مردم مالزی برای دردهای قلبی به کار می برند. قبایل Kadazan Dusun در مالزی از خمیر ساخته شده از برگ های این گیاه برای درمان تبخال و سرخک استفاده می نمایند. میوه های این گیاه در طب سنتی تایوان برای درمان اسهال همراه با تب به کار می رود.آثار دارویی:
ضد پلاکت و ضد باکتریاندازه مصرف:
اطلاعاتی در دسترس نیست.عوارض جانبی:
اطلاعاتی در دسترس نیست.مسمومیت زایی:
اطلاعاتی در دسترس نیست.موارد منع مصرف:
اطلاعاتی در دسترس نیست.تداخلات دارو - گیاه:
اطلاعاتی در دسترس نیست.پی نوشت:
برای مشاهده پی نوشت های این کتاب به منبع مقاله مراجعه گردد.
منبع مقاله :لینگ، کوهویی - تانگ کیان، چوا - چای هون، تان؛ (1392)، راهنمای گیاهان دارویی: مصور و با رویکرد علمی و دارویی، مترجمان: حسین حسین زاده - محسن ایمن شهیدی، رامین رضایی، مشهد: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 21 اردیبهشت 1402
بروزرسانی: 21 اردیبهشت 1402
گردآورنده: pcbaran.ir
شناسه مطلب: 1445
به "نگاهی به کاربرد پزشکی آردیسیا" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به کاربرد پزشکی آردیسیا"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید