نگاهی به کاربرد پزشکی هیبیسکوس
به گزارش پی سی باران، در مالزی و اندونزی، برگ گیاه را خنک کننده می دانند و از آن برای درمان تب استفاده می گردد. بعلاوه به اسم عامل آرامبخش و تسکین دهنده و خلط آور به کار می رود. در طب سنتی کشورهای آسیایی و

نویسندگان: کوهویی لینگ، چوا تانگ کیان، تان چای هون
مترجمان: دکتر حسین حسین زاده، دکتر محسن ایمن شهیدی، دکتر رامین رضایی
نام علمی (خانواده):
Hibiscus tiliaceus L. (Malvaceae)نام انگلیسی:
Linden Hibiscus, Sea Hibiscus, Mahoeنام فارسی:
ندارد. هیبسکوسمشخصات:
هیبسکوس یک درخت همواره سبز ساحلی است که می تواند تا ارتفاع 10 متر رشد کند. برگ ها به شکل قلب، با طول و عرض 10-15 سانتی متر، چرمی و سبز هستند. گل های خوش نمای این گیاه زرد رنگ با مرکز قرمز آلبالویی می باشند. در طب سنتی کشورهای آسیایی و افریقایی، از این گیاه به صورت گسترده ای به اسم داروی ضد بارداری استفاده می گردد. در فیلیپین، مایع موسیلاژی حاصل از خیس کردن پوست تازه ریشه در آب، برای اسهال خونی تجویز می گردد؛ ولی از ریشه به اسم مرهم موضعی و بعلاوه به اسم تب بر استفاده می گردد. میوه کپسول مانند، تقریباً کروی تا بیضوی، با طول و عرض حدود 2-3 سانتی متر است که کاسه گل آن را در بر گرفته است. دانه ها شبیه شکل کلیه، صاف و بدون کرک هستند.منشأ:
بومی، سراسر منطقه ها گرمسیری.ترکیبات شیمیایی:
هیبیسکون A-D، هیبیسکوزین، هیبیسکوزامید، فریدلین، اپیفریدلانول، پاکیساندیول A و ترکیبات دیگر.کاربرد در طب سنتی:
در مالزی و اندونزی، برگ گیاه را خنک کننده می دانند و از آن برای درمان تب استفاده می گردد. بعلاوه به اسم عامل آرامبخش و تسکین دهنده و خلط آور به کار می رود. در طب سنتی کشورهای آسیایی و افریقایی، از این گیاه به صورت گسترده ای به اسم داروی ضد بارداری استفاده می گردد. در فیلیپین، مایع موسیلاژی حاصل از خیس کردن پوست تازه ریشه در آب، برای اسهال خونی تجویز می گردد؛ ولی از ریشه به اسم مرهم موضعی و بعلاوه به اسم تب بر استفاده می گردد.آثار دارویی:
مهارکننده تیروزیناز، آنتی اکسیدان و دارای اثر سمیت سلولی.پی نوشت:
برای مشاهده پی نوشت های این کتاب به منبع مقاله مراجعه گردد.
منبع مقاله :لینگ، کوهویی - تانگ کیان، چوا - چای هون، تان؛ (1392)، راهنمای گیاهان دارویی: مصور و با رویکرد علمی و دارویی، مترجمان: حسین حسین زاده - محسن ایمن شهیدی، رامین رضایی، مشهد: بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی، چاپ اول.
منبع: راسخون
انتشار: 21 اردیبهشت 1402
بروزرسانی: 21 اردیبهشت 1402
گردآورنده: pcbaran.ir
شناسه مطلب: 1440
به "نگاهی به کاربرد پزشکی هیبیسکوس" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به کاربرد پزشکی هیبیسکوس"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید