23 اشتباه رایج آشپزی که غذا را خراب می نماید

به گزارش پی سی باران، آیا در دستورالعمل کتاب آشپزی همه چیز را درباره آن غذا ننوشته است؟ یا فوت وفن هایی وجود دارند که حاصل سال ها تجربه می باشد. باهم این موارد را مرور می کنیم:

23 اشتباه رایج آشپزی که غذا را خراب می نماید

1. اَلَک نکردن آرد

اگر برای استفاده از آرد در غذای خود آن را اَلَک نکنیم در هنگام حرارت تماشا بریده و گلوله می گردد. اَلَک کردن آرد باعث می گردد، برخی تکه آرد هایی که ممکن است بر اثر رطوبت موجود در هوا بهم چسبیده باشند از آن جدا می گردد.

2. زیاد جوشاندن پاستا

هنگام جوشاندن پاستا قبل از آب کش مراقب باشیم که زیاد آن را نجوشانیم؛ زیرا به هنگام دم گذاشتن یا اضافه کردن مواد تازه برای ادامه پختن، به اصطلاح پاستا وا می رود و شکل ظاهری خود را از دست می دهد.

3. آب بیش از حد برنج

برای دَم گذاشتن برنج، آب آن را به میزان همان یک بنده انگشت بگذاریم. اگر فکر می کنیم که ممکن است کم باشد در ادامه پخت به آن آب اضافه کنیم. برنج، حتی با میزان کم آب اضافی، شفته می گردد.

4. فراموش کردن هم زدن

فراموش کردن هم زدن مواد غذایی مخصوصا در سرخ کردن یا تفت دادن باعث ناهمگن پختن مواد غذایی می گردد. به این صورت که قسمتی کاملا برشته شده و قسمتی دیگر ناپخته است. گاهی اوقات هم ممکن است مزه سوختگی بگیرد.

5. چرب نکردن ظرف کیک

اگر علاقه به کیک پختن داریم، پس بدانیم که باید ظرف کیک را قبل از ریختن مواد در آن، چرب کنیم. بهتر است این کار را با روغن سرخ کردنی مایع انجام دهیم تا ظرفیت دمایی بالایی داشته باشد، از کره استفاده نکنیم؛ زیرا می سوزد. این کار را به این خاطر انجام می دهیم که کیک مان به ظرف نچسبد و هنگام سرو کردن، کامل جدا گردد.

6. استفاده نکردن از کاغذ مومی

هنگامی که می خواهیم در فر خود کوکی درست کنیم حتما از کاغذ مومی مخصوص شیرینی پزی استفاده کنیم. این کار باعث می گردد که هنگام جدا کردن کوکی از سینی فر، به آن نچسبد و تکه تکه نگردد.

7. زیاد پختن سبزیجات

اگر سبزیجات را زیاد بپزیم یا سرخ کنیم باعث می گردد که ویتامین ها از بین برود بعلاوه اینکه باعث تغییر در شکل ظاهری و دفرمه شدن آن ها هم می گردد.

8. اضافه کردن مقادیر زیاد شکر و نمک

میزان شکر و نمک در غذا کاملا سلیقه ای است. پس بهتر است در ریختن شکر و نمک در غذا کمی رعایت کنیم. در هنگام خوردن اگر مایل بودیم غذا شورتر یا شیرین تر باشد می توانیم همان لحظه اضافه کنیم.

9. میزان روغن کم

درست است که هنگام آشپزی باید مراقب باشیم که از روغن، زیاد استفاده نکنیم؛ اما روغن نداشتن غذا هم خوب نیست. چربی ها علاوه بر منبع اصلی تامین انرژی برای بدن ما، باعث جذب بسیاری از ویتامین ها نیز می شوند.

10. بی توجهی به پیمانه ها

این اشتباه بیشتر اوقات، هنگامی پیش می آید که از روی دستورالعمل کتاب آشپزی، غذا می پزیم. اگر به پیمانه ها یا تعدادشان بی توجه باشیم، حتما در غذای مسئله ای پیش خواهد آمد.

11. چک کردن غذای درون فر

هنگامی که درجه و تایمر را تنظیم می کنیم و غذا را در فر قرار می دهیم، نباید هنگامی که هنوز تایمر تموم نشده است در فر را باز و بسته کنیم. این کار باعث هدر رفتن حرارت درون فر می گردد و ممکن است همه جای غذا کامل پخته نگردد.

12. استفاده از مواد یا وسایل یخ و داغ

در آشپزی این خیلی مهم است که مواد ترکیبی و وسایل مورد استفاده، تقریبا با دمای اتاق یکسان باشند؛ مگر اینکه در دستورالعمل پخت غذا ذکر شده باشد که موادی داغ یا یخ اضافه کنید.

زیرا گرما و سرما باعث تغییرات فیزیکی و در مواد غذایی باعث تغییرات شیمیایی می گردد. مثلا ممکن است وقتی مواد غذایی را با آب داغ میکس می کنید، غذا نیم پز گردد. این کار مانع ترد شدن غذا می گردد.

13. درجه زیاد فر

گاهی اوقات به علت نداشتن وقت کافی از حرارت زیاد استفاده می کنیم. گفتنی است که اگر فر را زیاد کنیم امکان سوختن زیاد می گردد و دوم اینکه ممکن است برخی جا ها خام باقی بماند.

14. استفاده از ظروف اشتباه

سعی کنید غذا ها را در ظرف مخصوص به خودشان بپزید. مثلا اگر می خواهید موادی را سرخ کنید، نسبت به حجم مواد و میزان روغنی که استفاده می کنید، تابه ای را بردارید که سایز و ارتفاع مناسب داشته باشد.

15. صبر کن تا خنک شه!

این اشتباهی است که شاید بیشتر ما انجام داده باشیم. هنگامی که مواد را از فر در می آوریم، مخصوصا که کوکی یا شیرینی باشد صبر نکنیم تا خنک گردد؛ بلکه همان داغ داغ آن را جدا کنیم.

16. قابلمه کوچک برای جوشاندن ماکارونی

اگر از قابلمه کوچک برای جوشاندن ماکارونی بهره ببرید نه تنها باعث کامل نپختن آن می گردد؛ بلکه بهم می چسبد.

17. زمان درست پختن گوشت

برای اینکه گوشت ها معمولا از اغلب مواد غذایی دیرتر می پزند، بهتر است یک زمان درست و دقیق برای پختن کامل آن ها بدست آورد و طبق همان، در فر یا زود پز بگذاریم؛ زیرا گاهی اوقات حتی ممکن است با نگاه کردن به آن ها هم نتوانید بگویید که پخته است یا نه. ممکن است روی گوشت کامل پخته باشد، اما از داخل خام باشد.

18. تمیز کردن دستگاه گیریل و باربکیو

بهتر است این دستگاه ها را نه قبل از استفاده؛ بلکه بعد از استفاده، تمیز کنید. این کار آسیب کمتری به وسایل می رساند.

19. سوزاندن عمدی غذا

برخی از افراد مثلا مرغ سوخته یا ته دیگ سوخته دوست دارند و می خورند. باید گفت که حجم سیاه و سوخته شده مواد غذایی کربن است، که ضرر های زیادی به بدن می رساند.

20. در زمان نامناسب اضافه کردن

حتی اگر همه موارد را در مقادیر مناسب تهیه نموده باشیم؛ اما در زمان نامناسب یا جا به جا، به دیگر مواد اضافه کنیم ممکن است غذای مان خراب گردد.

21. استفاده از میکسر و مخلوط کن به اشتباه

هنگامی که از روی دستورالعمل آشپزی می کنید، دقت کنید که از میکسر استفاده نموده یا مخلوط کن. استفاده این دو به جای یکدیگر، نتیجه دلخواه را به شما نمی دهد.

22. آماده کردن مواد در زمان استفاده

اگر قرار است برای شام، از پیاز و سیر خرد شده استفاده کنیم، پیشنهاد می گردد که حداکثر 2 ساعت قبل، این مواد را آماده کنید نه از صبح یا ظهر.

23. مزه نکردن غذا قبل از سرو

شاید این برای برخی افتخار باشد که غذا را قبل از سرو، نمی چشند؛ اما این کار بسیار اشتباه و پر ریسک است. گاهی اوقات تنها با اضافه کردن میزان کمی نمک یا فلفل، غذا به مزه دلخواه می رسد.

منبع: فرارو
انتشار: 25 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 2041

به "23 اشتباه رایج آشپزی که غذا را خراب می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "23 اشتباه رایج آشپزی که غذا را خراب می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید