طرز تهیه آش امام قزوین (آش امام سجاد) با تمام فوت و فن ها
به گزارش پی سی باران، یکی از پرطرفدارترین آش های قزوین، آش امام قزوین یا همان آش امام سجاد (آش زین العابدین بیمار) است که به آن آش ماش یا آش بلغور هم گفته می گردد چون در طرز تهیه آش امام سجاد از حبوبات و بلغور استفاده می گردد. آش امام سجاد که شبیه تهرانی است و به آش شله قلمکار قزوینی مشهور است را معمولا در مراسم مذهبی و ماه رمضان تهیه می نمایند و البته مناسب زمستان هم هست. در ادامه طرز تهیه آش امام قزوین را در بخوانید. با سرویس همراه باشید.

طرز تهیه آش امام قزوینی
مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه
مدت زمان پخت: 3 ساعت
مواد لازم برای تهیه آش امام قزوین
- گوشت گوسفندی: 500 گرم
- آب گوشت یا آب قلم: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
- پیاز: 2 عدد میانه
- فلفل سبز: 1 عدد
- برنج: 1 لیوان دسته دار فرانسوی
- ماش: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
- بلغور: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
- عدس: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
- لوبیا چشم بلبلی: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
- لوبیا قرمز: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
- پودر دارچین: 1/2 قاشق چای خوری
- نمک، زردچوبه و فلفل: به اندازه لازم
- روغن سرخ کردنی: به اندازه لازم
مراحل طرز تهیه آش امام سجاد
مرحله اول؛ حبوبات و گوشت را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه آش امام قزوینی پیش از هر چیز همه حبوبات را در آب خیس کنید. برنج را در ظرف جدا بخیسانید. گوشت را بشویید و به شکل مکعبی برش بزنید. گوشت را به همراه فلفل دلمه و 1 پیاز که به 4 قسمت برش زده اید، در یک قابلمه بریزید و روی آن را به اندازه 2 تا 3 لیوان آب جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. به آن زردچوبه و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید کاملا بپزد.
مرحله دوم؛ حبوبات و برنج و گوشت را بپزید
در یک قابلمه لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و ماش بریزید. بعد از اینکه مواد کمی پختند و نرم شدند، عدس و برنج را هم اضافه کنید. بعد از نیم پز شدن، به آن اندازهی زردچوبه، فلفل و نمک اضافه کنید. گوشت را بعد از اینکه پخت، ریش ریش کنید. در یک قابلمه دیگر یک پیاز را خلالی یا نگینی خرد و سرخ کنید.
مرحله سوم؛ آش زین العابدین بیمار باید جا بیفتد
گوشت ریش ریش شده را به همراه آب گوشت یا آب قلم به پیاز اضافه کنید. همه حبوبات و برنجی را که از قبل پختیم، به گوشت اضافه کنید و نصف اندازه از دارچینی که داشتیم، به آن اضافه تا مواد با هم بپزند و جا بیفتند. در مراحل پایانی پخت نمک و فلفل غذا را به اندازه دلخواه اضافه کنید.
هر از گاهی مواد را به هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی آش امام سجاد غلیظ شد، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. روی آش امام را با به جای مانده دارچین تزیین کنید.
فوت و فن های طرز تهیه آش امام قزوین
*می توانید روی آش امام سجاد را با ، کمی سبزیجات و حتی کشک هم تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک خانگی جامد و مایع
*می توانید فلفل دلمه و پیاز را سرخ کنید و همه حبوبات را به همراه آب گوشت یا قلم در آن بپزید.
*برای لعاب بیشتر آش امام قزوین یک قاشق آرد را در 1/2 لیوان دسته دار آب حل و در 10 دقیقه پایانی به مواد آش اضافه کنید.
*می توانید از هر سبزی که دلخواهتان است در طرز تهیه آش امام قزوینی بهره ببرید.
*در طرز تهیه اش امام قزوین هر چقدر از حبوبات بیشتر بهره ببرید، آش شما خوشمزه تر خواهد شد.
*برای تهیه آش قزوین نباید پیاز را به طور کامل سرخ کنید، تنها کمی طلایی شدن پیاز کافی است.
*در طرز تهیه آش امام قزوینی شعله گاز باید روی حرارت ملایم تنظیم باشد تا آش به آرامی بپزد و جا بیفتد.
*اضافه کردن دارچین به آش امام اختیاری است اما معمولاً برای طعم دادن به آش امام سجاد از اندازهی دارچین استفاده می گردد.
سوالات متداول
در طرز پخت آش امام قزوین از چه طعم دهنده هایی استفاده می گردد؟
برترین طعم دهنده ها در طرز تهیه آش امام دارچین و فلفل سبز هستند.
در طرز تهیه آش امام قزوین برای لعاب آش چکار می نمایند؟
برای لعاب بیشتر یک قاشق آرد را در 1/2 لیوان دسته دار آب حل و در 10 دقیقه پایانی به مواد اضافه کنید.
منبع: افق کوروش