پرواز چه تاثیری روی مزه غذا دارد؟

به گزارش پی سی باران، تاثیر پرواز روی مزه غذا

بر اساس تحقیقاتی که کارشناسان یک مرکز مطاللعاتی به نام Fraunhofer Institute در سال 2010 انجام دادند تعیین شد که در سفرهای هوایی، حس چشایی انسان ها تا حدودی کمتر می گردد مثلا 30درصد کمتر از همواره متوجه مزه شوری می شوند و یا در خصوص مزه شیرینی هم این اندازه، 20 درصد کمتر نسبت به همواره است. اما واقعا تاثیر پرواز روی مزه غذا چیست و این تاثیر آیا در بدن انسان تاثیری مثبت است یا نه؟ خبرنگاران این سوال شما را پاسخ خواهد داد:

پرواز چه تاثیری روی مزه غذا دارد؟

تعداد خیلی زیادی از شرکت های هواپیمایی در اروپا، برای تهیه غذای مسافران خود از غذاهای آشپزخانه های صنعتی استفاده می نمایند. مثلا آشپزخانه Gate Gourmet که در کشور سوییس واقع شده است، هر روز بیشتر از 25 هزار وعده غذایی تهیه می نماید و به شرکت های هواپیمایی سرتاسر اروپا می فرستد.

تفاوت غذاهای جایگاه ها First Class با Economy چیست؟

همانطور که می دانید جایگاه های هواپیما به دو قسمت فرست کلس و اکونومی تقسیم بندی می شوند اما با این حال، غذای هر دو بخش از یک آشپزخانه تهیه می گردد و تفاوتی در آنها نیست و تنها تفاوت این دوبخش در نحوه سرو غذا است. مثلا در بخش First Class برای سرو غذا از بشقاب های چینی زیبا و کارد و چنگال استیل استفاده می گردد در حالیکه غذاهای بخش economy در ظروف پلاستیکی آماده و با کارد و چنگال های پلاستیکی سرو می گردد.

این موضوع خود می تواند باعث تغییر در مزه غذا گردد چون مواد پلاستیکی، ماده ای دارند که خوردن آنها باعث بد مزه به نظر رسیدن غذا می گردد. علاوه بر این احساس خوردن غذا در یک ظرف پلاستیکی می تواند از نظر روانی هم روی فکر انسان اثر منفی بگذارد که این موضوع هم می تواند باعث بدمزه به نظر رسیدن غذا گردد.

طبق آمارها، غذاهایی که در هواپیما سرو می گردد، روی زمین آماده و تهیه می گردد و مهمانداران در حین پرواز فقط آن را گرم می نمایند. بنابراین هر چقدر هم که در تهیه غذا تمام استانداردها و نکات بهداشتی رعایت شده باشد، تازه نبودن آن آنها می تواند باعث مسائل گوارشی گردد. علاوه بر این، وقتی غذا می ماند فاقد ارزش های غذایی می گردد و در نتیجه ویتامین های خود را از دست می دهد. پیشنهاد می کنیم در حین پرواز اگر خواستید غذا سفاش دهید، سوپ و گوشت باشد و از غذاهایی مثل ماکارونی دوری کنید چون احتمال مانده بودنشان بیشتر است، غذاهای برنجی هم همین حالت را دارند و بهتر است در هواپیما سفارش ندهید.

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته معین شده در پروازهای طولانی و در ارتفاع بالا مثلا در 30 هزار فوتی زمین، رطوبت هوا کم می گردد و به زیر 12 درصد می رسد و همین عامل باعث خشک شدن بینی و در نتیجه کمتر شدن حس بویای و چشایی فرد می گردد و به همین علت است که خیلی از افراد از بی مزه بودن غذاها شاکی اند. بعلاوه فشار کم داخل کابین هم باعث می گردد تا به جای 100 درجه ساتنتیگراد، آب در 90 درجه به جوش بیاید و همین موضوع می تواند باعث تغییر کردن مزه قهوه و چای گردد در کنار این موضوع باید گفت در هواپیما، چای و قهوه با آب اشامیدنی تهیه نمی شوند بلکه از بطری آب تهیه می شوند و به همین علت مزه آنها با زمانی که روی زمین هستید، فرق می نماید.

قهوه، چای و سایر نوشیدنی ها در هواپیما با استفاده از بطری آب تهیه می شوند و نه آب آشامیدنی به همین علت مزه آن ها با طعم عادی روی زمین فرق می نماید.

منبع: الی گشت
انتشار: 13 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 13 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 495

به "پرواز چه تاثیری روی مزه غذا دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پرواز چه تاثیری روی مزه غذا دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید