طرز تهیه ترشی گردو به 2 روش با پوست و بدون پوست

به گزارش پی سی باران، ترشی گردو یکی از اصیل ترین ترشی های همدانی است که معمولاً با استفاده از گردوی تازه که هنوز مغزی ندارد درست می گردد. این ترشی خواص بی نظیری برای سلامتی دارد و مزه آن بسیار لذیذ و خوشمزه است. امروزه ترشی گردو به روش های مختلفی درست می گردد و یک چاشنی بی نظیر در کنار غذا محسوب می گردد. اما طرز تهیه ترشی گردو بدون پوست چگونه است؟ آیا می دانید چگونه ترشی گردو با پوست را به روش سنتی درست کنید؟ در این مقاله از سرویس در می توانید با طرز تهیه ترشی گردو به چند روش مختلف آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص روش های مختلف تهیه ترشی گردو پاسخ خواهیم داد.

طرز تهیه ترشی گردو به 2 روش با پوست و بدون پوست

طرز تهیه ترشی گردو با پوست

مدت زمان آماده سازی: 120 دقیقه

مواد لازم برای تهیه ترشی گردو با پوست

  • چغاله گردو: 1 کیلوگرم
  • ترخون تازه: 100 گرم
  • سیر: 6 حبه
  • فلفل سیاه: 1/2 قاشق چای خوری
  • سرکه: 2 لیتر
  • شکر: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • نمک: 1 قاشق غذاخوری
  • ادویه مخصوص ترشی: 2 قاشق چای خوری

مراحل دستور تهیه ترشی گردو با پوست همدانی

یکی از رایج ترین و محبوب ترین روش های درست کردن ترشی گردو مثل استفاده از چغاله گردو است. در این روش گردوی نرسیده که هنوز مغزی ندارد، با پوست برای درست کردن ترشی استفاده می گردد. از آن جایی که پوست گردو طعم تلخی دارد، در این روش ابتدا باید تلخی گردو را بگیرید و بعد آن را برای تهیه ترشی بهره ببرید. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن ترشی گردو با پوست آشنا شوید.

مرحله اول؛ جوشاندن گردوها

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی گردو با پوست باید یک قابلمه آب روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از این که آب آغاز به جوشیدن کرد، گردوهای شسته شده و تمیز شده را در آب بیندازید و اجازه دهید برای 5 دقیقه بجوشند. سپس آن ها را آبکش کنید و این کار را 3 بار تکرار کنید تا تلخی پوست گردو گرفته گردد.

مرحله دوم؛ آماده کردن گردو برای ترشی

در این مرحله باید گردوها را در یک ظرف آب سرد بریزید و برای 2 روز آن ها را در آب بگذارید. در این مدت باید چند بار آب گردوها را عوض کنید تا کاملاً برای تهیه ترشی آماده شوند.

مرحله سوم؛ جوشاندن گردو با نمک و سرکه

بعد از آماده شدن گردوها، در این مرحله از طرز تهیه ترشی گردو با پوست باید سرکه و نمک را در قابلمه ای بزرگ بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. حالا گردوها را به سرکه در حال جوش اضافه کنید و صبر کنید تا گردوها برای 3 دقیقه بجوشند، سپس آن ها را خارج کنید.

مرحله چهارم؛ درست کردن ترشی

در آخرین مرحله از درست کردن ترشی گردو با پوست باید گردوها را در شیشه بریزید و بین آن سیر و ترخون تازه قرار دهید. فلفل سیاه، شکر و ادویه ترشی را به سرکه اضافه کنید و مواد را خوب ترکیب کنید. حال این ترکیب را روی گردوها بریزید.

درب ترشی را سفت کنید و آن را در مکانی کم نور و خنک قرار دهید تا ترشی های شما بعد از 10 روز آماده شوند. به یاد داشته باشید که بعد از باز کردن درب ترشی باید آن را در یخچال قرار دهید.

طرز تهیه ترشی گردو بدون پوست

مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه

مواد لازم برای تهیه ترشی گردو بدون پوست

  • گردوی تازه: 50 عدد
  • برگه زردآلو خشک: 500 گرم
  • تمر هندی: 1 بسته
  • ادویه ترشی: 2 قاشق چای خوری
  • پودر جوز هندی: 1 قاشق چای خوری
  • سرکه: 1 لیتر
  • شکر: 1/2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • فلفل سیاه: 1/2 قاشق چای خوری
  • نمک: 1 قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه ترشی گردو بدون پوست

یکی دیگر از روش های درست کردن ترشی گردو، استفاده از است. اگر به چغاله گردو دسترسی ندارید، می توانید با استفاده از مغز گردوی تازه نیز یک ترشی خاص و لذیذ آماده کنید. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن ترشی گردو بدون پوست آشنا شوید.

مرحله اول؛ آماده کردن گردوها

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی گردو بدون پوست باید گردوها را برای 2 تا 3 دقیقه در آب بجوشانید. سپس پوست نازک روی گردوها را جدا کنید. اگر از گردوی تازه استفاده می کنید، می توانید به راحتی پوست روی آن را بدون جوشاندن نیز بگیرید.

مرحله دوم؛ آماده کردن سس ترشی

در این مرحله باید و تمر هندی را با میزانی سرکه ترکیب کنید و اجازه دهید برگه زردآلو برای 24 ساعت در این ترکیب خیسانده گردد. سپس این ترکیب را از صافی رد کنید ادویه ها را همراه با نمک و فلفل به سس اضافه کنید و خوب ترکیب کنید.

مرحله سوم؛ آماده کردن ترشی

حالا مغز گردوها را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید. سپس سس را به شیشه اضافه کنید و درب شیشه را محکم ببندید و حدود 2 هفته صبر کنید تا ترشی شما آماده گردد.

طرز تهیه ترشی گردو با تمر هندی

روش درست کردن ترشی گردو با تمر هندی شباهت زیادی به ترشی گردو با پوست دارد. در این روش باید ابتدا تلخی گردوها را بگیرید و سپس آن ها را در شیشه قرار دهید. تمر هندی را در سرکه حل کنید و بعد از رد کردن از صافی آن را همراه با ادویه مخصوص، شکر، نمک، فلفل سیاه و میزان دیگری سرکه در شیشه بریزید. شیشه ها را در یخچال بگذارید تا ترشی آماده گردد. بعد از 2 هفته می توانید ترشی های خوشمزه تان را مصرف کنید.

طرز تهیه ترشی گردو اسفرجان

برای تهیه ترشی گردو اسفرجان باید ابتدا تلخی پوست گردو را با جوشاندن بگیرید. سپس پوست نازک روی گردو را با یک چاقوی تیز جدا کنید. حال این گردوها را در یک قابلمه سرکه و آب و نمک بریزید و برای چند دقیقه بجوشانید. سپس اجازه دهید گردوها تا از 2 تا 24 ساعت در ترکیب آب نمک و سرکه بماند. سپس گردوها را روی پارچه بریزید و در مقابل آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.

گردوها را در شیشه ای تمیز بریزید و میزانی نمک، فلفل سیاه و پودر نعنا خشک و سرکه به آن اضافه کنید. تا چند روز حواستان باشد اگر سرکه ترشی کم شد، مجدداً به آن سرکه اضافه کنید. بعد از 10 روز می توانید این ترشی را میل کنید.

چه گردویی برای تهیه ترشی گردو با پوست مناسب است؟

برای تهیه ترشی گردو مثل باید از چغاله گردو که مغز آن هنوز سفت نیست، بهره ببرید. درواقع گردویی برای ترشی مناسب است که پوست دوم آن هنوز شکل نگرفته و مقدار یک فندق است. اگر پوست گردو سخت و چوبی گردد، دیگر برای تهیه ترشی مناسب نیست. برای تست این موضوع می توانید گردو با را چاقو از وسط نصف کنید و یا چنگال را به طور کامل در آن فرو کنید.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه ترشی گردو

*در طرز تهیه ترشی گردو با پوست اگر از گردوهای ریز استفاده می کنید، بهتر است تنها 2 بار آن ها را در آب بجوشانید تا نرم نشوند.

*برای تهیه ترشی گردو با پوست، باید بعد از گرفتن تلخی گردو آن را بچشید و مطمئن شوید که طعم تلخی ندارد.

*برای خوش طعم شدن ترشی گردو می توانید از چند برگ نعنا بهره ببرید.

*به منظور تهیه ترشی گردو حتماً از شیشه تمیز و کاملاً خشک بهره ببرید.

*بهتر است قبل از بستن درب ترشی گردو یک لایه پلاستیک روی شیشه بگذارید و بعد درب را ببندید تا هوا به داخل شیشه نفوذ نکند.

*در زمان سرو ترشی گردو با پوست می توانید گردوها را نصف کنید تا راحت تر مصرف شوند.

*برای گرفتن تلخی گردو هر چقدر گردوها را در قابلمه بزرگ تر و در میزان آب بیشتری بجوشانید، تلخی آن ها راحت تر از بین می فرایند.

*در صورت تمایل می توانید در ترشی گردو از گلپر، جوز هندی، زیره و سیاه دانه بهره ببرید.

*در طرز تهیه ترشی گردو با باید درست مثل روش تهیه ترشی گردو با تمر هندی عمل کنید و تنها به جای تمر هندی از رب انار بهره ببرید.

*برای این که تلخی پوست گردو راحت تر گرفته گردد، بهتر است ابتدا چند سوراخ روی گردوها ایجاد کنید و بعد آن ها را بجوشانید تا تلخی گردو راحت تر خارج گردد.

سوالات متداول

در روش های مختلف دستور تهیه ترشی گردو با پوست از چه شیوه ای برای گرفتن تلخی گردو استفاده می گردد؟

در طرز تهیه ترشی گردو ساده به روش سنتی باید گردوها را برای چند بار در آب جوشانید تا تلخی آن گرفته گردد.

برای تهیه ترشی گردوی سبز از چه نوع گردویی استفاده می گردد؟

به منظور تهیه ترشی گردو با پوست خوشمزه و مجلسی باید از چغاله گردو و یا گردویی که هنوز پوست دوم آن سفت نشده و نرم است، بهره ببرید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 25 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 2099

به "طرز تهیه ترشی گردو به 2 روش با پوست و بدون پوست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی گردو به 2 روش با پوست و بدون پوست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید