عوارض کاشت ناخن؛ آیا مواد کاشت ناخن سرطان زاست؟
به گزارش پی سی باران، کاشت ناخن مصنوعی به منظور زیبایی بیشتر ناخن ها انجام می شود ولی استفاده از این نوع وسایل زیبایی خالی از عوارض جانبی نیست. از عوارض کاشت ناخن می توان به شکاف و ترک خوردن ناخن، عفونت های قارچی، تغییر رنگ ناخن، بیماری های پوستی و ... اشاره نمود. چسب مورد استفاده در هنگام کاشت دارای سیانید است که بخار آن می تواند باعث مسمومیت فرد آرایشگر شود.

کاشت ناخن مصنوعی این روزها در بین خانم ها بسیار رواج پیدا نموده است. این عمل که با هدف زیباتر شدن دست و ناخن در مراکز آرایشی انجام می گردد ممکن است عوارضی نیز در پی داشته باشد. عوارضی که ضروری است قبل از تصمیم برای کاشتن ناخن از آنها آگاه شویم.
کاشت ناخن مصنوعی چه عوارضی دارد؟
- چسب هایی که ناخن های پلاستیکی با آنها بر روی ناخن چسبانده می شوند حاوی ماده ای حساسیت زا بوده و ممکن است باعث شکاف و ترک ناخن شوند.
- پوشاندن ناخن ها از طریق چسب به دلیل وجود آکریلات در ترکیبات آنها از لحاظ طبی و پزشکی عوارضی نظیر پوسته ریزی، تغییر بافت ناخن و عفونت های قارچی ناخن را به وجود می آورد.
- سم سیانید و بخار آن که از چسب مورد استفاده در هنگام کاشتن ناخن آزاد می گردد، می تواند باعث مسمومیت و حتی فوت فرد آرایشگر گردد.
- فرایند کاشت ناخن مصنوعی موجب نرسیدن اکسیژن کافی به بافت زیر ناخن شده و تغییر رنگ ناخن، کدر شدن و رشد کم ناخن را درپی دارد.
- کاشتن ناخن های مصنوعی باعث التهاب دور ناخن، خط خط شدن و خرد شدن ناخن و کنده شدن لبه آزاد ناخن از بستر (اُنیکولیز) می گردد.
- تغییر شکل صفحه ناخن، از بین رفتن صفحه اصلی و حتی شنمایندگی ناخن از دیگر عوارض آن است.
- کاشت ناخن در بسیاری از موارد موجب از بین رفتن دایمی ریشه ناخن و شکاف پوستی می گردد.
- استفاده طولانی مدت از ناخن های کاشته شده می تواند باعث واکنش های دردناک و شدید شامل عفونت پوست اطراف ناخن ها و شل شدن ناخن ها گردد.
- استفاده طولانی مدت از ناخن های مصنوعی و کاشته شده ممکن است باعث نازک تر و مات تر شدن ناخن های طبیعی و در مواردی منجر به عوض شدن جهت و محور ناخن گردد.
- اغلب مواد استفاده شده در این نوع کاشت غیر استریل و چند بار مصرف هستند و از راه های انتقال بیماری های پوستی محسوب می شوند.
- عفونت های قارچی و بیماری های ویروسی و اگزمای پوستی از جمله عوارض شایع کاشت ناخن است.
- هم فردی که ناخن روی دستش کاشته می گردد وهم فردی که عمل کاشت را انجام می دهد، ممکن است دچار آلرژی و حساسیت گردد.
- از آنجا که در طول شبانه روز بطور ناخودآگاه چندین بار دست خود را به اطراف چشم نزدیک می کنیم ممکن است پوست صورت و اطراف چشم نیز به خاطر چسب و مواد اکریلیک موجود در ناخن دچار حساسیت گردد.
- گاهی بدلیل از بین رفتن پوست محافظ اطراف ناخن، عوامل قارچی و میکروبی به ناخن نفوذ نموده و ایجاد عفونت می نماید.
- برای درمان عفونت های قارچی حاصل از کاشتن ناخن از آنتی بیوتیک ها استفاده می گردد اما گاهی ریشه ناخن به حدی آسیب می بیند که شکل طبیعی ناخن به طور کامل از بین می رود.
چند نکته مهم در خصوص کاشت ناخن
- ناخن مصنوعی راهکار مناسب برای ناخن های مریض ومشکل دار نیست بلکه ناخن مصنوعی برای افزایش زیبایی ناخن های طبیعی است. اگر ناخن شما دچار مشکل و بیماری است بهتر است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
- لازم نیست با هدف اینکه به ناخن ها تنفس بدهید بطور مکرر ناخن مصنوعی خود را برداشته و دوباره بکارید. این کار موجب عوارضی برای شما خواهد شد.
- در هنگام کاشتن ناخن مصنوعی همواره باید یک فاصله کوچک بین پوست اطراف ناخن و مواد کاشت ناخن مصنوعی وجود داشته باشد. در واقع خیلی از عوارض این عمل در اثر تماس مکرر ومدام مواد ناخن مصنوعی با پوست اطراف ناخن ایجاد می گردد.
- برداشتن ناخن های مصنوعی تکنیک خاص خود را دارد و هرگز نباید ناخن های مصنوعی را با اعمال زور و فشار برداشت. بهتر است این کار توسط فرد متخصص صورت گیرد چرا که بسته به نوع ناخن مصنوعی روش برداشت آن فرق می نماید و اگر ناخن مصنوعی بطور نامناسب برداشته گردد، منجربه جدایی ناخن اصلی از بستر می گردد (استفاده از آب ولرم روش مناسبی برای برداشتن ناخن مصنوعی نیست زیرا مواد و چسب بکار رفته برای ناخن مصنوعی در آب حل نمی شوند).
بیشتر بدانید: روش چسباندن و کندن ناخن مصنوعی
چند توصیه برای داشتن ناخن های سالم و جذاب
- خانم های خانه دار، هنگام انجام کارهاى خانه و شست وشو باید از دستکش استفاده نمایند. چون مواد شوینده قوى و کار با اجسام سخت، به راحتى لایه محافظ ناخن را از بین مى برند و موجب ترک خوردن آن مى شوند، پس بهتر است در همه حال، حتى زمان جارو کردن، از یک دستکش محافظ استفاده گردد.
- سعى کنید حتما بعد از کار با مواد کثیف، ناخن هایتان را با برس ویژه تمیز کنید.
- براى جلوگیرى از شنماینده شدن ناخن در زمان سوهان کشیدن، هیچگاه ناخن ها را در دو جهت سوهان نکشید.
- از ناخن استفاده ابزارى (مثل خارج کردن منگنه از کاغذ) نکنید و این را به بچه ها خود نیز بیاموزید چون به شدت به بافت ناخن صدمه مى زند.
- غذاهاى سرشار از سولفور و سیلیکون مثل گل کلم و ماهی، موجب حفظ طراوت ناخن مى گردد (خصوصا افرادى که با ناخن هاى خود، بیشتر کار مى نمایند مثل نوازندگان موسیقى باید بیشتر از این رژیم استفاده نمایند).
- نوشیدن آب و مایعات و مخصوصا آب هویج تازه به علت غنى بودن از کلسیم و فسفر سبب استحکام ناخن ها مى گردد.
- استفاده روزانه از بیوتین (در تخم مرغ و جگر به وفور یافت مى گردد) نیز مى تواند در شادابی، نرمى و سلامت ناخن مفید واقع گردد.
حتما بخوانید: 18 نوشیدنی عالی برای تقویت مو و ناخن
کاشت ناخن مصنوعی به منظور زیبایی ناخن ها انجام می گردد و نمی توان بطور کلی این عمل را رد کرد اما توصیه می کنیم که این کار توسط فردی که آموزش های اصولی دیده و گواهی انجام این کار را دارد صورت گیرد و برای پیشگیری از عوارض آن حداقل از کاشت های طولانی مدت و استفاده زیاد از ناخن مصنوعی پرهیز کنید و هر 3 ماه یک بار آنها را برداشته و اجازه دهید تا ناخن های طبیعی شما استراحت نمایند. ضمناً خانم هایی که اعتقادات مذهبی دارند بهتر است قبل از انجام این کار از احکام شرعی کاشتن ناخن نیز آگاه شوند.
منبع: setare.com