فلسفه شوکویکو چیست و چگونه به حفظ سلامتی یاری می نماید؟
به گزارش پی سی باران، شوکویکو یک فلسفه ژاپنی است و هدف آن تشویق به عادات غذایی سالم است. این فلسفه دستورالعمل هایی برای آنچه باید بخورید فراهم می نماید. بعلاوه برای تغییر طرز فکر شما در خصوص غذا طراحی شده است. شوکویکو یک رویکرد ساده و آسان است که می تواند به پشتیبانی از مدیریت وزن یاری نموده و سلامت کلی شما را تقویت کند. کسب دانش در خصوص غذا، نوع تغذیه و بعلاوه توانایی تصمیم گیری مناسب به وسیله تجربه عملی با غذا، با هدف توسعه توانایی مردم برای زندگی با یک رژیم غذایی سالم، هدف اصلی ایجاد فلسفه شوکویکو بوده است. این مقاله نگاهی عمیق به شوکویکو دارد، از جمله اینکه این شیوه از کجا آمده، چه کاربردی دارد و اینکه آیا همه باید آن را امتحان نمایند یا خیر.

منشأ پیدایش شوکویکو
شوکویکو، که به ژاپنی به آموزش غذا ترجمه می گردد، فلسفه ای است که باعث دستیابی یک برنامه تغذیه ای متعادل و شهودی می گردد. می گویند شوکویکو اولین بار به وسیله ساگن ایشیزاوکا، یک پزشک نظامی ایجاد شده که خالق رژیم غذایی ماکروبیوتیک نیز بوده است. آموزه شوکویکو بر اساس چندین مفهوم کلیدی در خصوص چگونگی و آنچه باید بخورید، بنا شده است. این شیوه طی چند دهه گذشته، در سراسر ژاپن و سراسر دنیا محبوبیت بیشتری پیدا نموده است. در واقع، در سال 2005، ژاپن قانون اساسی شوکویکو را تصویب کرد که طبق آن برنامه های آموزش تغذیه در مدارس برای یاری به بچه ها در ایجاد عادات غذایی سالم با استفاده از مفاهیم شوکویکو ایجاد می شوند.
اصول شوکویکو
شوکویکو یک فلسفه ساده است که بر چهار اصل اصلی بنا شده است.
به جای کالری بر روی سیری تمرکز کنید
شوکویکو به جای شمارش کالری، روی احساسی که خوردن غذاها در فرد ایجاد می نمایند، متمرکز است. این شامل شناخت زمان گرسنگی و احساس سیری است. براساس اصول شوکویکو، در صورتی که هنگام غذا خوردن تا 80% احساس سیری کردید، از غذا خوردن دست بکشید. این شیوه ضمن جلوگیری از پرخوری، به شما اطمینان می دهد که به میزان کافی غذا برای تأمین احتیاجهای خود دریافت نموده اید.
مصرف غذاهای کامل را افزایش دهید
شوکویکو بر اهمیت غذاهای کامل و سالم، از جمله انواع میوه و سبزیجات، آجیل ها، دانه ها، غلات سبوس دار و حبوبات تأکید می نماید. این غذاها سرشار از مواد مغذی مهمی هستند که بدن شما به آن ها احتیاج دارد، از جمله پروتئین، فیبر، چربی های مفید برای قلب و ریز مغذی ها. طبق شوکویکو، شما همچنین باید مصرف غذاهای فرآوری شده را که معمولا دارای کالری، سدیم و شکر اضافه هستند، محدود کنید.
از انواع غذاها لذت ببرید
در حالی که بیشتر رژیم های غذایی در آمریکای شمالی و اروپا بر حذف یا محدود کردن مواد خاص تمرکز دارند، شوکویکو بر اهمیت لذت بردن از انواع غذاها به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم، تاکید دارد. این در حالیست که وعده های غذایی از چندین وعده کوچک تشکیل می گردد. با این کار می توانید از غذاهای متنوع لذت ببرید. در حالت ایده آل، وعده های غذایی باید شامل چندین نوع سبزیجات، همراه با مقداری برنج و منابع خوب پروتئین باشند. شوکویکو همچنین شما را ترغیب می نماید که غذاها را به روش های مختلفی مانند کبابی، سرخ شده و یا به صورت آب پز آماده کنید، که می تواند به تنوع در رژیم غذایی یاری کند.
وعده های غذایی تان را با دیگران به اشتراک بگذارید
شوکویکو به افراد می آموزد که به غذا باید به عنوان منبع کسب لذت نگاه کرد. طبق اصول شوکویکو، غذا همچنین می تواند به تقویت ارتباطات اجتماعی و ارتقا سطح عاطفی و روانی افراد یاری کند. به همین علت، مهم است که در صورت امکان وعده های غذایی تان را با دیگران تقسیم کنید. اختصاص وقت برای لذت بردن از وعده های غذایی در کنار دوستان یا خانواده می تواند ذهنیت فرد را به تغذیه سالم سوق داده و رابطه او را با غذا بهبود بخشد.
مزایای بالقوه سلامتی
شوکویکو فواید مختلفی دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
مدیریت وزن
شوکویکو بر ایجاد عادات سالم متمرکز است، که بسیاری از آن ها می توانند برای تنظیم وزن در دراز مدت مفید باشند. به عنوان مثال، شوکویکو افراد را به آگاهانه خوردن تشویق می نماید، عملی که شامل گوش دادن به زبان بدن و یادگیری تشخیص نشانه های گرسنگی است. چندین مطالعه نشان داده است که تمرین آگاهانه خوردن می تواند به طور قابل توجهی به کاهش وزن یاری کند.
شوکویکو، شما را به مصرف بیشتر غذاهای کامل و سرشار از مواد مغذی تشویق نموده و از خوردن غذاهای فرآوری شده که با خطر افزایش وزن و چاقی مرتبط هستند، منع می نماید. همچنین، شوکویکو باعث می گردد که وعده های غذایی بیشتری با خانواده و دوستان به اشتراک گذاشته گردد، همین موضوع می تواند فرد را به سمت انتخاب یک رژیم غذایی سالم و نهایتا کاهش وزن راهنمایی کند.
یاری به بهبود سلامت کلی
شوکویکو بر اهمیت لذت بردن از انواع غذاهای سالم به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل تأکید می نماید. با انجام این کار نه تنها کلیه مواد مغذی مورد احتیاج بدن را دریافت خواهید کرد، بلکه به بهبود سلامت کلی بدنتان نیز یاری می کنید. به ویژه، پیروی از یک رژیم غذایی کاملا مناسب می تواند برای مدیریت قند خون، حمایت از سلامت روده، جلوگیری از بیماری های قلبی و موارد دیگر مفید باشد. شوکویکو همچنین به شما می آموزد که غذاهای فرآوری شده ای که ممکن است به بروز بیماری های مختلفی از جمله دیابت نوع 2، بیماری های قلبی، التهابی روده، افسردگی و حتی انواع خاصی از سرطان منجر شوند را محدود کنید.
نقاط قوت
تمرین اصول شوکویکو می تواند به افزایش کیفیت رژیم غذایی و ارتقا عادات غذایی سالم یاری کند. برخلاف بسیاری از رژیم های معروف و برنامه های غذایی، شوکویکو هیچ غذایی را به طور کامل محدود یا حذف نمی نماید. در عوض، این شیوه روی استفاده از انواع خوراکی های غنی از مواد مغذی متمرکز است. همچنین، شوکویکو بسیار ساده است و شما را ملزم به پیروی از قوانین یا مقررات پیچیده ای نمی نماید. به همین علت، می تواند جایگزین موثر و پایداری برای سایر الگوی های غذایی باشد و به شما یاری کند تغییرات سالم و طولانی مدت را در رژیم غذایی و شیوه زندگی خود ایجاد کنید.
نتیجه گیری
شوکویکو یک فلسفه ژاپنی است که برای تشویق عادات غذایی و نگرش های سالم و پایدار در خصوص غذا طراحی شده است. این بر اساس چهار اصل اصلی است، که شامل گوش دادن به زبان بدن، خوردن غذاهای کامل بیشتر، لذت بردن از مواد غذایی مختلف و اشتراک وعده های غذایی با خانواده و دوستان است. این کار می تواند به افزایش سلامت کلی، پشتیبانی از مدیریت وزن و بهبود رابطه شما با غذا یاری کند. شوکویکو، همچنین می تواند جایگزین پایدار و موثرتری برای رژیم های محدود نماینده باشد. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که عملکرد شوکویکو می تواند شرایط جسمی، اجتماعی و عاطفی فرد را ارتقا دهد.
منبع: اسنپ مارکت