5 روش آسان خشک کردن گردو تازه و سبز در خانه

به گزارش پی سی باران، خشک کردن گردو تازه در منزل برای خیلی افراد یک چالش مهم محسوب می گردد. هر چند که نحوه خشک کردن گردو تازه بسیار ساده است، اما اگر با ترفندها و فوت و فن های این کار آشنا نباشید، ممکن است مغز گردوی شما سیاه گردد و یا با کیفیت پایینی خشک گردد. اما برترین روش خشک کردن گردو تازه چگونه است؟ در این مقاله از سرویس در می توانید با آموزش خشک کردن گردو تازه به چند روش مختلف آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص نحوه خشک کردن گردو در خانه پاسخ خواهیم داد.

5 روش آسان خشک کردن گردو تازه و سبز در خانه

برترین روش خشک کردن گردو تازه

به طور معمول گردوی تازه به روش های مختلفی خشک می گردد. برترین زمان برای چیدن و خشک کردن گردوی تازه اوایل پاییز است که گردوها به خوبی رسیده اند و پوسته سبز آن ها به راحتی جدا می گردد.

خشک کردن گردو به هیچ عنوان کار سختی نیست. بعضی افراد گردوی تازه را در خانه و بدون هیچ دستگاه خاصی خشک می نمایند و برای خشک کردن بعضی از گردو نیز از روش صنعتی و یا دستگاه های مخصوص استفاده می گردد. در ادامه می توانید با رایج ترین روش های خشک کردن گردوی تازه آشنا شوید.

1- آموزش خشک کردن گردو تازه با پوست در منزل

اگر خودتان باغ گردو دارید و یا دوست دارید در خانه گردوی تازه را با پوست آن خشک کنید، این روش خشک کردن گردو مختص شما است. خشک کردن گردو با پوست به هیچ عنوان کار سختی نیست. تنها باید کمی حوصله و دقت به خرج دهید. در ادامه می توانید با برترین روش خشک کردن گردو تازه در خانه آشنا شوید.

گردوی مناسبی را برای خشک کردن انتخاب کنید

زمانی که گردوی شما کاملاً رسیده و آماده چیدن نباشد، حتی با استفاده از برترین روش خشک کردن گردو با پوست سبز نیز در نهایت یک گردوی باکیفیت نخواهید داشت. اولین مرحله نحوه خشک کردن گردو تازه در منزل انتخاب گردوی مناسب است.

پوست گردوی تازه باید نرم باشد و روی آن سیاه و دارای لکه های قهوه ای پر رنگ نباشد. برای برداشت گردو می توانید با یک چوب یا میله به گردو ضربه بزنید و یا اجازه دهید گردوهای رسیده از پوست خارج شوند و خودشان روی زمین بیفتند. در زمان برداشت گردو حتماً از دستکش بهره ببرید تا دست هایتان سیاه نگردد.

پوست گردوها را جدا کنید

بعد از این که گردوی مناسب و رسیده ای برای خشک کردن انتخاب کردید، باید پوست گردو را جدا کنید. معمولاً جدا کردن پوست گردو سخت ترین مرحله خشک کردن آن است. در بیشتر مواقع پوست سبز گردو به راحتی جدا نمی گردد و از همین رو این مرحله احتیاج به توجه زیادی دارد.

برای جدا کردن پوست سبز گردو می توانید گردوها را زیر یک تخته چوبی یا یک جسم سنگین قرار دهید و بغلتانید. زمانی که گردو را به سمت جلو و عقب حرکت دهید، پوست سبز آن راحت تر جدا خواهد شد.

اگر تعداد گردوهای شما خیلی زیاد نیست، می توانید یک دستکش ضخیم بپوشید و با یاری چاقو پوست سبز گردو را جدا کنید. در این مرحله باید مراقب باشد که پوست سخت گردو آسیب نبیند و تنها لایه سبز رنگ روی آن جدا گردد.

یکی دیگر از روش های جدا کردن پوست سبز گردو ریختن گردوها در آب گرم است. در این روش پوست گردو نرم می گردد و راحت تر جدا خواهد شد.

گردوها را بشویید

بعد از جدا کردن پوست سبز گردو، باید گردوها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با آب سرد بشویید. در این مرحله باید گردوهایی که روی آب شناور می شوند را جدا کنید و دور بریزید. این گردوها معمولاً مغز ندارند و پوچ هستند. در زمان شستن پوست گردو دقت کنید که اگر تکه هایی از پوست سبز روی گردو به جای مانده، آن را جدا کنید.

بیشتر بخوانید: روش های سریع و آسان پاک کردن لکه سیاه گردو از دست و لباس

گردوها را در معرض هوا خشک کنید

برای خشک کردن گردوی تازه باید گردوها را داخل یک سینی بزرگ یا روی یک پارچه بچینید و سپس در محلی مثل تراس خانه، حیاط، زیر زمین و هر جایی که نور مستقیم آفتاب با گردوها برخورد نمی نماید و گردش هوای مناسبی دارد، قرار دهید. توجه داشته باشید که گردوها نباید در معرض نور خورشید و یا باران قرار بگیرند. برای تسریع در خشک شدن گردوها بهتر است هر از چند گاهی آن ها را زیر و رو کنید تا تمام قسمت های گردو به خوبی خشک گردد.

گردوی خشک شده را به روش درستی نگهداری کنید

بعد از چند روز که گردوها ظاهراً خشک شده اند، یک یا دو عدد از آن ها را بشکنید و مطمئن شوید که مغز گردو به خوبی خشک شده است. اگر گردو هنوز حالت مرطوب و نرم دارد، بهتر است چند روز دیگر در معرض هوا بماند تا کاملاً خشک گردد.

بعد از این که گردوها کاملاً خشک شدند، آن ها را داخل یک کیسه پارچه ای یا توری بریزید و در مکانی خشک، خنک و تاریک نگهداری کنید. معمولاً گردوی خشک شده را با توجه به کیفیتی که دارد می توانید برای 1 تا 2 سال نگهداری کنید.

2- خشک کردن گردوی تازه به صورت مغز شده

روش بعدی برای خشک کردن گردوی تازه در خانه این است که ابتدا گردوها را مغز کنید و بعد خشک نمایید. در ادامه می توانید با روش خشک کردن گردوی تازه به صورت مغز شده آشنا شوید.

پوست گردوها را جدا کنید

برای خشک کردن گردو تازه بدون پوست سخت آن باید ابتدا همچون روش قبلی پوست سبز را جدا کنید. سپس گردوها را بشویید. حال می توانید با استفاده از گردوشکن و یا یک چکش گردوها را بشکنید. در این مرحله باید به آرامی پوست گردو را بشکنید تا مغز گردو له نگردد.

مغز گردو را داخل سینی بچینید

برای خشک کردن مغز گردوی تازه باید آن ها را روی سینی بچینید و در معرض هوا قرار دهید. گردوها را در جایی قرار دهید که نور آفتاب با آن برخوردی نداشته و تهویه مناسبی دارد. معمولاً خشک شدن گردوها چند روز طول می کشد. در این مرحله مغز گردو باید کاملاً خشک و ترد گردد.

نگهداری مغز گردو

بعد از خشک کردن مغز گردو می توانید آن ها را در ظرف درب دار بریزید و در یخچال یا مکانی خشک، خنک و تاریک قرار دهید. اگر دوست دارید مغز گردوی شما قهوه ای طلایی گردد، می توانید برای چند دقیقه گردوها را تفت دهید و سپس در ظرف درب دار بریزید.

3- خشک کردن گردوی تازه به روش صنعتی

برای خشک کردن گردو به مقدار زیاد معمولاً از روش صنعتی استفاده می گردد. در این روش گردوها را روی یک تورهای مشبکی داخل اتاقک قرار می دهند. سپس گردوها با قرار گرفتن در معرض هوای گرم و باد بعد از یک روز کاملاً خشک می شوند. یکی از بزرگ ترین معایب خشک کردن گردو تازه به روش صنعتی این است که رطوبت گردوها بیش از حد گرفته می گردد و از طرفی انرژی زیادی برای این کار مصرف می گردد.

4- خشک کردن گردو با دستگاه خشک کن

اگر در خانه دستگاه خشک کن دارید، می توانید با استفاده از آن نیز گردوها را خشک کنید. برای خشک کردن گردو به این روش باید ابتدا گردوها را مغز کنید و بعد مغز گردو را داخل دستگاه بچینید. دستگاه خشک کن را با دمای مناسب تنظیم کنید و سپس اجازه دهید گردوها به آرامی خشک شوند.

5- خشک کردن گردو در فر

اگر زمان کافی و یا حتی مکان مناسب برای خشک کردن گردو در منزل ندارید، می توانید از فر برای این کار بهره ببرید. برترین روش خشک کردن گردو تازه در فر این است که فر را روی دمای 32 تا 38 درجه سانتی گراد روشن کنید. سپس گردوها را داخل سینی فر بچینید. اجازه دهید گردوها برای 36 ساعت در فر بمانند تا به آرامی خشک شوند. توجه داشته باشید که دمای فر باید خیلی کم باشد، وگرنه گردوها خراب و چروک می شوند.

برترین دما برای خشک کردن گردوها

برترین دما برای خشک کردن گردوها دمای 43 درجه سانتی گراد و رطوبت 30 درصد است. گردوی تازه باید طوری خشک گردد که مقدار رطوبت آن بعد از خشک شدن حدود 7 تا 8 درصد باشد. در این شرایط گردوها بعد از 3 تا 4 روز با بالاترین کیفیت خشک می شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای چاقاله گردو با آهک و بدون آهک

چرا مغز گردو سیاه می گردد؟

خشک شدن گردو با پوست سبز آن اولین و مهم ترین دلیل سیاه شدن مغز گردو است. درواقع زمانی که گردو بیش از حد در پوست سبز بماند و خشک گردد، رنگ پوست سبز گردو به داخل رسوخ می نماید و مغز گردوی شما تیره و سیاه می گردد. مورد بعدی که موجب سیاه شدن مغز گردو می گردد، خشک کردن گردو در معرض نور خورشید است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی گردو به 2 روش با پوست و بدون پوست

سوالات متداول

برترین روش خشک کردن گردو تازه چیست؟

برای خشک کردن گردو می توانید آن را در معرض هوا قرار دهید و یا به صورت مغز شده در فر و دستگاه خشک کن گردوها را خشک کنید. گردوها به صورت عمده با استفاده از تجهیزاتی مخصوصی به روش صنعتی خشک می شوند.

نحوه خشک کردن گردو تازه در خشک کن چگونه است؟

برای خشک کردن گردو به این روش باید ابتدا گردوها را مغز کنید و بعد مغز گردو را داخل دستگاه بچینید. دستگاه خشک کن را با دمای مناسب تنظیم کنید و سپس اجازه دهید گردوها به آرامی خشک شوند.

منابع: wikihow، garden

منبع: افق کوروش
انتشار: 23 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 23 اردیبهشت 1402 گردآورنده: pcbaran.ir شناسه مطلب: 1539

به "5 روش آسان خشک کردن گردو تازه و سبز در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 روش آسان خشک کردن گردو تازه و سبز در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید